Naci YILDIZ / Gazeteci


Hollanda´nın ardından

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın Hollanda´nın Lahey kentinde düzenlenen?Hollanda ile ticari ve ekonomik ortaklık Komisyonu? (JETCO ) imza törenine katıldım.


Hollanda´nın ardından

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın Hollanda´nın Lahey  kentinde düzenlenen?Hollanda ile ticari ve ekonomik ortaklık Komisyonu? (JETCO ) imza törenine katıldım.

Avrupa´da en fazla Türke ev sahipliği yapan Hollanda´da. İmza töreninin ardından Sivaslı dernek yöneticileriyle görüşme imkânım oldu. Hepsinin de ortak söylemleri Avrupa ülkelerinde yaşamanın büyük sıkıntılarının olduğunu dile getirdiler.  Yöneticiler; inancımızla özleştirmiş olduğumuz aile yapımız yozlaşıyor. Zira Avrupa insanının bencilliği nefsani arzularına göre bireysel olarak özgürce yaşamayı öne çıkartmaları çocuklarımızın geleceği acısından bizleri son derece tedirgin ediyor.? Dediler.

Buradan hareketle ülkemizin ve insanımızın değerini ve kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Diye düşünüyorum. Gözlerinizi kapatın ve bir yer hayal edin.. O yer ömrünüz boyunca yaşamak istediğiniz; iklimi güzel, barışın, refahın ve yaşam standartlarının çok yüksek olduğu, insan hayatına değer veren, stresten uzak bir yer olsun.  Bu koşullara uyan kaç ülke/şehir aklınıza geliyor? Sizleri bilmem ama ben Türkiye diyorum. Ve Bunu içtenlikle söylüyorum.  

Bugüne kadar gazeteci olarak bir kaç kez yurt dışı seyahatlerine katıldım. Hollanda benim için çok anlamlı oldu. Sivas´ta uzun yıllar temsilciliğini yürüttüğüm Kanal7 TV ve Yurt Haber Ajansında birlikte görev yaptığım editörüm değerli insan Ayhan Kıskanç, ile birlikte seyahat etmenin keyfini yaşadım. Kıskanç, şuanda Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın basın danışmanlığı görevini yürütüyor. Bu güne kadar çalıştığı kurumlarda başarı agrafini hep yüksekte tutan Ayhan Kıskanç´ın basın danışmanlığı görevini de başarılı bir şekilde yürüttü ne gördüm. Kendisini buradan bir kez tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.  

 Yine (YHA) birlikte görev yaptığımız Mustafa Güngör ve Kemal Doğan´ı  kardeşimi görme imkânı buldum. Uzun zamandan beri göremediğim Mustafa Güngör, şuan ÜlkeTV de haber koordinatörü görevini yürütüyor. Kemal Doğan, ise hala Kanal7 Parlamento muhabiri.   

Ayrıca bu heyette farklı kurumlarda görev yapan 11 gazeteci meslektaşımı yakından tanıma fırsatım oldu. Hepsi de çok değerli insanlar. Önder Yılmaz Milliyet Gazetesi parlamento muhabiri, Ercan Baysal Star Gazetesi Ekonomi Muhabiri, Kıymet Sezer, Yeni Şafak Gazetesi parlamento muhabiri, Sibel Demirci, Habertürk TV parlamento muhabiri, Serhat Yağmur Habertürk TV kameramanı, Erdal Çelikel Anadolu Ajansı muhabiri, Erdal Türkoğlu, Anadolu ajansı kameramanı? Sizleri tanıdığım için çok mutluyum.  Her fırsatta Şahsıma gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.