Rukiye TOY / Ak Parti Sivas Milletvekili


İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde,

"Allah bu millete bir daha 'İstiklal Marşı' yazdırmasın!.."


Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un ruhundan bizlere tevarüs eden İstiklal Marşımız, dünyaya karşı bir meydan okuma ve tam anlamıyla bir manifestodur.

İstiklal Marşımız; Ülkemizin istiklal ve istikbal mücadelesinde milletimizin azim ve kararlılığının, yazdığı destanın, sahip çıkmamız gereken milli ve manevi değerlerimizin en veciz şekilde ifade edildiği, en kıymetli ortak değerlerimizdendir.

İstiklal Marşımız; 15 Temmuz’da şahit olduğumuz, her bir vatandaşımızın yüreğinde tebellür eden bir bağımsızlık beyannamesidir.

İstiklal Marşımız, bizlerden evvel olduğu gibi bizden sonraki nesillere de yol gösterecek, barındırdığı bilinç ve cesaret, nisyana mani bir kılavuzlukla yolumuza ışık tutacaktır. 

İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle anıyor, "Allah bu millete bir daha 'İstiklal Marşı' yazdırmasın!.." duasına iştirakle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla yad ediyorum.