Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Siyaset ‘e girenin aklı gider mi ?

Ülkelerin yönetimi : Ya krallıkla, ya Cumhuriyet sistemi ile ki burada seçimle gelen seçimle gitmektedir..


Ne var ki 31 Mart 2024 seçimlerine doğru giderken akıl tutulması yaşıyorum..
Aklıma : Hz. Mevlânâ Celâleddin Rûmî çok yönlü evrensel bir sözü geldi..
Siyaset, liyakat ve ehliyet kamu sektöründe iyi yönetim alanında da ilham kaynağı  olmaya devam etmektedir. 
liyakat ve ehliyet Kamuda iyi yönetim ilkelerinin başında gelen liyakat ve ehliyet ilkesi Hz. Mevlânâ’nın engin düşünce dünyasındaki temel kavramlar arasında yer almaktadır. 
Muhtar adayı, belediye başkan adayı, kendisini dev aynasında görüyor liyakat ve ehliyet birimiyim , ben bu işi yapa bilir miyim demiyor..
Halkın bir gerçeği var, Siyasetin bir ölçüsü var..
Bireylerin mutluluğuna ve toplumda birlik, barış, huzur ve refaha büyük önem veren ve adil bir toplumu hedefleyen liyakat ve ehliyet  diyen siyasette maalesef bunu göremiyoruz..
Muhtar adayı veya A,B,C partisinden hangi partiden aday olursan ol sende bu şehri yönetecek Hz. Mevlânâ, kamu görevlerine liyakat ve ehliyet sahibi insanların getirilmesini söz konusu hedeflere ulaşmanın kaçınılmaz vasıtası olarak görmekte olduğu gibi sen bunu göre biliyor musun ?
Bir Büyüğümüz : İnsan Siyasette girip aday olmayı düşündüğün de aklının yarısı gider, aday olunca diğer kısmı gider buyuruyor galiba doğru !..
Hz . Mevlânâ’ya göre liyakat ve ehliyete dikkat edilmesi, aynı zamanda adaletin gerçekleştirilmesiyle de ilgilidir. O, devletin ve iktidarın geleceğini düşünen
devlet adamlarının bu önemli ilkeyi uygulamada tavizsiz davranmalarını ve titizlik göstermelerini bekler. 
Diğer yandan devlet adamlarının ve yöneticilerin ehil ve uzman kişilerin danışmanlığından yararlanmaları üzerinde de önemle durur. Hz .  Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî, Mesnevi, ehliyet, liyakat, kamu yönetimi uzun uzun anlatıyor bunu anlatacak değilim..
Böl , Parçala, Yut
2002 den beri Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yıkmaya çalışan dış güçler, onların içerdeki yardımcıları: Ak Parti , MHP den çıkan küçük partilere tam gaz vererek, seçimi kazanıyorsunuz havasına sokarak Ak Partinin oyunu bölmek parçalamak ve CHP’ye daha fazla belediye başkanı çıkarmak için çalışıyorlar..
Başarılı oldular mı : bugün 18 Şubat 2024 tarihinde başarılı oldular.. ancak Siyasette 24 saat çok uzun zaman 31 Mart’a kadar bu balonun söneceğine inan biriyim..
Aday gösterilen kişi de : liyakat ve ehliyet bakmaksızın Belediye Başkanı adayı, Meclis üyesi adayı yapılan kişilerin konuşmalarını dinledim.. piyasa da Ak Parti de yok ikinci olan CHP de yok seçimi bunlar kazanıyor.. böyle söylüyorlar böyle olunca bende diyorum ki : Siyasette girenin aklı gider mi ?
1 Nisan Sabahı kim haklı , kim haksız göreceğiz !
Hayırlı Pazarlar
iyi günler