Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Bölünmenin Faydası Kime ?

Çok iyi niyetle : Örnek, Kahramanmaraş Tanıtım Derneği kurarız, bir kongre sonra ise o dernek içinden çıkan Turizm Derneği kurar sonra bir bakarsın 3-5 olur dernek sayısı artar yaptırım gücü kalmaz ve hepsi işlevini kaybeder.. bugüne kadar öyle oldu..


Sanayici ve iş adamlarımız bir çatı altında toplanalım diye dernek kurar, bir süre sonra genci, yaşlısı, bağımlısı bağımsızı ayrı ayrı dernek kurar , yeni derneklerle gücünü kaybeder..

iğneyi kendimize batıralım: Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti vardı , sonra bir çok dernek kurularak gazeteciler bile azalan sayıya rağmen 7 parçaya bölündük.. birde il temsilcilikleri var ki onu da sayarsak yüzlerce parça olduk..

Bölünme parçalanma yerine birlik olamaz mıyız ?

Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkün..

Konumuz 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli seçimler ve seçim öncesi bölünüp parçalanmamızdır.. Siyasette yeni balonlar eklenerek havaya uçurulan siyasi figürlerdir..

Bugün bakıyorum: Siyasette bölünme ve parçalanma var ! Balonlar uçuyor, vaatler havada uçuşuyor..

6 Şubat 2023 yaralarını yeni sarmaya başladık..

Asırların felaketi ile yıkılan Maraş , Hatay, Malatya, Osmaniye, Adıyaman ki en büyük zarar gören yerler burada vatandaş oyunu geleceğine vermelidir.

İktidar Partisinin avantajlarını göz ardı edersek , bunlar gitsin dersek, hizmetleri de otomatik olarak ötelemiş oluruz..

Türkiye’nin gerçeği bu öyle veya böyle demeye gerek yok.. gerçek bu, 

Diyelim Kahramanmaraş’ta 4 parti yüzde 25, 24, 25 ve 26 oy aldığını var sayalım : yüzde 26 oy alan parti belediye başkanlığını kazanacak..

Yüzde 74 ise belediye dışında kalacak..

Kazanan parti belediye başkanı : Ankara da ne kadar güçlü bir aday olacaktır ? İsterse bu aday Ak Partinin adayı olsun ! Ne değişir ? Yüzde 26 diğer yanda ise yüzde 74 seçmen !..

İktidar partisi de olsa , muhalefet de olsa yüzde 60’ın üzerinde oyla seçimi kazanması gerekiyor ki güçlü başkan olduğunu göstere bilsin..

Böl Parçala yut

MHP Bitirmek için : İyi Parti kurduruldu.. MHP bitmedi.. güç kaybetti ama bitmedi.. Bugün iyi partinin durumu ortada bir şey demeye gerek yok..

Ak Partiyi bitirmek, bölmek yok etmek için : partiler kurduruldu.. son olarak Gelcek Partisi, Deva Partisi kuruldu.. 31 Mart 2024 seçimleri ile onlarında sonu görülüyor..

Hedef : Böl parçala yut ile seçimi kazanmak.. ya da bölerek birine seçim kazandırmak bunun için sahneye yeni aktörleri sürdüler bugün tutmuş gibi görülüyor ama siyasette 24 saat çok uzun zaman sonuna bakalım.. 25 mart sonrası netleşeceğine inanıyorum..

Bu işin arkasında kim var, sponsor kim ? Buna iyi bakmak gerekiyor.. bölünmek parçalanmak doğru bir hareket değil.. yüreklere serpilen korkudan da kurtulmak gerek..

Ak Parti ve CHP , Türkiye ilk iki partisi..

CHP DEM ‘lensede sonuç ne çıkar bunu 1 Nisan sabahı göreceğiz.. Deprem Zede olarak akılı hareket ederek, oyumuzu doğru adaya doğru yere vermemiz gerekiyor, ya hizmette , ya maceraya oy vereceğiz önümüzde 24 gün var iyi düşünün oyunuzu ona göre istediğiniz partiye verin..

iyi günler