Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Güneş'in Tercihleri

Euro2020'ye bir aydan daha az bir süre kaldı ve ligin sona ermesiyle Antalya kampı da Salı günü itibariyle başladı. Aday kadro açıklandığında ilk dikkatimi çeken bölge, orta saha oldu.


Sezon içersindeki performansları ve uluslararası tecrübeleri itibariyle Mahmut, Dorukan, Halil Akbunar ve Efecan'ın kadroya çağrılması şaşırttı beni. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi; büyük turnuvalarda, uluslararası tecrübesi olan futbolcular çağrılmalıdır. Tabi; bu geniş kadro, kadrodakilerden dördü şampiyonaya gidemeyecek, ve nihai kadro 1 Haziran'da açıklanacak.

Gerçekçi olmak gerekir. Mesele rotasyonda kullanılacak oyuncu ise; evet Okay, Şenol Güneş'in ilk tercihi olacaktır. Defansif orta sahada ama, gerek; Dorukhan'ın sakatlık dolayısıyla, sezon içerisinde inişli çıkışlı performansı, gerekse; Mahmut'un o bölgede istenilen performansı tam olarak sağlayamaması'ndan, Hakan Arslan'ın şampiyonada mücadeledeci kimliği ve dinamizmi ile  Mahmut'tan daha iyi bir yedek olabilirdi.

Sivasspor önümüzdeki sezon yeniden Avrupa kupalarında mücadele edecek. Takımın bu başarısında en önemli pay sahiplerinden biri Gradel ile birlikte Hakan Arslan gelir. Onun orta sahadaki enerjisi ve hava toplarındaki hakimiyeti, takımın hücum gücünü de doğrudan etkiledi. Bu anlamda dinamizmi ile milli takıma da fayda sağlayabilirdi. Ancak, Hakan Arslan'ın Milli Takıma alınmamasını, ligdeki performansından değil, Avrupa Ligi gruplarındaki performansından kaynaklandığını düşünüyorum.   Öte yandan keza Efecan ve Halil Akbunar'ın dahil edilmesini de gereksiz buldum. O bölgede Cengiz, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi; isimler var ki; Halil Akbunar'da, Efecan'da geniş alan oyuncusu olduğu için, grupta özellikle Galler ve İtalya gibi sert savunma anlayışı ile oynayan takımlar karşısında zorlanmaları çok yüksek ihtimal.

Not: Efecan, Halil, Emre Kılınç benzer özellikte olan isimler madem bu tarzda birini takıma çağıracaktı, o bölgede en doğru isim Emre Kılınç olurdu daha tecrübeli.