Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Hey Köylüler , Bende Sizin Gibiyd

Adam bir kaya’nın üzerine çıkmış oradan köylüsüne seslenmiş: “ Hey köylüler dün bende sizin gibi biriydim bakın şimdi Muhtar oldum ! “ demiş..


Öyle ya : Türkiye de ki oy oranı yüzde bir veya iki , haydi yanıldım yüzde 5 olsun , olmaz ama olsun verdim gitti.. Bir Nisan Sabahı kendini muhtar görenler var..!
Seçim bürolarını gezdim: Herkes seçimi kazanmış, hatta belediye başkanlığı makamına oturmuş bile.. başkanlık moduna girmiş adam..!
Türkiye de en çok oy alan partisi : Ak Parti , CHP diyeceksiniz, diyelim bu iki partinin oyundan fazla oy aldın , olmaz böyle bir şey ama diyelim olsun.. ama sen adam olmamışın ki !
Senin parti de Türkiye deki tüm belediyeleri kazansın ! Ama sen adam olamadıktan sonra ne önemi var ki !
Maraş kalesine çıkar : “ Hey Maraşlılar , bende dün sizin gibi bir adamdım, bugün ben belediye başkanı oldum,” der gibi .. ama adam olamaz..
Bildiğiniz bir hikaye : adam oğluna sürekli: “ Oğlum sen adam olmazsın !” der ve oğlu gider okur, vali olur ve o şehre vali olarak gelir..
Jandarmayı gönderir , filan köyde şu isimde bir adam var onu bana getirin ! Talimatını verir..
Jandarma : adamın elini bağlar valiliğe getirir, Vali : “ Hey baba bak bakalım nasıl vali olmuşum ” der..
Adam gözleri dolar , vali babam sevinçten ağlayacak sanır, ama ona döner der ki : “ Oğlum ben sana adam olamazsın dedim, vali olamazsın demedim ki ! Vali oldun ama adam olamadın! “ der..
ve ilave eder: Adam olsaydın, buraya vali olarak atandığında köyüne gelir büyüklerin elini öper hayır duasını alır görevine başlardın, babanı elleri bağlı katil gibi velilik makamına getiremezdin “ der..
1 Nisan 2024 günü adam olamayan , ister belediye başkanı seçilsin ister seçilmesin,  bugün ismini yazmadığım siyasetçileri bir bir yazmaya başlayacağım.. bakalım kaç muhtar seçilecek göreceğiz..
Belediye Başkan adayı olmuş ama adam olamamış, partisi de seçimi kazanması mümkün görülmüyor.. ama havasına bakarsan seçimi kazanmış belediye başkanlığı koltuğuna oturmuş gitmiş gibi..
Biraz sabır edersek , bize de söyleme zamanı gelecektir..
Onlara köylüleri göstereceğim inşallah..
ben belediye başkanı adayı değil adam arıyorum adam !
iyi günler