Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Köprü Eksikliği

Merhaba sevgili dostlar Karşılaşma öncesi, yağan sağanak yağmurun futbolcuları etkileyeceği belliydi. Böyle bir havada maçın başlaması maçın hikayesini de bambaşka bir boyuta götürdü. Futbolcular, topu sürmeye çalışır süremez, istenilen pas isabeti sağlanamaz. Oynanmaya devam eder. Bu tarz durumlarda Hakemler önce sahaya çıkar top sekiyorsa maçın oynanmasına karar verir, sekmiyorsa maç hiç başlamadan tatil edilir


Hakem, bu durumda daha maç başlamadan maçın gözlemcisinden ekşi puanı alarak başlamalıydı. Futbolcular hem kendileri ile, hem saha ile, hem de rakip ile mücadele etmek zorunda kaldılar. Bu arada yenen gol, tatil edilen maçta en büyük şanssızlıktı diyebilirim. Çünkü maç tatil edildiği dakikadan başlayacak, üstelik 1-0 mağlup olarak başlayacaksınız. Şanssızlık.
Sivasspor özelinde ise; maç öncesi dört eksiğiniz olması bir yana, sezon başından beri Emre-Mert Hakan-Fatih üçlüsünün yerini bir türlü dolduramadılar. Bu takımın hâlâ bir On numarası yok, o bölgede oynayan Fayçal Fajr sekiz numara, dolayısıyla takımda santrfor ile ön libero arasında köprü eksikliği söz konusu öte yandan; ön libero mevkiinde ne Caludemir, ne de Coffie, Fatih AKSOY’un boşluğunu dolduramadılar. Geçen sezon defansif rolü Fatih üstlendiği için Hakan ARSLAN rahatlıkla hücuma katkı sağlıyordu. Ancak, bu sezon defansif oyunu kimse üstlenmediği için Hakandan da geçen sezonki performans alınamıyor.
Sonuç itibarıyla; takıma bir Köprü şart. Ve bir defansif orta saha.