Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


ŞAH-MAT

Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin....


Sivasspor, Galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan takıma karşı “Aslan’lar gibi mücadele ederek, altın değerinde puanını aldı. Rıza hocanın, orta sahada sakat Caludemir’in yerine Ziya ile başlaması, defansif oyun ortaya koyacağının da habercisiydi bir bakıma... Rıza hoca, hafta arası oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçını çok iyi analiz etmiş ki; maç başında biraz pozisyon yese de, 20.dakikadan sonra alan daraltarak orta sahayı kalabalık tutup, rakibin baskısını biraz olsun kırdı ve hatta oyuna da ortak oldu. Ancak;  maçın son bölümünde yorgunluktan kaynaklı top tutmakta zorlandı Yiğidolar...
Sivasspor’un topu rakibe bırakıp, hızlı hücumlarla rakip kaleye gitme düşüncesi vardı. Bunu da 20. Dakikadan sonra daha net görmeye başladık. Önceki maçlarda sadece  Gradel üzerinden oyun kuran Sivasspor, bu maçta her iki kanadı rahatlıkla kullanma şansı buldu. Bu da Galatasaray deplasmanında skorun anahtarı oldu. Herkes iki kişilik mücadele etti. Birçok şeyi kusursuz yaptı Kırmızı-Beyazlı ekip, ancak bir tek şey hariç. Adama adama markaj! Dün gece Sivasspor, Galatasaray’a karşı orta sahayı kalabalık tutarken, alan savunması yerine adam adama markaj uygulanmaması, Galatasaray’ın kenar oyuncularını rahat kullanmasına da, zemin hazırladı. 
2005 yılından beri süper ligde mücadele eden Yiğidolarımız, deplasmanda ilk kez Galatasaray’dan puan alma başarısını gösterdi. Bu durumda çok önemli Sivasspor tarihi için... Birazda Galatasaray’dan bahseyim. Şubat ayını kayıpsız geçen Sarı-Kırmızılı takım, Mart ayına 2’de 0 ile başladı galibiyet anlamında. (1 beraberlik 1 mağlubiyet) geçen hafta başkanından futbolcusuna, hakeme yüklendiler. Bu hafta da, zeminin kötülüğünü bahane ettiler.. Hırsızın hiç suçu yok! Pozisyona giriyorsun atamıyorsun. Penaltı ile beraberliği yakalıyorsun o da haksız bir penaltı ile. İki haftada beş puan kaybediyorsun. 
Biraz sözü uzatsam da, yazımın başında da dediğim gibi; gerek oyun olarak, gerekse iyi bir karakter ortaya koyarak Sivasspor, altın değerinde bir puan alarak rakibini tabiri caizse mat ederek, bir darbede ben vurayım dedi. 

Not 1: Sivasspor bu sezonki 13.beraberliğini alarak bu alanda süper ligin zirvesinde yer aldı.