Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ HAYIRLI OLSUN

Yeni kabine açıklandı. Şehrimiz adına sevindirici haber; Sayın İsmet Yılmaz Beyin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olmasıdır. Şehrimize ve Memleketimize hayırlı olsun. Çalışma süresi boyunca; hayırlı hizmetler yapmayı, Yüce RABBİM nasip


MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ HAYIRLI OLSUN

                Yeni kabine açıklandı. Şehrimiz adına sevindirici haber; Sayın İsmet Yılmaz Beyin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olmasıdır. Şehrimize ve Memleketimize hayırlı olsun. Çalışma süresi boyunca; hayırlı hizmetler yapmayı, Yüce RABBİM nasip etsin...

                Bu vesile ile; bu köşede Milli Eğitim politikalarına, en fazla kafa yoran birisi olarak; sevindiğimi ifade edebilirim. Umarım, fikirlerimizi, önerilerimizi, Sayın Bakanımıza; ilk elden ulaştırma imkanını buluruz.

                Gençlerimiz ve geleceğimiz açısından; Milli Eğitimin ne kadar önemli olduğunu, söylemeye gerek yoktur. Kalıcı ve radikal uygulamaların, hayata geçmesini ümit ediyorum. Beklentilerimiz, bu yöndedir.

                Eğitimin temel amaçlarından bir tanesi; topluma, sağlıklı, dürüst, doğru davranışları, hayat tarzı olarak benimsemiş, insanları; yetiştirmek olmalıdır. İnsanlar eşya değildir. Bilgi hamalı yapmak, sadece bilgi ile; donatmak aldatıcı bir durumdur. Bu durumdan en kısa zamanda; ayrılmamız şarttır. Gençliğimiz; toplum içerisinde, davranış ve yanlış hareketleri yüzünden sorgulanır, hale gelmiştir. Bu tehlikeli bir gidiştir.

                Yetişen nesillerimiz; Vatanına, Milletine yararlı olacak şekilde eğitilmelidir. Tüm değer yargılarımızı, tekrardan gençlerimize kazandırmalıyız. Böylece, geleceğe daha güvenle bakarız. Bugün yüksek okullarımız, terör örgütüne destek veren eylemlere; tanıklık ediyorsa, şahitlik ediyorsa, ev sahipliği yapıyorsa;  bu konuda ciddi ve hayata hemen geçebilecek tedbirler almak zorundayız.

                Şehrimiz açısından; ikinci Üniversitenin hayata geçmesi ile ilgili; beklentilerimiz  yükselmiştir. Ana Dolunun ortasında, asırlar önce bir eğitim yuvası olan, şehrimizin; aynı konuma gelmesini bekliyoruz.

                Şehrimizde, Milli Eğitim Bakanlığına ait; hizmet içi kursları merkezleri oluşturulabilir. Daha geniş kapsamlı, merkezi yatılı okullar yapılmalıdır. Kısadan mesleğe atılma adına; Milli Eğitim Bakanlığı destekli, geniş kapsamlı kursların merkezleri oluşturulabilir. Aranan mesleklerin, alt yapısını oluşturacak, elemanların yetişmesi için; merkezler oluşturulmalıdır. Böylece ara eleman açığının kapatılması, hedeflendiği gibi; istihdam açısından da; şehrimizde var olan işsizlik sorununa bir nebze çare olacaktır.

                Bakanlığın sıkıntılı bir bakanlık olduğunun farkındayız. Ümidimiz, sarf edilecek çaba ve gayret ile; sorunların üzerine gidilecektir. Bu konuda duyarlı olan insanlardan; yararlanılması taraftarıyım. Sayın Cumhur Başkanımızın bile; zaman, zaman gençliğin sorunları ile yeteri kadar ilgilenemedik, sözünü hatırlarsak; almak isteyeceğimiz mesafenin ne kadar uzun olduğu, anlayabiliriz.

                Bu arada;  derslerin müfredatı,  haftalık ders sayıları, ders saatlerinin süresi, ders kitaplarının basımı, öğretmenlerin ciddi hizmet içi eğitimlerden geçmeleri, konuları; teknik ayrıntıları oluşturmaktadır. Bu ayrıntılar, sadece bunlardan ibaret değildir. Bir başlık altında toplamaya çalışırsak; bir hayli yekun tutar.

                Yukarıda sıraladığımız kısa başlıklardan bile, anlaşılacağı üzere; Sayın Bakanımızı, zor ve çetin bir görev beklemektedir. Umarım, tarihimize; adını yaptığı güzel ve yerinde hizmetlerle;  yazdırır.

                Tekrardan, Bakanımıza; yeni görevinde başarılar diliyoruz. Memleketimize, özellikle şehrimize hayırlı ve kalıcı hizmetlerin yapılmasını,  bekliyoruz. Yolu açık olsun. Tüm dualarımız kendisine ve yol arkadaşlarına...