Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADIK

Bundan tam üç yıl önce; Beşiktaşta emniyet mensubu gencecik 40 polisimizi ve altı vatandaşımızı, toplam 46 VATAN evladını, hain bir saldırı sonucu şehit vermiştik.


Terör Tarihin derinliklerinde; hep bir kara leke olarak kalmıştır, tazeliğini hala korumaktadır. Daha dün gencecik 2 Vatan evladını toprağa verdik.

VATAN ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYANIN bir dua niyazındaki şiirini; tüm şehitlerimize ithaf ediyorum.

Biz, kısık sesleriz... minareleri,

Sen, ezansız bırakma Allah’ım!

Ya çağır surda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allah’ım!

Mahyasızdır minareler... Göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım!

Bize güç ver... cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allah’ım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah’ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah’ım!

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah’ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah’ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah’ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah’ım

Bu arada, Zaman, zaman, Sayın  CUMHURBAŞKANIMIZIN şiirini okuyarak gündeme taşıdığı; büyük Şarimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Üzülerek ifade edelim ki; bu kadar büyük değerlerimizi tanımadan, onlardan haberdar olmadan yetişen bir neslimiz var. Büyük şairimizin eserlerinden bazıları NAAT, BAYRAK, FETİH MARŞI,  şiirleri  hep  kulaklarımızı çınlatmaktadır. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN, OKUMASI SAYESİNDE; GENÇLERİMİZ, BU ŞİİRLE TANIŞTILAR.

 

Kimi zaman, Sokaklarda, her siyasi partiden gençler; YA ALLAH,  BİSMİLLAH, ALLAHÜEKBER, diye slogan atıyor. Bütün gençler; hep birlikte;  teröre lanet ederek,  tezahürat yapıyor. Demek ki; bu gençlerin genlerinde Memleket sevgisi vardır. Önemli olan, Memleket sevgisini yeşertecek ana damarla beslemektir. Onları Memleket sevgisi ile donatacak, değer yargıları ile yetiştirmektir. Bundan sonra; tek amaç bu olmalıdır.

 

Teknolojinin bu kadar ileriye gittiği ifade edilen günümüzde, sanat, edebiyat ve kültür açısından, ne kadar ilerlediğimiz tartışılmalıdır. Bilişim teknolojisinin esiri olan yeni yetişen nesillerimiz sanat ve edebiyata ne kadar ilgi duymaktadırlar. Unutmayalım, bir medeniyet kendi kültürü ile birlikte gelir. Asırlarca Dünyaya kendisini Medeniyeti ile tanıtmış olan ceddimiz, sanat ve edebiyat sahasını da; ihmal etmemişlerdir.

 

Şunu da söylemek gerekir. Sanat ve Edebiyat, Kültür insanları birdenbire ortaya çıkmıyor. Onların yetişmesi için; zeminin uygun olması gerekir. O zemini, Devletin geleceğini düşünen yönetenler; alt yapısı ile birlikte hazırlamak zorundadırlar. Tüm kültürel faaliyetleri, destekleyici, teşvik edici ortamların hazırlanması gerekir. Tüm bu değerlerimizin, eğitim kurumlarımızda, yetişen nesillerimize yeteri kadar tanıtılması şarttır. Bu aynı zamanda Milli bir görevdir. Senelerce; Dünyada ne kadar gereksiz, bize faydası olmayan bilgi aktarımlarının, bu okullarda öğretildiğini biliyoruz. Özümüzden yetişmiş, her şeyi ile bizim kültürümüzün değeri olarak ortaya çıkmış ve tarihe mal olmuş, bu insanların ve eserlerinin yeteri kadar tanıtılması gerekir.

Bu nedenle, Eğitim ve Öğretim kurumlarında; Gerçek tarihi tanıtan çalışmaların yapılması gerekir. Ataları ile yabancılaşan, çatışan değil; atalarını tüm gerçekliği ile kabul eden ve onlarla gurur duyan bir nesli inşa etmemiz şarttır. Köksüz medeniyet olmaz...

 

Son olaylar; Millet olarak, birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyacımız olduğunu ortaya koydu. Şimdi zaman; yetişmekte olan nesillerimizi; İnançlı, tarihi değerlerini tanıyan, Milli Kültürünü bilen, ahlaklı, dürüst, VATANSEVER GENÇLİK YETİŞTİRME ZAMANIDIR. BU DEĞER YARGILARI İLE, YETİŞMİŞ GENÇ NESİLLERE İHTİYACIMIZ VARDIR.

Bu nesillere, tarihe mal olmuş kahramanlarımızı tanıtmalıyız. Bir gündemde olan topçu kadar dahi; isimlerini öğretemediğimiz, Sayısız kahramanımız var. Bu durum bizi yaralamaktadır. Bugün gencecik fidanlar; Bu Vatan için, toprağa girmeyi göze almaktadırlar. İşte yaşayan kahramanların, hepsinin ayrı bir hikayesi vardır. Yeter ki; biz genç nesillerimize bunları tanıtmasını bilelim. Bunca şehidin hangi değerler için; severek canını verdiğini, anlatalım, öğretelim...

Bu vesile ile; Büyük Şairi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Yine büyük şairin şu dizelerini hatırlatıyorum;  Şehitlere ithaf ediyorum...

BİR  BAYRAK   RÜZGAR  BEKLİYOR

Şehitler tepesi boş değil,

Biri var bekliyor.

Ve bir göğüs, nefes almak için;

Rüzgar bekliyor.

Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye;

Yattığı toprak belli,

Tuttuğu bayrak belli,

Kim demiş meçhul asker diye?

 

Tüm  şehitlerimize  ALLAHTAN rahmet diliyorum. Bu VATAN toprakları sizi asla unutmayacak. Yetişen neslimiz için; hepiniz birer örnek olacaksınız... Terör elemanları , destekçileri, sevicileri şunu hiç unutmasınlar. Bu Necib Millet, kutlu dava yolculuğunun farkındadır. İnancı, Vatanı, Milleti için; canını severek verecek sayısız evladı hazır beklemektedir. Bu, Geçmiştede böyle olmuştur, şimdi de, böyledir... Gelecekte de; böyle olacaktır...