Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Huzur ve Moral Gerekli !

Siyasilerin söylemleri, sosyal medya bilgi kirliliği , ahlaki çöküntü sebebi ile huzur ve moral çöküntüsü yaşıyoruz..


Öldük bittik- tükendik yarına çıkmayız !
Seçim sonrası : ülke havaya uçar ! Öyle mi ?
Türk halkının sağlığını huzurunu , moralini bozmak isteyenler iş başında..!
Bakın 2023 yılının ocak ayına göre  : yüzde 3.6 artışla 2024 yılı ocak ayı ihracatımız 20 Milyar  28 Milyon Dolar oldu.. 12 ay böyle artarsa: İhracat – İthalatı dengeleriz..
2023 yılında ihracatımız 
“2023 yılı ihracatımız geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla '255 milyar 809 milyon dolara' ulaşarak, Deprem olmasına rağmen ki 11 ilimiz doğrudan İhracatı 13 Milyar doların üzerinde bunu da ilave etsek bir rekor daha kırılırdı..
Madalyonun diğer yüzü ki : Bunu pek söylemeyiz yazmayız , 2023 yılında ithalat %0,4 artarak 284 milyar 265 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Yaklaşık 30 Milyar Dolar açık var !
Türkiye , petrol, dogalgaz , gereksiz ürün ithalatını bitirerek bu açağı kapattığı gün Türk Lirası değer kazanır, Paramız Dünyada saygın paralar arasına girer.. Aldığımız emekli maaş veya çalışan maaşı ile kral gibi geçiniriz..
Biz ürettiğimizden fazlasını yiyoruz , kısaca hak etmediğimizi yiyoruz, kredi kartı ile bol keseden harcar sonra :” Kredi kart mağduruyum” der ya işte bizde öyle..
Ekonomi çok mu kötü ?
Elbistan ilçemizde Esnaf ziyareti yaptım, Afşin de Esnaf ziyareti yaptım vatandaşı dinledim.. Kahramanmaraş merkezi görüyoruz, depremden çıkmamıza rağmen trafik , Maşallah İstanbul trafiğini geçi..
Tüm bunları üst üste koyunca ortaya şu çıkıyor: Durum kötü değil ancak moralimizi bozanlara fırsat vermememiz gerekiyor..
Türk halkı ölmedi , ayaktayız, ekonomimiz çok şükür iyiye gidiyor..
Petrol ve Doğalgaz çıkmaya , Türkiye çalışıp üretmeye , İhracatımız bu yıl için 350 Milyar dolar hedefleniyor ki : Ben İhracat/ İthalat başa baş olursa ona razıyım çok iyi konuma geliriz..
Avrupa'yı görüyoruz ! Ne halde ? .. Komşumuz Yunanistan AB üyesi olmasına rağmen batağın içinde.. Dünya devletlerini görüyoruz , Türkiye ne halde..?
Öldük bittik mi ? .. İflas mı ettik ?  Çok şükür ayaktayız !..
Ekonomi çok mu iyi ?, ya da çok mu Kötü ? Mesele burada doğruları görmek ve ona göre hareket etmek gerekir..
Bizim evden : Fatmalı, Önsen, Kurtlar, Kızıldamlar, Kale, Hartlap, Hacıağalar, Yenice Kale tarafı net görülüyor, özellikle deprem sonrası buralara bir şehir daha kurulduğunu görüyorum..
Nurhak, Elbistan, Afşin, Göksun, Andırın, Ekinözü ve Kırsal mahallelerini şu 15 gün içinde gezme ve görme imkanı oldu , hiç de söylendiği gibi değil dağ taş her yer yazlık veya sürekli oturulan evler yapılmış hem de bir yıl içinde..
Süleymanlı ılıcasına giderken, Avcılar köyü için iki katlı özel deprem ve heyelan mahallesi kurulmuş, Zengin iş adamlarının lüks villaları halt etmiş..
Dün bir zeytin ekmekle kahvaltı yaparken, bugün 10’larca ürünle kahvaltı yapıyoruz ama yiyecek hiçbir şey yok diyoruz..?
Dün toplu taşıma aracı ile bir yerden bir yere giderken bugün özel aracımızla gidiyoruz sonra da ekonomi bozuk diyoruz..
Dün kiraya oturuken, bugün köyümüze bir de bağımıza yazlık yaptırıyoruz , hanıma ayrı araç çocuklara ayrı araç sonra ekonomi bozuk diyoruz.. dünü bugün biraz düşünelim sosyal meday da ki algı operasyonuna yenilmeyelim..
Bize düşen görev : Daha çok çalışmak, İhracatımı artırmak, moralimizi bozmadan huzurlu bir şekilde yarınlara koşmak olmalıdır..
öldük bittik deme yerine: Yaşıyoruz yarın daha güzel olacak demeliyiz..
Bize Huzur ve Moral gerek 
31 Mart 2024 sonrası da değişen bir şey olmaz ülkemiz kendi yoluna devam eder..
İyi günler..