Dr. Fatmagül Saklavcı


Kadınlar gününüz kutlu olsun

Bugün dünya kadınlar günüymüş hayırlı olsun. Bizim kadınlarımıza saygınlığımızı, bir günle sınırlandıramayız. Biz bir ömür kadının erkeğe, erkeğin kadına saygınlığını, ve hatta bir insanlığa saygı ve sevginin bir ömür olmasını emreden bir hükmün itaatkârl


Kadınlar gününüz kutlu olsun

Bugün dünya kadınlar günüymüş hayırlı olsun. Bizim kadınlarımıza saygınlığımızı, bir günle sınırlandıramayız. Biz bir ömür kadının erkeğe, erkeğin kadına saygınlığını, ve hatta bir insanlığa saygı ve sevginin bir ömür olmasını emreden bir hükmün itaatkârlarıyız.

Kadınlar gününü kim ve hangi sebepten bugünü ilan etti, tarihe oluşumuna bir bakalım! 8 mart 1908 yılında New york ta 15 bin kadın, çalışma hayatını iyileştirme, ücretlerini artırma adına genel greve gidiyor. ABD sosyalist partisi, o günü dünya emekçi kadınlar günü ilan ediyor. Sene 1975, O günü BM dünya kadınlar günü ilan ediyor.

           Tavşana kaç tazıya tut. Vahşi kapitalizmin doymak bilmeyen hırsı, koca bir dünyayı sömüren, sömürüsüne devam etme adına günleri paylaştırsın, hem hoş görünsün ve insancıllıktan bahsetsin. Kadın hakları; insan hakları vs... Bir tarafta eli kanlı ve sadist ruhlu gençlik, kazanma adına her şey mübah diyeceksin. Diğer tarafta uyuşturucu ticareti için, masum gençlere ve kadınların cazibesini kullanarak, tuzaklar kuracaksın, ve kadınlar günü kutlayacaksın.

           Global dünyanın müesses nizamının zulmünden çıkış yolu arayanlara hemen mal, ticaret, sosyalizm farklı görünümlü, özde aynı amaç için çalışan yahudi düşünürlerin kalemiden çıkmış farklı bir düşünce akımı... Dünya insanları´nın köle, onların efendi olma yolu´ndaki amaçlarına hizmet...

               Bu zulüm ve sömürü, ihatası´ndan kurtulma reçetesini "Rabbimiz" hükmetmiş. Bizler, emronulduğumuz gibi; doğru yolda olalım.

Din adına; yıllarca erkek egemen geleneklerini din diye yutturan, indirilen değil, uydurulan dine itaat eden bir yapı; elbette istismara daha yatkındır.

              Cahiliye toplumlarda kadın; zevkleri tatmin aracı, alınıp satılan meta, kişiliksiz, kimliksiz köle pazarlarında en fazla para eden mal, ticaret adına  reklam malzemesi, kız çocuklarını utanç vesilesi, diri diri göm! Kadın; inancımız gereği, ilk insan Adem ile birlikte

şahsiyet kazanmış, ana olma ünvanını almıştır. Kaldı ki ana; cennet ayakları altına verilmiş, yüce bir değerdir. Onun çalışması dahi zorunlu olmayan, evinin hanımefendisi, çocuklarının anası ve  beyi´nin şeref ve haysiyeti onun davranışlarında gizli, saygın bir kişilik. Hz Meryem gibi; namus timsali, hülasa baş tacımız.

              Bu onun çalışmayacağı anlamına gelmez. Günümüz dünyasında eğitimci, doktor, diyetisyen vs, gücü ve yeteneği nispetinde değerlerimize uygun hizmet verebilirler.

              Kadına evlenme hükmü, miras, zinanın yasaklanması, küçük yaşta koruma altına alınması, öksüz ve yetimse mirastan hakkına düşen malının, reşit oluncaya kadar muhafaza edilmesi, şahitliği vs... Dinimizce kadına şahsiyet kazandıran hükümlerdir.

         Ey iman edenler; diye başlayan ayetlerde, kadın ve erkeğin eşit şartlarda sorumluluk aldıkları, hükmü çıkar. Bu hususlar, açık ve net kadının şahsiyet kazandığının hükümleridir.

             Dünya kadınlar günü aşırı etkinliklerde olmadığı sürece, kadınlar gününü kutlamayı pek mahsurlu görmüyorum. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun.Selam ve dua ile

ALLAH yar ve yardımcınız olsun.