İsmail TİMUÇİN


G/20 ??ZİRVESİNDE ?SUDİ ?KRALININ ?ŞOVU,!

?Antalya´da yapılacak olan ?G/20 /Zirvesi diye adlandırılan toplantıya katılan bir Ülke liderinden yani kraldan bahsetmek istiyorum.


G/20 ??ZİRVESİNDE ?SUDİ ?KRALININ ?ŞOVU,!

 

             ?Antalya´da yapılacak olan ?G/20 /Zirvesi diye adlandırılan toplantıya katılan bir Ülke liderinden yani kraldan bahsetmek istiyorum. Sudi Arabistan kralından yani 60 adet özel arabayla gelen 18 milyon dolara Otel kapatan vede kendi zati hallere,i de Müslüman denilen bir Kraldan bahsedeceğim ancak zaten kralın anlamı diktatörle eş değerdedir diye düşünüyorum bilmem başkaları ne der benim düşüncem böyle üstelik de  Müslüman kisvesi altında yapılan şu durumu görenlere sormak isterim bu hareket bu dünya malı hevesi firavunlaşmak desem yanlış bir cümle kullanmış olurmuyum acba diyede düşünmüyor da değilim?..

            

                ? İnşallah bu yazımı okuyanlar ne demek istediğimi mutlaka anlamışlardır ve benden daha iyi anlarlar değerli dostlar 2 hafta kalacak olan Kral 6 kamyon eşya ve 60 adet özel otomobille geliyor ya ,bu otomobilleri bu süre zarfında acaba kaçına binecektir .Merak ediyorum ve akıl almaz paralarla otel kapatan güya, Müslüman Kral diyorlar-ya ben Filistin halkı açlıktan can çekişirken Kudüste, her gün İsrail zulmü varken Sur-iyide yangın varken hergün kan akarken Kuveyitte Arakanda Irakta kısaca İslam coğrafyası yanarken -2 haftalığına milyon dolarlarla otel kapatan 60 adet özel araçla gelen Sudi kralına firavun denmiyorsa, Müslüman deniyorsa firavunun kim ve nasıl olduğunu öğrenmek bilmek istiyorum ??????.     

               ?HZ. Ömer efendimize sahabe kılıç çekmişti ve yağ Ömer eşiniz yeni bir entari almış onun parasını siz nereden buldun nasıl aldınız demişlerdir. Hz. Ömer efendimizin oğlu Abdullah ayığı kalkarak harçlıklarımdan biriktirmiştim anneme vermiştim deyince sahabe ne yapacağını şaşmış mahcup olmuşlardı ancak Hz.Ömer efendimiz hemen mescide, yetkili olanları çağırarak maaşının entari, fiyatının oranında indirilmesini söylemiştir .Ve gerçekleştirilmesini istemiştir. yağ Ömer mesele hasıl olmuştur biz sana ve oğlun Abdullah´a inandık denilmesine rağmen Haz.Ömer efendimiz şöyle demişitir. kimsenin kafasında şüphe kalmamalı ve maaşım düşürülmeli demişti ve gerçekleşmiştir.

işte buna Adalet deniyor . ve adalet uygulandığı zaman işe yarar??.Saygılarımla

 

Firavundan Farkın Ne?

 

Dünya malı ile devran sürersin

Peki firavundan farkın ne senin

Yetimin yoksulun kanını soran

Peki firavundan farkın ne senin

 

Filistin´de İsar mümin keserken

Mısır Müslümanı iple asarken

Yahudi Kudüs´te her gün basarken

Peki firavundan farkın ne senin

 

İslam coğrafyası zulmü yaşıyor

Caddeleri kan revanla taşıyor

Sokaklarda çoluk çocuk üşüyor

Söyle firavundan farkın ne senin

 

Mevlam her hesaba çeker insanı

Görür zalim karışsında susanı

Görmüyorsan müminleri asanı

Peki firavundan farkın ne senin


REFİK KUTLU -13-11-2015

(Kül .Bak.Halk.Şairi)SİVAS