İsmail TİMUÇİN


?İCRAATA ?GEÇMEYEN?SÖZLER?

" Elhamdülillah Müslümım" barikatını bir şekilde aşmak gerekir, zira bu ifade güzeldir ama Allah rızası için kâfi değildir.


?İCRAATA ?GEÇMEYEN?SÖZLER?!!!

          " Elhamdülillah Müslümım" barikatını bir şekilde aşmak gerekir, zira bu ifade güzeldir ama Allah rızası için kâfi değildir. İnsanlar makam-mevki sahibi olduklarında kime hizmet ediyorlar buna dikkat etmeli. hukukullah´ı arka plana iterek, nefsine uyanlar, başka güç ve odakların hizmetine girenler Allah ile olan irtibatı kesmiş olurlar. İslam nizamı bir bütündür ve bütün olarak yaşanmalıdır. İnsanların dünya ve Ukba kurtuluşu buna bağlıdır.
Müslüman´ım dediği halde Allah´ın hükümlerini değersiz hale getirenler, ABD, Ab veya başka mahfillere boyun eğenler, onlara gönül verenler ya da heva ve nefislerine tabi olanlar imtihan dünyasında sınavı kazanamazlar, dikkat!
Allah´ın, hiç kimsenin namaz kılma bahanesiyle yatıp kalkmasına, oruç tutuyorum diyerek aç-susuz kalmasına ihtiyacı yoktur, olamaz. Müslüman akıllı, şuurlu, uyanık olur, öyle olmalı. Aksi halde emperyalizmin elinde şamar oğlanı olur, farkında dahi olmaz. islamda böyle bir Müslüman profili yoktur, kimse kendisini aldatmasın.Ve kimsede aldatmaya çalışmasın..

                ?Müslüman olma iddiasındaki insanların, hususiyle de idarecilerin Allah ile olan irtibatı mühimdir. Bu anlamda duayı, zikiri, namazı, orucu vs. ölçü alanlar siyonizmin sağ-sol safsatalarına ve uydurma senaryolarına dolgu malzemesi olurlar veya kurda kuşa yem olmaktan kurtulamazlar. Dolaysıyla sağlam Müslüman ve İslam´ın ipine sım sıkı sarılan müminler olmalıyız ve yukarıda belirtilen hususlar idarecilerin nefsine yenik düşmemeleri gerekmektedir aksi takdirde vay halimize? Saygılar?

Resulüm?1

Güneşi sağıma ayı soluma

Verseniz, de almam diyen Resulüm

Kos koca dünyayı alıp yoluma

Serseniz de olmaz diyen Resulüm

 

Yere göğe bakın anlayın artık

Aklan delilleri toplayın artık

Kuran bahçesini koklayın artık

Miskini âleme yayan Resulüm

 

Derdi ümmetiydi arzu yaradan

Her insan gibiydi şekli sıradan

Bin dört yüz yıl oldu geçti aradan

Hak aşkını cana koyan Resulüm

 

Medine´den eser âleme kokun

Mümine kaş ile gözlerden yakın

Ravzasına varın selaavt çekin

Ümmetini işiten duyan Resulüm

 

Kıyamet günüde koşup gelecek

Kimi ağlayacak kimi gülecek

Şefaatini hak edenler alacak

Ümmetini başta sayan Resulüm

 

Köleyle köleydi âlimle âlim

Yumuşak huyluydu halimi halim

Bak ona da geldi şahsında ölüm

Hakkın her emrine uyan Resulüm

 

Hani yardana söyle ne verdin

Nefsine yenildin günaha girdin

İşte peygamberim kul Refik gördün

Ümmetini, bağrına ,koyan Resulüm

 

11.02.2012.Refik Kutlu

(Kul Refik-i)SİVAS

(Kültür Bak. Halk Şairi)