Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


HAREKAT SONRASI YAPILAN ANLAŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ 

Ben bu anlaşmaların içeriği üzerinde durmayacağım. İçeriğini ve analizlerini TV Kanallarında işin uzmanları; uzun, uzun anlatıyorlar. Artılarından ve eksilerinden söz ediyorlar. Sonuçta; sağlanan barış ortamının, Ülkemiz açısından bir kazanç olduğunun, altını çiziyorlar.


Gelinen noktada, Almanyanın bile; güvenlik koridorundan söz etmesi, bir başardır. İran'nın olayı destekliyor olması; bir başarıdır... Tüm Dünya, bu anlaşmaları dikkatlice takip etmiştir.

O, bölgede; Ülkemize tehdit oluşturulabilecek, hiç bir oluşuma fırsat verilmeyecektir. Bunu öncelikle bölge insanının iyi anlaması gerekir. Çeşitli şekillerde terör örgütüne destek veren veya vermeye çalışanlar aklını başına almalıdır...

Buralara gelmek kolay değildir.

Geçmiş son elli yılda yaşanan Ülkemiz üzerindeki oynanmak istenen oyunları hatırlayınca; Şu anda Ülkemiz önderliğinde yapılan bir anlaşma metninin olması; çok önemlidir. Evet, işin en sevinilecek tarafı burasıdır.

Emredilen değil, İşin organizasyonunda içinde olan tarafız...

Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara; dur  diyebilen olmak, önemlidir.

Dünya devleri ile, aynı masada birleşerek; ortak anlaşma maddelerini, Dünyaya deklere etmek, önemlidir.

Bu bölgede biz varız. Bizim fikrimiz alınmadan bu bölgede bir şey yapmanıza, izin vermeyiz. Demek önemlidir.

Ülkemiz açısından her zaman sıkıntı yaratan Terör örgütlerini hem içeride, hem dışarıda, Askeri ve Siyasi açıdan; yok edecek hamleleri yapmak önemlidir.

Askeri harekat devam ederken, Ülkede her hangi bir sıkıntının ortaya çıkmasını; maddi açıdan göğüslemek önemlidir.

Normal hayatın Ülkenin her alanında devam etmesini sağlamak önemlidir.

Cephede ve cephe gerisinde Ülke imkanlarını ortaya koyarak; olağan üstü bir durumun yaşanmasını engellemek, önemlidir.

Kendi silahlarımızı kendimizin üretmesi önemlidir. Silah ve mühimmat açısından başkalarına muhtaç olmamak, önemlidir.

Tonlarca beton dökülerek, kilometrelerce kazılan hendekleri; kısa bir zaman içerisinde, işlemez hale getirmek önemlidir.

Ülke içerisinde bütün bu yapılan başarılı işleri, görmek istemeyen bir gurup insanların olduğunu bilerek; onlara rağmen; bu işleri başarmak önemlidir.

Bölge insanları açısından, Bizim topraklarımızı Türk askeri idare etsin, Türk askerini burada görmek istiyoruz, dedirtmek önemlidir.

Uzaktan atılan havan topları ile; evinde, ocağında savaştan uzak bir hayat yaşamaya çalışan sivil insanlara, zarar vermemek önemlidir. Bu kalleş saldırılarda, sivil insanımız hedef alınmıştır.

Yapılan anlaşmalar sonunda, hayata geçtiği zaman; milyon civarındaki mülteci hayatı yaşayan Suriyelileri; kendi topraklarına göndermek önemlidir.

Dünya basının sürekli olarak, seni takip ediyor olması; önemlidir.

Yalan ve algı operasyonu yaparak, daha önceden Dünyanın değişik yerlerinde yaşanmış olumsuz örnekleri öne çıkararak, bize ait olmayan fiil ve eylemleri; bize aitmiş gibi gösteren, haber ajanslarının yalanlarını ortaya koymak önemlidir.

Hatta, bu yalan haberleri yapan haber kuruluşunun ABD Devlet başkanı tarafından yalanlanması önemlidir.

Bu dar zamanımızda içeride ve dışarıda; bize karşı dost ya da; düşman tavrı besleyen tarafların ortaya çıkması açısından önemlidir.

Batılı Devletlerin, BM´ nin çifte standartının ortaya çıkması açısından önemlidir.

Düşünebiliyor musunuz? Bu olumsuz tavır sergileyen tüm Devletlere silah ve mühimmat açısından muhtaç olsa idik; hangi durumda olurduk. Varın gerisini siz düşünün...

Böylece Dünya Devletlerinin gerçek yüzlerinin ortaya çıkması önemlidir. NATO, BM?

Yapılan harekat süresi içerisinde; sivil topluma ve yerleşim alanlarına çok fazla zararlar vermeden, bu başarıyı elde etmek önemlidir. Halep´in ve Guta´ nın hali ortadadır.

Allah yar ve yardımcıları olsun...