Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Milli İradeye Saygısızlık !

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurulu selamlaması sırasında CHP'li ve HDP'li vekiller ayağa kalkmadı ve alkışlamadı. AK Partili milletvekilleri CHP ve HDP'lilere tepki gösterdi. Vatandaş ta tepki gösterdi..


27 Milyon seçmeni yok sayacaksın, TBMM iç tüzük , tahammüller , devlette başkaldıracaksın 2024 Mart seçimlerinde ise bu milletten oy isteyeceksin ? o zaman bu seçmen sana sormaz mı ? " Sen benim seçtiğim Cumhurbaşkanına, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanına saygı göstermedin ! ben sana oy vermem demez mi ?"

Demokrasi diyorlar : kendileri inanmıyor, partilerinde de öyle bir kavaram yok, eğer olsaydı Dün Cumhurbaşkanı ayakta alkışlar yemin töreninde saygı gösterilerdi.. çünkü yüzde 52 oy almış seçimi kazanmış bir cumhurbaşkanı vardı.. seçimi kazanan saygı göstermek gerekir.. aksi halde demokrasi olmaz..!

TBMM açılışında Cumhurbaşkanına Saygı göstermeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayağa kalkmadığı gibi vekilleri de aynı yolu izlemişti.. maalesef ki dünde aynı oldu.. Muhalefet yine milli iradeye saygısızlık yaptı! Başkan Erdoğan'ın yemin töreni sırasında ayağa kalkmadılar.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurulu selamlaması sırasında CHP'li ve HDP'li vekiller ayağa kalkmadı ve alkışlamadı. AK Partili milletvekilleri CHP ve HDP'lilere tepki gösterdi. Vatandaş ta tepki gösterdi..

HDP beliyoruz, Kandil ve Nereden beslendiğini biliyoruz onlardan insanlık ve saygı beklemiyoruz da bu CHP'ye ne oluyor ?

Önümüzdeki yıl yanı Mart 2024 de Mahalli seçimler var ! Belediye başkanımıza oy verin diye seçmenin yanına gittiğiniz zaman seçmen size saygı gösterir mi ? yada göstermesini bekliyor musunuz ?, bizde bir söz var, Tarlaya hangi ürünü ekersen onu biçersin ! CHP ürünü Mart 2024 de biçecektir..

Dün saat 15 00 de TBMM 2. Birleşiminde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemin törenini izledik..

TBMM Başkanı Devlet Bahçeli : " İç tüzük, tahammüller, Devlet Geleneğimiz gereği Sayın Cumhurbaşkanı Salona girip Mazbatasını alıp, yemin edip çıkıncaya kadar ayakta karışlayacağız ve yolcu edeceğiz" uyarısına rağmen CHP ve HDP vekiller iç tüzük , devlet adamı olma geleneğini maalesef ki gösteremediler..

Bugün 14 partiye mensup TBMM de ki Milletvekilleri CHP ve HDP hariç tamamı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayakta karşıladı ve uğurladı..

Buradan CHP gönül veren, oy veren herkese soruyorum: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansa Cumhurbaşkanı olsa, TBMM CHP ve HDP vekiller ayakta alkışlasa , diğer partiler ayağa kalkmasa , alkışlamasalar,  sizler ne derdiniz ? Bu saygısızlığı kabul ederiydiniz ?

Demokrasi diyoruz, seçim diyoruz, çıkan sonucu kabul etmiyoruz, böyle bir anlayış dünyanın neresinde var ?

Tabi : Burada yapılan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saygısızlık değil , makama yapılan bir saygısızlıktır, Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan bir saygısızlıktır..

Milletvekili seçileceksin, Bu milletin verdiği vergilerden süper yüksek maaş alacaksın, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm nimetlerini sen yiyeceksin, sonra 27 Milyon oy veren insana saygısızlık edeceksin, Devlette saygısızlık yapacaksın, Demokrasi ile yönetilen devletlerde , dünya da böyle bir örnek olduğunu tahmin etmiyorum..,

Bir muhtardan, oda başkanından, dernek başkanından, belediye başkanından, siyasi parti il ve ilçe başkanına, genel başkanına kim olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, seçim kazanan insanlara ben saygı duyarım çünkü oraya seçimle gelmiştir.. seçimi kazanıp gelmiştir..

CHP'liler ayağa kalkamayacaksanız, 13 seçimini kaybeden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geldiği zaman ayağa kalkmayın , çünkü bugüne kadar hiç bir seçimi kazanamadı.. üstelik CHP den vekil olan  42 vekili veya bugün istifa eden 39 vekili bir anda kaybetti.. CHP den seçilen o vekiller Sayın Cumhurbaşkanı ayakta karşıladı ve Alkışladı..

Mart 2024 seçimlerinde : vatandaş bir kere daha, devlette saygının ne demek olduğunu gösterecektir.. verdiği oylarla en güzel cevabı verecektir..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Göreve Başlama Töreni"ne, 78 ülkeden 21 devlet başkanı ve 13 başbakanın yanı sıra çok sayıda bakan ile aralarında Türk Devletleri Teşkilatı, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın da olduğu uluslararası kuruluş temsilcileri katıldı..

Çankaya köşkünde verilen akşam yemeğine 100 ülkeden katılım oldu, Bir çok devlet başkanı ise peş peşe randevu aldı 15 gün içinde Ankara 'ya gelip gidecek biz bunu görüp, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi nereden nere getirdiğini görmemiz gerekiyor..

44 yıllık gazetecilik hayatımızda çok cumhurbaşkanlığı yemin töreni izledi.. Ankara da bulunan Büyükelçilerle temsilciler ve siyasiler katıldı..

Hiç olmazsa : Yabancı Misafirlere saygı duyarak ayağa kalkasanız , Türkiye Cumhuriyeti Devleti , ismini biraz daha yukarı çekmemize vesile olurdunuz ?

27 Milyon oy veren, Milli iradeye , saygı göstermeyerek , Kahraman mı oldunuz ?, kaybeden siz oldunuz ? , Karşıdaki insana saygı göstermezseniz , saygı göremezsiniz , Mart 2024 de halk sizi aynı uslüp ile karşıladığında bunu çok daha iyi anlayacaksınız..!

Oysa seçim bitti , bir birimizi sevsek, siyasi düşünce ve görüş ne olursa olsun, ülkemizin kalkınması için ortaya proje koysak proje yarışsa, benim projem iş yapar desek diye bilsek.. görülen şu oldu ki : Yıkım siyaseti tutmadı.. vatandaş iş yapana, projesi olana oy veriyor.. Deprem zedeye küfür eden oy alamıyor.. Doğalgaz, Petrol, Milli Savunma Sanayi, Kalkınma 256 Milyar dolar İhracatı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde siz çıtayı yükseltseniz ihracatta 500 Milyar Dolar hedefini koysanız, Savunma Sanayinde Dünya Lideri olacağız diyerek ortaya proje koysanız bu millet sizde Cumhurbaşkanı seçer ama siz kişi endeksli siyaset yapıyorsunuz, 'Tayyip Gitsin " projesi tutmadı.. TBMM de en son milli iradeye saygısızlık da tutmadı. kusura bakmayın !  bu kafa ile asla iktidara gelemezsiniz ?

Milli iradeye saygı sunuyorum.. Milli idareye herkes saygılı olmak zorunda !..

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Dünya Lideri ülke yaptığı için Teşekkür ediyorum..

iyi günler