Rukiye TOY / Ak Parti Sivas Milletvekili


Sardı ülkeyi kardeşlik yumağı

Sivas’ımızda yıllarca öğretmenlik yapmış olan Şair Ali Emre’nin Temmuz Kıyamı şiiriyle başlamak istedim Yazıma.


Unutma bu geceyi bu direnci

Şerli ıslıklarla gelen alçaklığı

Bir meşale olup yaşlısı genci

Çıkıp meydana kovduk karanlığı

 

Ey yiğit! Ey kahraman ana! Ey halk

Kalk kızım, kalk oğlum, civanım kalk

Korkutamaz bizi ne uçak ne tank

Şehit şehit süslüyoruz şafağı

 

Tankların önüne yatanlara bak

Şehri tüfek gibi çatanlara bak

Kalbi şehadetle atanlara bak

Sanki bir bunyanunmersus yumağı

 

Sardı ülkeyi kardeşlik yumağı

 Sivas’ımızda yıllarca öğretmenlik yapmış olan Şair Ali Emre’nin Temmuz Kıyamı şiiriyle başlamak istedim konuşmama. 15 Temmuz direnişi büyük destanları, abidevi şiirleri, efsanevi filmleri hak eden muazzam bir halk hareketidir. Dünya çapında hayranlığı hak eden fevkalade bir olaydır. Darbelere, sinsi kalkışmalara ve halka rağmen yapılan ölümcül projelere verilmiş benzersiz bir cevaptır. Böylesine olağanüstü olay, insanlık tarihinin en kıymetli sayfalarında altın yaldızlarla yazılsa yeridir. Kıymeti tam anlaşılmamış olsa da yıllar içinde hak ettiği değeri mutlaka görecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel liderliğini de gösteren halk direnişi 15 Temmuz, akademik olarak araştırılması gereken, nesilden nesile aktarılması elzem olan ilham verici bir mukavemet olayıdır. Kurduğum cümlelerin hiç birisi abartı değildir.

 Dünyanın hiçbir yerinde tepeden tırnağa silahlı askerin, zırhlı birliklerinin ve hava unsurlarının katıldığı darbe girişimi sokağa çıkan milyonlar tarafından ölümüne ölümüne bastırılmıştır. Bu direnişin dengi ve benzeri yoktur. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine 251 sivil bu uğurda can vermiş, 2196 kardeşimiz de yaralanmıştır. Bu bir tiyatro değildir. Tank paletlerinin altında kafası un ufak olan, vücut bütünlüğü bozulan, bombalarla paramparça olan halkımızın evlatları, canlarını tiyatro için değil Fetullahçı Terör Örgütü’nün ve küresel iş birlikçilerinin hain planlarını bozmak için vermişlerdir. Hepsinin mekânı cennet, ruhları şâd olsun. Bir daha bu tip girişimlerin yaşanmaması için bu hain günü ve karşılığına verdiğimiz cevabı asla ve kat’a unutmamamız ve unutturmamamız gerekmektedir.

15 Temmuz demokrasi mücadelemiz için bir milattır. 15 Temmuz kadim milletimizin istiklal ve istikbalimize kastedenlere verdiği en caydırıcı cevaptır. 15 Temmuz Türkiye Yüzyılında büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için bizi kamçılayan en önemli motivasyon kaynağıdır.

Bu vesileyle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü tebrik ediyor, direnişe o gece Hükümet Meydanı’na çıkarak dahil olan şehrimizin güzide halkını saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.