İsmail TİMUÇİN


ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR DEĞERLERİ!!! [Zübeyde GÖKBULUT]

Biyografi) Sivas İli, Şarkışla İlçesi´ne bağlı Deliilyas Kasabası´nda 1956 yılında dört kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelmişim.


ŞEHRİMİZİN KÜLTÜR DEĞERLERİ!!! [Zübeyde GÖKBULUT]

Biyografi) Sivas İli, Şarkışla İlçesi´ne bağlı Deliilyas Kasabası´nda 1956 yılında dört kardeşin en küçüğü olarak dünyaya gelmişim.

İlkokulu kendi kasabamda, Orta Okulu Sivas merkezde bitirdim. Ardından yatılı sınavlarını kazandığım öğretmen okulu ile Kayseri´de ilk gurbet yıllarım başlamış oldu. Şiirle tanışmam da bu yıllara rastlar. 1974 yılında başlayan meslek hayatımın 20 yılını köylerde, 5 yılını da şehir merkezinde tamamlayarak 1998 yılında emekli oldum. Mademki insan olarak gelmiştim bu dünyaya bana da bir görev düşüyordur dedim. Emekli oldum ama aklım hâlâ yavrularda dolaşıyordum. Güzelliğe, iyiliğe dair duygularımı kaleme alarak insanlarla paylaşmalıyım diye düşündüm. BİR ve İNSAN çok önemliydi benim için. Bir´den aldığımız sevgiyi, O´nun bahşettiği ölçüde, O´nun yarattığı cümle canlara sunmak düşerdi bize. Yoksa insan neye yarardı!.. Bunun yolu da paylaşmaktan geçerdi. Duyguları paylaşmak. Beni etkileyen durumlarda kaleme aldığım duygularımı / gelin / mahlası ile şiir severlerle buluşturmaya başladım. Ömrüm oldukça da deryada kum tanesi olarak yüreğimin feryadını kâğıda dökmeye devam edeceğim. Şimdiye kadar muhafaza edebildiklerimi // BİR yürek İNSAN // isimli ilk kitabımda topladım. Şiirlerim birçok gazete ve antolojilerde yer aldı. Halen yerel iki gazetede şiir ve yazılarımı paylaşıyorum. ( Kırşehir ÇINAR ve Kırşehir BOZKIRIN SESİ ) AHİ Üniv. Öğrencilerinden Kübra Benzetme tarafından hakkımda tez çalışması yapıldı. Katıldığım yarışmalarda birincilik dâhil birçok ödül aldım. İkinci kitabım // GELİNCE // baskıya hazır durumda demleniyor?40´ a yakın sözü ve müziği kendime ait müzikli eserim mevcut. Bir yıla yakın, söz ve müziği yine kendime ait olan -- SEVMESİNİ BİLELİM! -- isimli jenerik parçasıyla yerel bir kanalda, GÖNÜLDEN DÜŞEN DAMLALAR isimli bir şiir programını hazırladım ve sundum. 2010 yılında başlattığım ULUSLARARASI ÂŞIK PAŞA ŞİİR ŞÖLENİ´nin organizesini 5 yıl yürüttüm. İLESAM İl temsilciliği ve Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği KIYŞAD başkanlığını 4 yıl süreyle yürüttüm ve 2015 yılında ayrıldım. Kırşehir Kent Konseyi Şairler Çalışma Grubu Başkanlığı şimdilik uğraşılarım arasında. Evli ve iki çocuk annesiyim. Bir de dünyalar tatlısı torunum var. Eşimin Kırşehirli olması nedeniyle 36 yıldır Kırşehirliyim.

 

HASRETİM SİVAS

 

Yıllar var ki hasretine yandığım

Kısalmaz mı acep yolun Sivas´ım?

Mevsimin hazan mı bilmem ki yaz mı?

Her bahar açar mı gülün Sivas´ım?

 

Kader mesken etti gurbeti bana

Ağlar dolanırım bandım hicrana

Solusam havanı, can gelir cana

Arada uğrasa yelin Sivas´ım

 

Gardaş ´ der herkese gardaştan sayar

Gözetir garibi gönlüne koyar

´Canım´ der nefretin canına kıyar

Derde derman olur dilin Sivas´ım

 

Timurlenk´in nefretiyle kavrulan

Madımak´ın küllerinde savrulan

Gözyaşları ummanlara çevrilen

Ne zaman dinecek selin Sivas´ım

 

Bilmezler mi türkü bizde okunur

Çile tezgâhında sevgi dokunur

Veysel´im dünyaca taçlar takınır

Sevgiye akortlu telin Sivas´ım

 

Yarı canım senden ayrı kalsa da

Daim aklımdasın daim duada

Yolun uğramasın yüreği yâd/a

Bükemesin kimse belin Sivas´ım

 

Bilinmeli artık gerçek değerin

Tarihte şanın var kutludur yerin

Yiğido dedirtti Mehmet´in, erin

Cihanı kuşatsın kolun Sivas´ım

 

2009 - KIRŞEHİR

Zübeyde Gökbulut