Rukiye TOY / Ak Parti Sivas Milletvekili


İHALE KESMEK ;

Yaşadığımız dünyada,içinde bulunduğumuz sıkıntılar giderek artarken,ahlaki erozyon,geçim sıkıntısı,



   insani ilişkiler, duygular,tahammül,geleneklerimiz,dini duyarlığımız,İslami mücadeledeki samimiyetimiz ve gayretimiz,İslam'ın hayatımızda,nasıl nerelerde var olduğu konusundaki gelinen nokta.Bunların hepsini tek tek değerlendirip,ihaleyi bir başkasına çıkarmadan(Kolay olanı seçiyoruz) kendimizi,sorgulayalım. çünkü  biz,Müslümanız ,inanıyoruz.Allahın hükümlerini,hem üzerimizde ve hemde toplum üzerinde egemen kılmak birincil görevimiz.        Yöneticilerimiz,kötü yönetimi dolayısı ile kesinlikle sorumludur,sorumluluk altındalar. Hz Ömer'in bir koyunu, kurt kaptığın da sorumluluğu kendisinde görmesi,bizim inancımızda yöneticinin ne kadar sorumlu olduğunu gösteren bir örnektir.
          Bizim yaşlardaki ler rahatlıkla bilirler,ihlas, samimiyet,İslam'ı duyarlılık,komşuluk ilişkileri,yardımlaşma,arkadaşlık hemen her konuda iyi olmaya,gayret eden bir yapıdan, savrulan,dejenere olan,farklı değelere emek veren,efor sarf eden birileri olduk.Hele zaferin,değişen dönüşen ve dönüştüren sorumluluğunu herzaman hisseder,bizden sonraki kuşağın değerlerimiz anlamın da,bizden ileri seviyelerde olması adına gayret gösterir ve hatta çocuklarımızın, ismini korken
dahi seçici olurduk.
       Bugün geldiğimiz noktadan bakınca, neredeyiz ? ihaleyi 
başkasına çıkarmadan,ihlâsla kendimizi sorğulayalım.Çocuklarımızı yetiştirirken,nekadar 
 hassas davrandık ve neyi önceledik.Tabi iş,aş,kariyer öncelikler arasında ve paralelinde ne kadar İslam'ı duyarlılıkları var.İslam bir hayat tarzı olarak ne kadar kabul görüyor. Geleneksel inanış biçiminden, yanlışlardan ne kadar arınmış,tuzaklara düşmeden dimdik ayakta kalan mümin olarak hayatını idame ettirebilirmi?Bu günkü öğretilerin,Futbol takımı,moda,kılık kıyafet ne isterlerse O.Davranış biçimi,yanlışlarından arınma adına oturup hiç hasbihal ettik mi ? Bir günde olsa İslam'ı konularda onlara nasihatlarımız oldumu?Kuranı okuyup anlama adına,bilgilendirmemiz oldumu? Atmışız çarpık sistemin kucağına yetki ve Selahiyet onda imiş gibi ve ahlaki erozyon giderek artmış.Biz neyi,kimi nekadar tutması gerektiği konusunda öncülük ederiz ve önem arz etmeyen konularda nasihatlar verir onu yarınlara hazırladığımızı zannederiz.İslam adına illa da parti.O mükemmel hükümleri,bir şahsın bünyesinde görmeye kendimizi zorlama,onun yaptığı yanlışlara,bir bildiği vardır deyip kılıf arama,yada insanları haşa yüceltme,olağan üstü özelliklerle dolu.Böyle bir dinde yok,dini inanış biçimide.Yada tam tersi düşmanca tavırlar.Oysa itidalli olmak,sevecen, hoşgörülü olmak bizim davranış biçimidir.(Efendimiz SAV hiç sesin yükselmemiş,anlatırken konuştuğu şahsa yüzünü döner incitmeden, kırmadan anlatırmış.) Konjoktürel olarak destek verir veya vermezsin. Bu olaylar aslında sıradanlaşmalı.Amirler ve yöneciler diyerek, sistemi suçlarken bizde,amir,yönetici ve hatta birincil sorumlu olduğumuzu unutmuşuz.Evin geçimi ile ilgili emek,ceplerine üç beş kuruş harçlık, sorumluğumuz bitti iyi bir aile reisi rahatlığında rutin işlerimize devam ettik.Oysa olmazsa olmazı mız, müminlerden olabilme,ümmetin derdi ile hemhal olabilme.
          Hülasa sorumluluğumuz da olanlar;Çocuklarımız,yakın çevremiz,hısım,akrabalarımız,İslami,anlayış,bilgi,birikim,yaşam tarzı bizden ileri seviyedemi,yoksa savrulmuş, İslam onlar için ikincilmi? samimi olarak kendimizi sorgulayalım.
       Ozaman,nasılsanız öyle yönetilirsiniz.
Bir toplum, kendini değiştirmeden onlar üzerindeki hükmünü değiştirmem. Hükümlerini ,akıldan çıkarmadan,değişme gayretinde olup bir başkalarına,ihale çıkarmayalım.
         İhlâslı,samimi,bir bilen,sorgulayan bireyler olabilsek,yanlışlarla dolu,samimiyetsiz,beceriksiz,vizyonsuz,misyonsuz idarecileri