Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Siyasetin Bam Teli Bugün Kopuyor !

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar !


Herkes lider olmak ister ama , liderlik makamı bir tane !
Bağlama çalmasını bilenler bilir, bir bam teli var.. o koparsa saz susar.. akort bozulur bozuk sesler çıkarır..
Sonra : Bam teli kopan saz çalan şu sazıma bir düzen ver der durur..
Bugün 20 Şubat 2024 , Seçime katılacak olan siyasi partiler belediye Başkan adayları ile Meclis üyesi aday listelerini ilçe seçim kurulu başkanlığına bugün teslim etmek zorunda..
Akşam olmadan son şekli verilen listeler dosyalarla bugün verileceğini herkes biliyor ve heyecan ile bekliyor..
Siyaseti Bam Teli bugün akşam kopmaya başlayacaktır.. Niye derseniz Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bam teline basmak deyimi, kişinin önem verdiği şeyleri olmadığı zaman sinir kat sayısı yükselir ve bam teli kopar..

O gün bugün : Siyasi Partiler bugün Belediye Başkan adayları ile Meclis üyelerinin listesini İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına verecekler..

Tahmin ediyorum: Saat 17 30 dan sonra her parti Belediye Başkan adayı ile Meclis üyesi adaylarını kendi sosyal medyalarından basın duyururlar.. işte o zaman listede kendini göremeyen partilinin adaylarını  Bam Teline Basılmış olur ve kopar..

Bam Teline basılan üyeler : kızarak istifa eder, kedisi duyarlı olunması gereken konular hakkında kötü sözler sarf etmek zorunda kalır.. istifa eder karşı partiye törenle katılır..

Bam Teline kopan siyasi parti üyelerinin öfkesini akşam çok sık görmeye başlarız.. yeni partisine katılır ama seçim sonucu çok da fazla değişmez buda benim tecrübem..

Hep beraber bekleyelim saat 17 00 bakalım kimlerin bam teli kopacak..?
iyi günler