Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Köpek- Kedi Teyzem !

İnanmasalar da , inanmasalar da ben 17 yaşındayım !.. ama bugün bir yaşındayım !..


Saçlarım öyle demese de ben öyle görüyorum.. Doğum Tarihim 6 Şubat 2023
Sabah namazdan sonra park da  bir teyze ve köpeği : 
Saçlarına ak düşmüş, gözleri çukura girmiş bir teyzemiz, torunlarını gezdirmesi gerek ama belli ki oda benim gibi feleğin sillesini yemiş, kala kala ( Püsük ) kedi köpeğe kalmış.. onları gezdiriyor..
Kedi gibi bir köpek, tüyleri kıvırcık kıvırcık.. onunla arkadaş olmuş ! Sırdaşı yoldaşı yoldaş olmuş o köpek onu mutlu ediyor..
Bilinmez 6 Şubat mı vurdu, bozulan aile hayatımı vurdu ?
Uzaktan gelen bir türkü sesi söyleyen bildik biri  : 
Siyah saçın dolam dolam ,  Boynunda kurbanın olayım, eğer başka yar seversen bu ellerde nasıl duram, Sivas'ın yollarına çıkayım dağlarına , bırak beni bırak ölüm gitmez zoruma !.. diyor..
Park ve Köpek-Teyzemin saçı beyaz, köpek beyaz, kim bilir ne derdi var siyah !. Saçlar beyaz olunca , köpek beyaz olunca bahtın beyaz olmuyormuş be dostlar..
Teyzemin gözleri doldu belki ki gençliğinde bir yara almış.. belli ki sevda çekmiş, yüreği yanık teyzemin sormaya gerek yok..
Ben senin kahrını çekemem gönül, dercesine bana baktı, köpeğe baktı..
Derdim çoktur hangisine yanayım, ben bu derde nereden derman bulayım der gibi acı acı baktı bana !.. türkü mırıldanarak beyaz iti gezdirmeye başladı..
yaşı vardır 80 belki 90 ama o şunu diyordu : 3 yaşından beri yürüyorum : Ben gide gide yollar senden usandım , ayaklar çekmez oldu, gönül ben senin kahrını nasıl çekeyim “ diyordu gözleri.. bana soluk soluk bakarken..!
cep telefonu, televizyon, gurur ve kibir bizi o hale getirdi ki ne komşuluk kaldı ne dostluk, kedi köpek dost oldu bize.. bir park köşesinde onunla mutlu olmaya çalışıyoruz.. Arkadaş kalmadı, bulduğunuz varsa kıymetini bilin dostlar..
Park da ki bankta oturan teyzemin , gençliğinde önünde uzun yollar vardı, ne torun, ne arkadaş bulamamış  belli bana derinden bir daha baktı : yollar seni gide gide usandım.. Ayağıma diken battı gül sandım, sonunda bu köpekle dost oldum , ben yalnızlıktan usandım.. diyordu yüreği ama çığlığını duyanı getir !.. dostlar..
Teyzeme gidem dedim : Teyzem bir of çekti çiğerimi dağladı.. bir iki şor edeyim dedim, gözleri çakmak çakmak yüreğinde kor ‘u görünce birden vaz geçtim..
Gözleri bana şunu söyledi : gençtim , güzeldim şairin söylediği gibi  “ Yüce Dağ Başına yağan kar idim, yağdı yağmur, güneş vurdu eridim” diyordu.. eriye eriye bir deri bir kemik kaldım diyordu..! köpeğim ve ben diyordu.. dostlar..
Köpeğine sarılarak : “ Ela Gözlüm ben bu ilden gidersem , bu parkta açkalırsan bu amcanı bul der gibi , sarılması yüreğimi yaktı .. köpeğin gözleri , teyzemin mimikleri içime battı.. şarkılarla Türkülerle bir şey söylüyordu bana ! Dostlar..
Sevgili Okurlarım: aşağıdan yukarıdan yolun sonu görülüyordu , bizim sonumuz da böyle mi olacaktı ?  Türk aile yapısına ne oldu ?.. bizi bu hale kim getirdi ?
Nerede : Annem, Babam, Kardeşlerim, Emmilerim,Dayılarım, onların çocukları benim ailem nerede ? Kadi köpek bizim akrabamız oldu dostlar..
Bugün benim efkarım var , yüreğimde ateşim, yalnızlığın sızısı ile yanıyorum dostlar, 6 şubatta bizi terk edip giden dostlar burnumda tütüyor be dostlar..
Gözümün önüne gelen : Yaşar Gök, Ali Zarifoğlu , Dr. Oğuz Paköz, Cevdet Alperen, Yaşar Alpaslan, Dr. Ahmet Kaptanoğlu, Merva Özkömeç, Sıtkı Güvenç, Sait Tahiroğlu, Ali Yüce, Hüseyin Kılınçkıran ve binlerce dostumuz..
Ne diyelim bugünlük bu kadar , biraz uzun oldu özür dilerim.. 
iyi günler