Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


KAYSERİ’YE ÜZGÜN GİDİYORUZ !

Bugün yönümüzü Kayseri’ye çevirdik ama oraya : Hiç olmadığı kadar üzgün ve buruk gidiyorum..


Oğlum Mehmet Mücahit Doğan Kayseri Erciyes Üniversitesi de 4 yıl okudu, Kızım Dr Nurbanu Doğan Erciyes Tıp Fakültesinde görev yaptı.. Dayımın çocukları ve bir çok akrabam Kayseri de , bu sebeple Kayseri denildiği zaman mutlu gülerek giderdik..

 Yalak : Yeni adı ile Yeşilkent , Daha önce Kahramanmaraş bağlı iken Kayseri’ye bağlanan, adı  Yalak da halen halk yalak da dese bugün Yeşilkent : Veli Altunkaya ağabeyimiz Yalak da  1962 dünyaya gelen hemşerim dünya tatlısı insan Veli Altunkaya ağabeyi anmak onun bir yıldır içimizden gitmeyen acısını paylaşmak dua etmek için Kayseri ‘ye gidiyorum..

Kayseri Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu ve Küresel Gazeteciler Konseyi il temsilcilerinin bir araya geleceği iftar ve dua programına katılacağız inşallah..

Telefon açtığı zaman : Hemşerim diye söze başlardı.. o bülbül gibi tatlı sesi halen kulaklarımda çınlıyor..

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı , Küresel Gazeteciler Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, Ocak 1962’de Kayseri’nin Sarız ilçesine bağlı Yalak (Yeşilkent) beldesinde doğdu. Kahramanmaraş Kayseri karayolu üzerinde, Göksun ilçemize çok yakın bir mahalle .. olup herkesin orada alış veriş yeri Göksun ilçemizdir.. Veli ağabeyimiz, İlkokulu köyünde, orta ve yüksek öğrenimi Kayseri ve Eskişehir’de tamamladı.

Gazeteciliğe 1981 yılında başlayan Altınkaya, Türkiye Gazetesi , Kayseri Olay, Kayseri Anadolu Haber, Akın Günlük, Kayseri Haber gazeteleri ile Erciyes TV ve Kay TV’de çeşitli görevlerde bulundu.

1985-1989 arasında Kayseri Belediye Başkanı Basın Danışmanı olarak görev yaptı. 1987-2009 tarihleri arasında 22 yıl süreyle TRT Kayseri Temsilciliğinde bulundu.

Kültür ve Sanat, Töre, Doğuş Edebiyat gibi dergilerde çeşitli konularda yazıları yazdı. İlk kitabı Mavi Boncuklu Cemil Baba Kültür ve Sanat Yayınları arasında 1984 yılında yayınlandı. Kayseri ile ilgili çok sayıda araştırması, önce Kayseri gazetelerinde yer aldı, sonra az sayıda olmak üzere kitaplaştı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara), Türkiye Spor Yazarları Derneği, RATEM (Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği) üyesi de olan Altınkaya, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde 2007- 2016 tarihleri arasında çeşitli konularda ders verdi.

FIRAT GÖRGEL İLE SÖYLEŞİ..

                Halen, Kay-Tv,Erciyes Tv ve Kayseri Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Altınkaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı,(2010-1014, 2018-2020) Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği (2010-2018) Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı (2012-2018) RATEM Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Küresel Gazeteciler

kurucu üyeliği ve Yerel Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı (2019-2023) görevlerinde bulunmuş olup, sürekli basın kartı sahibi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Malatya dan Mehmet Akif Çelik ağabeyimizle birlikte Veli Altunkaya ağabeyimizi Korona Virüs en verimli zamanın da bizden çalıp götürdü..

  Bugüne kadar bir çok gazeteci, yakın akrabalarımız , dostlarımız olmak üzere şöyle bir düşünüyorum 100’lerce dostumuz Korona Viris yenik düştü..

 Yönümü ne zaman : Kayseri yönüne çevirsem , hatta Göksun veya Tekir’e kadar bile gitsem Aklıma ilk gelen Veli Altunkaya ağabeyimiz oluyor..

  Pazarcık üzerinden : Malatya yazısını gördüğüm zaman ise Mehmet Akif Çelik kardeşimize de Fatih asını peşin gönderiyoruz.. Bugünde Maraş’tan çıkarken, Veli Ağabeyimiz için üç ihlas, bir Fatiha okuyarak yola çıktık..

Mesele olan geri de hoş bir seda bırakmak veli ağabeyimiz de bunu çok fazlası ile bıraktığına inanıyorum..

O dünya tatlısı , Güzel Kardeşimi iyi anlatmak için birkaç kitap yazmak ama bugünlük bu kadar diyorum..

 Herkese hayırlı Ramazanlar, Hayırlı iftarlar diliyorum..