Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


DEMİRTAŞIN ABD ZİYARETİ VE SONRASI

Sayın Demirtaş, geçen günlerde; ABD ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaretin arkasından, gelişen bazı olayları, hatırlatalım.


DEMİRTAŞIN ABD ZİYARETİ VE SONRASI

                Sayın Demirtaş, geçen günlerde; ABD ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaretin arkasından, gelişen bazı olayları, hatırlatalım.

                İngiltere işçi sendikalarından en büyüğü olan sivil toplum örgütü; Terör örgütü liderine özgürlük kampanyası, başlattı. Bu kampanyaya ülkedeki tüm sendikalar, destek verdi. Kampanyanın tanıtımına; malum partinin vekili; Dilek Öcalan´ da katıldı. Ayrıca; kampanyaya güneydoğuda, sorgulanarak salıverilen batılı bir vekil de; destek verdi. Türkiye aleyhine konuşmalar ve açıklamalar yapıldı.

                İsveç yönetimi; pkk terör örgütünü; terör listesinden çıkarmak için; harekete geçti. Aynı davranışı bakalım, hangi ülkeler yapmaya çalışacak? bekliyoruz.

                Fransa´ da ypg terör örgütünün reklamı, reklam panolarında yerini aldı. Dağlara militan çağrılıyor.

                AVRUPA ülkeleri, kendi topraklarında; pyd temsilcilikleri açmak için; yarışa girmeye başladılar.

                Malum partinin yöneticileri; bir ayrışımdan, söz etmeye başladılar.

                Batılı bazı ülkelerde; ermeni soykırım meselesini, tekrardan gündeme taşıma çalışmalarına hız verildi.

                Batılı bazı ülkeler; mülteci akımını engellemek isterken; şu ifadeleri kullandılar. Avrupa toprakların´ da, bu kadar Müslümana yer yoktur. Bu anlamda; Müslümanları ve yabancıları istememe, eylemleri başlattılar.

                Almanya´da üç mayıs Türkçülük bayramı, kutlamasına katılan; mehter takımının kılıçları, bayrak direkleri ellerinden alındı. Gösterilerini ellerinde; kılıçlar ve bayrak direkleri olmadan gerçekleştirdiler. Aslında bu kutlama üç senedir yapılıyordu. Önceden; böyle bir uygulama olmamıştı. Evet, yanlış duymadınız. Sözde, insan hakları savunuculuğuna soyunan Almanya´ da, bu olay gerçekleşti. Ortaya gülünç bir durum çıktı. Bu insanlar, sadece gösteri yapmak için; oradaydılar. Ancak, aynı kafalar; oralarda terör örgütünün çadırlar açmasına yardım eder oldular.  Bir kısım alman vatandaşı; Hatta, Merkel´i fazla yabancı hayranı bulmakla suçlayarak; istifa eylemleri, yaptılar.

                Geçen haftalarda; AVRUPA´ nın değişik ülkelerinde bulunan, TÜRK kökenli, siyasetçilere; baskı uygulamasına geçildi. Kimileri yapmakta   oldukları  görevlerinden; istifaya zorlandı.

                Güneydoğu ile ilgili; CHP vekillerinin hazırladığı rapor; Gazi ve şehit dernekleri tarafından, protesto edildi. Kendileri ile; bir görüşme yapılmadan, böyle bir rapor hazırlanmasını şiddetle kınadılar. CHP yönetimine; orada şehit olan vatandaşların, sizin yanınızda; hiç mi, bir değeri yoktur? açıklaması ile; sitemde bulundular. Bu raporun dolaylı olarak; terör örgütüne destek vermek olduğunun, altını çizerek; CHP ne yapıyor? diye sordular. CHP nin bu tutumuna bir anlam veremediklerinden bahsettiler. Ayrıca raporda; terör örgütünden olumsuz bir şeklide söz edilmemesinden şikayetçi oldular. NEDEN,  Bu Ülkenin ana muhalefet partisinin, hazırlanan raporda; pkk için; terör örgütü ifadesini  kullanmadığının; altını çizdiler.

                TSK, artık pyd unsurlarını da; top menzili içerisine aldı. İlk defa Kobani´ ye yönelik atışlarda bulundu. Kilis´e yönelik saldırıların, yapıldığı yerlere özel harekatçıların da, destek verdiği operasyonlar, düzenlendi. Belirlenen hedefler yok edildi.

                 Bu arada, gazeteci TAMER KORKMAZ Sezgin Tanrıkulu´ na yönelik eleştirilerde bulunarak; Hazırlanan raporun komisyonunda olmasını, yadırgadığını belirtti. Aynı gazeteci; Hürriyet gazetesinin, Türk bayrağı logosunu kaldırarak; aynı yere başka ülkelerin bayrağı, logosunu koyması gerektiği, fikrini belirtti.  Bazen, Ülkemiz aleyhine,  yapılan yayınları, kınadığını belirtti.  Gazeteye, Hangi Ülkede yaşıyorsun? diye sordu.

                Bu ziyaret sonrası; Bakalım, daha nelere şahit olacağız. Zamanla göreceğiz. Dikkatlice izliyoruz...

                Ülkemiz, top yekun bir saldırı ile; karşı, karşıyadır. Birlik ve beraberlik içerisinde şimdi olmayacağız da; ne zaman olacağız?