Prof. Dr. Levent Eraslan


GEÇ KALMADAN

?´Müşriklerden birine ölüm geldiği zaman şöyle der :´´Rabbim beni dünyaya geri döner, belki yapmadan bıraktığımı tamamlar da Salih amel işlerim . Hayır, hayır ! Bu onun söylediği bir laf sadece . Onların arkalarında ,diriltilecekleri güne kadar dünyay


GEÇ KALMADAN

?´Müşriklerden birine ölüm geldiği zaman şöyle der :´´Rabbim beni dünyaya geri döner, belki yapmadan bıraktığımı tamamlar da Salih amel işlerim  . Hayır, hayır !    Bu onun söylediği bir laf sadece . Onların arkalarında ,diriltilecekleri güne kadar dünyaya dönmelerine mani ÖLÜM VARDIR. (Müminun ,99-100 )

Maalesef yaşadığımız hayat için bir ek söz  konusu değil . Ömür bir kere yaşanıyor ve geri dönüşü yok. Bu olmadı ,bir daha deneyebilir miyim ? Söz bu defa daha güzel yaşayacağım, ibadetlerimi yapacağım, insanlara zarar vermeyeceğim ,zekat ,sadaka verip mazlumları koruyacağım vs. vs..

Geçtiiiii..  geçti efendim..  bu ömür bir kerelikti .Artık ne gönderdiysen ahirete onun karşılığını göreceksin.. Bazı ömürler şeref ve haysiyetli olurken bazıları ise alçaltıcı ve zalimcedir. Bugün Müslümanlara zalimce davrananlarında bir gün sonu gelecek.

Geçtiğimiz günlerde Suriye savaşında Esed rejimine hizmet eden milis güçleri komutanlarından ve Hatay´ın Reyhanlı ilçesinde 2013 ? te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Mihraç Ural  muhalifler tarafından öldürüldü. Elbette bu zalimlerin sonu değil, bu dünya döndüğü sürece hak-batıl mücadelesi de devam edecek .Hırvatistan ,Bosna ve Kosova da işlenen savaş suçları nedeniyle yargılanan Slobodan  Miloşeviç Lahey´deki hücresinde ölmeden önce oldukça ilginç seyler söylüyordu.  ? Kafamın içine sesler üşüşüyor ve gün geçtikçe artıyor, bu beni çok yoruyor ?´ ilginç değil mi son sözleri ?  Miloşeviç hücresinde ölü bulundu. Tabi ki o da son zalim değildi .Her tarafta katiller ve hamileri var. Her tarafta hainler ve hamileri var. Ülkeleri sözde demokrasi vaad ederek işgal ediyor, savaş çıkarıyor, sonra adına iç savaş diyerek kendilerini masum gösteriyorlar. Biz barış ve demokrasi getiriyoruz , müslümanlar birbirleriyle savaşıyor diyorlar. İlahi adalet mutlaka yerini bulacak.

Hak ,hukuk sınırlarını geçerek insanlara kadın ,çoluk çocuk demeden saldıran zalimler ?´Mutlak güç sahibi yüce Rabbimize´´ döktükleri kanların hesabını mutlaka verecek. ?´Asla zalimlerin yaptığı şeyden Allah´ı gafil sanma. Ancak Allah onların azabını öyle bir güne bırakıyor ki o gün gözler dikilir kalır ?´ (İbrahim suresi 42 )Zalimlerin hali budur. Bu dine mani olanların hali budur. Mazlumlara gelince onların  ahı göklere yükseldi. Herkesin yapması gerekirken yapmadıklarının, yapmaması gerekirken yaptıklarının hesabını vereceği gün aslında hiçte uzak değil.. Herkesin ölümü kendi kıyametidir .O yüzden eğer bir hayır yapmaya niyetlenmişsen o gün bugündür .Eğer bir yetimin başını okşayacaksan, sofrasına bir katık koyacaksan o gün bu gündür, Muhacirlere Ensar olmak istiyorsan, ekmeğini paylaşıp ,acılarına merhem olacaksan o gün bugündür .Bir müslüman kardeşinin derdiyle dertleneceksen ,gülümseyeceksen sadaka niyetine ,kaldıracaksan tüm düşmanlıkları aradan, sen-ben kavgasını bitireceksen, Yazacaksan HAKK´ın adını tüm dünyaya  o gün bugündür.

 Son söz yine Mehmet Akif´in olsun :

??Rabbin namütenahi adı var en başı hak

Mümin için en mühim vazife onu tutup kaldırmak ?´