Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


MÜBAREK GÜNLERDE, Bayır Bucak Yetimleri Sizlerden Kucak Açmanızı Bekliyor.

Geçen hafta Cuma günü akşamı İstanbul'da yaşayan, Sivaslı il beyi bölgesinin insanları ile bir araya geldik. Hoş bir akşam oldu. O günün akşamının sürpriz ziyaretçisi, Sayın Bülent Yıldırım idi.


 İHH Başkanı olan bu dostumuz, bizim il beyli yöresine mensup insanlar olduğumuzu öğrenince Suriye’ de Halep’te, Bayır Bucak bölgesinde yaşanan sıcak olaylardan söz etti.
O bölgenin ve başka bölgelerin içerisinde buluna il beyi boyunun önemli görevlerinden bir tanesinin Hac yolunun emniyetini sağlamak olduğu belirtti. Geçmişte, Burada yapılan hizmetlerden övgüyle bahsetti.
Bugün Suriye iç savaşında en fazla yıpratılan, yok edilmek istenen, taş üzerinde taş bırakılmayan yer Halep ve Bayır Bucak bölgesidir. Oradaki yiğit insanlar, hala mücadeleye, savaşmaya devam ediyorlar. Yılgınlık yok. Yorgunluk yok. Asla geri adım atmak yok. Tüm olumsuzluklara rağmen direnmeye devam ediyorlar. Onlara giden silah yardımlarını kimlerin engellemeye çalıştığını da unutmayınız... Bugün Ukrayna'ya Dünyanın tüm devletleri açıktan silah yardımı yapmaktadırlar. Evet, gerçekleri görmek lazım.
Hal böyle olunca tahribat çok fazla. Şehirler ve yerleşim yerleri tam harabeye döndü. Bayır Bucak bölgesinde direnişe devam ediliyor. Bugün O bölge insanının bizlerden başka yardım elini uzatacağı Dünyada yardım bekleyecekleri kimseleri de yok. Sadece Türkiye ve onun yardım kuruluşları var.
Oraya yapılan yardımlar ile mücadelelerine devam ediyorlar.
Allah yardımcıları olsun...
Bizlerin de üzerine düşen görev onlara her alanda destek vermektir. Bugün çeşitli yardım kuruluşlarımız onlara yardım için çaba gösteriyor.
İHH onlardan birisi. Bölgeye her türlü yardımı götürme amaçlı çalışmalarına devam etmektedirler. İHH yetim çocuklar için, Reyhanlı bölgesinde bir eğitim yuvası kurmuş.
Sayın Bülent Yıldırım beyin bildirdiğine göre; Suriye’de 11 yıldır devam eden savaştan en fazla çocuklar etkileniyor. Sürekli göç etmek, maddi imkansızlıklar ve eğitime ulaşma zorluğu gibi birçok sebepten dolayı iki milyon çocuk okula gidemiyor.
Sadece İdlib’ de 200 binden fazla çocuk eğitim alamıyor. Lise seviyesinde eğitim neredeyse yok. Altı binden fazla öğretmen hiçbir destek almadan gönüllü öğretmenlik yapıyor. Okulların açık kalması için ellerinden geleni yaparken ailesinin geçimini sağlamak için de okuldan sonra farklı işlerde çalışıyorlar.
Bağışlarınızla, yüz binlerce çocuğun eğitim almasına vesile olabiliriz. Umutla yeni bir geleceğe hazırlanan çocukların bir kahramana ihtiyacı var. Onların kahramanı olmak ister misiniz?
Bu projeye bankadan bağış yapmak isterseniz İHH nın resmi sayfasına baş vurabilirsiniz.
Suriye'de savaşın yetim bıraktığı çocuklar için, İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar RAF İnsani Yardım Kuruluşu ortaklığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 100 dönüm arazi üzerinde inşa edilen, Suriyeli 990 yetim çocuğun kalacağı dünyanın en büyük "Çocuk Yaşam Merkezi" Yapıldı.
Suriye'de yaşanan iç savaşın onuncu yılında Bir milyonu aşkın çocuk yetim kaldı. Bu yetimler, insan kaçakçılığı ve organ mafyası gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmanın yanı sıra, hak ettikleri sevgi ve şefkatten de mahrum.
Bu tehlikelerin ve tehditlerin farkında olan, yetim çocukların acılarını bir nebze olsun dindirmeye amaçlayan İHH ve donör kuruluşu RAF, 990 savaş mağduru yetim çocuğun başta barınma, eğitim olmak üzere sağlık, rehabilitasyon, gıda, kıyafet gibi her türlü ihtiyaçlarının ev ortamında karşılanması, psikolojik yönden desteklenmesi amacıyla Reyhanlı'da dev bir "Çocuk Yaşam Merkezi" kurdu.
Evet bizler bu yardımlara destek verebiliriz. Yapmamız gereken şey İHH sayfasına girmek. Bir yetimi sahiplenmek... Her türlü yardımlarla yanlarında olmak. Başlarını okşamaktan daha ileri bir sahiplenmedir.
Dilerseniz FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek de fitrenizi kolayca bağışlayabilirsiniz. (1 SMS bedeli 50 TL’dir. Her SMS ile 1 fitre bağışlamış olursunuz.)
Evet İHH fitre, Fidye, zekat, sadaka yardımlarınızı beklemektedir.
Çünkü, onlar mavi gözlü ve sarı çocuklar değil. Bakın mavi gözlü ve sarı çocuklar ölünce Dünya ayağa kalktı. Oysa Dünyanın bu bölgesinde milyonlarca çocuk Öldü, sakat kaldı, kimsesiz kaldı, yetim oldu, öksüz kaldı. Amma Dünya bunları görmedi, görmek istemedi...
Evet bu mübarek günlerde, yapacağımız maddi ve manevi yardımlarla bu kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız...
Allah yapacağımız yardımları şimdiden kabul eylesin...
Bizim Ülkemizin geleceğinde böyle sıkıntılar yaşanmasın diye, bugün sınır ötesinde terör örgütleri ile mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize ALLAH yardım eylesin... Şehitlerimizin mekanı CENNET olsun... Bugün orada şehit olan insanlara taziye mesajı yayınlayan siyasilere bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğiz. Mecliste yapılan oylamada terör örgütü ile adı sıkça anılan siyasi irade ile birlikte tezkereye ret oyu verdiniz. Hani o zaman tezkereye evet oyu verenleri nerede ise VATAN haini ilan ediyordunuz. Bugün o sıcak ortamlara şehit olan kardeşlerimize mesaj yayınlamak nasıl bir duygudur! İftar proğramını gerçekleştiren arkadaşlardan ALLAH razı olsun... İyi ki varsınız...