İsmail TİMUÇİN


?HER ?ANINDA ?MEVLAM ?VAR..!!!

?Var sayalım ki: aracınızla kara yolunda seyr-ü sefer halindesiniz.


?HER ?ANINDA ?MEVLAM ?VAR..!!!

                 ?Var sayalım ki: aracınızla kara yolunda seyr-ü sefer halindesiniz. Belirli bir noktada trafik polisleri geçen araçları durduruyor ve her sürücüye: ?Hayırlı günler bey efendi. Önünüzdeki 50 km.lik mesafede gerekli tüm trafik işaret ve levhaları eksiksiz olarak, yerli yerine koyulmuştur. Ayrıca, her km.de bir radar mevcuttur. Geri dönme veya yol değiştirme şansınız yoktur. Sakın ha! Trafik kurallarını ihlal etmeyiniz. Aksi halde, ihlal ettiğiniz her kural için 50 bin TL. Ceza ödemek zorunda kalacaksınız. Bununla birlikte, aracınıza el konularak, hazineye irad kaydedilecek ve sürücü belgeniz de iptal edilecektir. Hayırlı yolculuklar? diyerek, tebliğatta bulunsa ve bu durumu da sesli ve görüntülü olarak kayıt altına alsa, o yol üzerinde trafikte olan hiç bir sürücü kural ihlali yapabilir mi?
                     ?Söylenenlere bakılırsa, nüfusumuzun % 98´i veya %99´u Müslüman, elhamdülillah. Elbette Müslümanların arasında yaşamaktan memnun oluruz, gurur duyarız. Sokakta, çarşıda, tarlada, iş yerinde, resmi dairede, okulda, kışlada, kısaca her yerde ve her zaman kime sorsanız, herkes Müslüman; %1´lik gayri müslimler hariç. Eyvallah, güzel bir olay. Mü´min ve Müslüman olmanın şartları da bellidir, büyük bir çoğunlukla kime sorsanız tıkır tıkır sayarlar. 
                     ?Her fırsatta diyoruz ki: Rabbimiz Allah (cc), Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV), Dinimiz İslam, Kitabımız Kur´an-dır. Tamam, bunlar doğrudur, güzeldir, böyle ikrarda bulunmak gerekir ki, dağlar-taşlar, çiçekler-böcekler, kuşlar-kurtlar, canlı-cansız bütün mahlûkat şahit olsun, mahşerde şahadette bulunsun. Bunlarla beraber başka şeyler de söyleriz: Hayatımızın her saniyesi görevli melekler tarafından sesli ve görüntülü olarak kayda alınmaktadır, gizli kamera değil, açık ve aşikâr kamera. Yani, her adım´da radar var! İyi veya kötü her amelimizin hesabını mutlaka vereceğiz. Allah´ın yasak ettiği ve haram kıldığı fiilleri icra etmek günahtır ve bunu cezası Cehennem´e gitmektir.
                 ?Sadece yaptıklarımızdan ve söylediklerimizden değil, söylememiz gerekirken imkânımız olduğu halde söylemediklerimizden, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan da hesaba çekileceğiz. Küfre rıza küfürdür, zulme rıza zulümdür. Hakkın karşısında susan dilsiz şeytandır. Sadece kötülükleri yapmamakla değil, bununla beraber, kötülüklere mani olmak da görevimizdir. Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir, bizi aldatan da bizden değildir. Müslümanlar ancak kardeştirler... Tamam, hiç itiraz yok, eleştiri yok, teslimiyet var, sadakat var, gayret var. Öyle olması gerekir. Sadece nutuk çekmek hiç bir meseleyi halletmez, lâfla gemi yürümez... ????..saygılarımla
                        

Nasıl Yaşamalıyız

 

Kalpleri yokluyor yetmiş bin defa

Nuruyla ahrete, taşınmalıyız.

Bu dünyada güzel amel kazanıp 

Kârıyla ahrete, taşınmalıyız.

 

Gözümüz görüyor midemiz doyar

İste yaratandan her şeyi duyar

Cenneti istersen cennete koyar

Varıyla ahrete, yaşamalıyız.

 

İstersen veriyor sana Mevla´yı

İstersen veriyor türlü belayı

İstersen çektirir bazen çileyi

Sırrıyla ahrete, taşınmalıyız.

 

Beş Temel kuralı başa koyarak

Mevla´nın verdiğine şükür diyerek

Helal kazanarak helal yiyerek

Teriyle ahrete, taşınmalıyız

 

Kul Refik hayatı iyi bilmeli

Her kul yaratana tabi olmalı

Hem kurana hem sünnete yelmeli

Feriyle ahrete, taşınmalıyız.

 

Refik KUTLU -09-02-2016

Kül. Bak. Halk. Şairi)