Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Eylül Sonu

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala Sivasspor, sezonun ilk müsabakasında Perşembe akşamı UEFA Konferans Ligi'nde Moldova temsilcisi Petrocub'ı mağlup etmeyi başarmıştı.


Rıza Çalımbay yaptığı her açıklamalarda kamp döneminin iyi geçtiğini belirtiyor. Bu müsabaka bir anlamda Ligi'nde resmen provasıydı. Takım üzerinde bu bağlamda sezon içerisinde de geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu sezonda ideal 11 aşağı yukarı belirlenmiş görünüyor. Petrocub ilk maçı özelinde oyunun göze hoş gelmemesinin temel sebepleri, tabi ki takımın maestrosu Max Gradel'in eksikliğiydi. Öte yandan daha henüz fiziksel anlamda hazır olmayan oyuncular var. Yeni transferlerin adaptasyon süreci söz konusu.... Yani minimum sevilen ve özlenen Sivassporu izlememiz için Eylül sonunu beklemeliyiz.

Yapılan transferlerden özellikle hücum bölgesine yapılan transferler başarılı. Sefa, Pedro Henriqe gibi ligi bilen, tecrübeli isimlere yönelmek çok önemli ve bunun yanında, santrfor Leke James'in transferi konusunda henüz sahada izleme fırsatı bulamasakta sırtı kaleye dönük oynayabilen hızlı santrfor Türkiye Ligi'nde ender görülen santrfor tipidir. Hafta arası oynanacak olan Petrocub rövanş maçında taraftarında dönmesiyle birlikte Sivas deplasmanının ne kadar zor olduğunu Avrupa da görecektir.