Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


BÖLGEMİZDE GELİŞEN TÜRKİYE İSTENMİYOR

Etrafımızda yer alan sınır komşularımız, uzağımızda olan bizi sevmeyen ülkeler, Tarihin derinliklerinden gelen düşmanca bakışları değişmeyen, Milletler; Ülke olarak bizim bir santim ilerlememizi, gelişmemizi istememektedirler.


BÖLGEMİZDE GELİŞEN TÜRKİYE İSTENMİYOR

Etrafımızda yer alan sınır komşularımız, uzağımızda olan bizi sevmeyen ülkeler, Tarihin derinliklerinden gelen düşmanca bakışları değişmeyen, Milletler; Ülke olarak bizim bir santim ilerlememizi, gelişmemizi istememektedirler. Bu onlar için vazgeçilmez bir tutkudur. Nedense kendilerinin varlıkları ve bağımsızlıkları ile yapmış oldukları değerlendirmelerde; Millet olarak bizim varlığımız onlar için pek kabul edilebilir bir gerçek olarak görülmemektedir. Güçlü ve Gelişmiş Türkiye, onları rahatsız etmektedir. Silahla yapılan haçlı seferleri; yerini değişik anlamlarda yapılan; haçlı zihniyetine sahip seferlere bırakmıştır.

Son kredi değerlendirme kuruluşlarının yapmış olduğu hamleler, ortadadır. Amaç; Ülkemizi, ekonomik anlamda, çöküntüye uğratmaktır. Algı operasyonları ile; ekonomimizi yıpratmak. Dış devletlere muhtaç hale getirmektir. Amma olmadı, tutmadı. Bu Yüce Milletin, yaptığınız hamlelerden artık, haberi var. Sizin amacınızı, çok iyi biliyor.

Ne zaman Ülkemizde Devlet tahvili satışa çıkarılsa; Kredi derecelendirme kuruluşları, O, ihalelerin öncesinde; ortaya çıkarak, olumsuz hava estirmeye çalışırlar. O tahviller; umulanın üzerinde rağbet gördü.

Tarihte, Büyük medeniyetler, imparatorluklar kurmuş ve asırlarca bir, çok kavmi aynı çatı altında barış içerisinde yaşatmış olan; Bu Şanlı Millet nedense; birileri tarafından pek sevilememiştir. Düşmanca tavırlarını bazen açıktan, bazen gizlice ortaya koymuşlardır. Asıl amacın da; Bu Ülkenin gelişmemesi olduğunu da açıkça beyan etmişlerdir. Onların bu düşmanca düşüncelerini açıktan söylemelerine karşılık; bizim içerimizde farkında olmadan onlar gibi düşünen insanlarımızın olması, bizi üzmektedir. İçerimizdeki O, insanların ne amaçla güçlü Türkiye´yi istemediklerini anlamak mümkün değildir. Hatta kimi zaman, yaptıkları bu yanlış davranışları; Milletin yararına imiş gibi; Halka anlatmaya çalışmaları da garipsenecek bir durumdur.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen; Türkiye en hızlı şekilde gelişmeye devam edecektir. Büyüme rakamları yeterli olmasa da; Tüm olumsuzluklara rağmen; pozitif konumdadır. Her alanda yapılacak ilerlemelerle dostlarına güven verecektir. Düşmanlarının ise kara, kara düşünmelerine sebep olacaklardır. Halkımız üzerinde bulunan olumsuzlukları; daha fazla çalışarak, daha fazla emek sarf ederek, daha fazla üreterek, daha fazla ihraç ederek, atacaktır. Milim, milim de, olsa; ilerlemeye ve gelişmeye devam edecektir. İşte o zaman bizim büyümemizden rahatsız olanlar, daha da fazla dikkat kesileceklerdir. Unuttukları bir şey vardır. Güçlü Türkiye, Gelişen Türkiye hem barışta, hem savaşta; Tarihte olduğu gibi etrafı için, Dünya için bir güvenilecek, Ülke demektir. İnsanlığın ve adaletin teminatı demektir. Mazlumun yanında, Zalimin karşısında olmak demektir. Bu kavramların ne demek olduğunu bilmeyen insanlara bunları zaten anlatamazsınız.

Ülkemiz, mazlumların umudu, konumuna gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının, BM topluluğunda; tüm Dünya ülkelerinin liderlerinin yüzlerine karşı, söylediği sözler; Dünyada yankılanmaya devam etmektedir. Üç milyona yakın mazlum Ülkemizde barınmaktadır. Hem de; sadece Suriyeli değil; Afganistanlısından, Gürcüsüne kadar?

Ülkemiz ve geçirdiğimiz tüm evreler dikkatlice takip edilmektedir. Hiç bir alanda; ilerlememiz ve gelişmememiz istenmektedir. Bu amaçla hem içten, hem dıştan var güçleri ile bizimle mücadele etmeye devam etmektedirler. Önemli olan halkımızın bu yaklaşımları iyi bilmesidir. İnsanların değerlendirmeler yaparken hangi amacı taşıdıklarını iyi kavramasıdır. Olayları sükunet içerisinde, sakin, gayet dikkatli bir şekilde takip etmek gerekir. Hatta o düşüncede olanlar içerimizde olabilir, kendilerinin haklı olduğunu iddia ederek, bizleri de; ikna etmeye çalışabilirler. Bu Ülkenin insanı olup, buranın kimliğini taşıyabilirler. Bu adamlar, zaman, zaman felaket tellallığı yapmaya da; devam edeceklerdir. Var olan istikrarı, güveni sarsmak için; ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerdir. TERÖR sadece silahla olmaz. Hayatın her alanında, yapılmak isteten tüm olumsuzluklar, kargaşalar, kaos senaryoları; aynı zamanda bir terör, anlamı taşır.

Dileğimiz, ister açıkça düşmanlığını ifade eden güçlere karşı, ister gizlice düşmanlığını besleyenlere karşı; Yüce Yaratıcının bizleri uyanık tutmasıdır. Onlara bizleri açık düşürecek fırsat vermemesidir. Biz düzgün, temiz bir anlayışla yolumuza devam edersek; başarılar beraberinde gelecektir. Bu durum dostlarımızı sevindirecek, düşmanlarımızı korkutacaktır. Gelecekte sorunsuz, güçlü ve gelişmiş, büyüyen Türkiye; Tarihte olduğu gibi örnek gösterilecek bir ülke olacaktır. Bunu düşünmek, bunu istemek, bunu hayata geçirmek o kadar zor mudur? Hayır... Kendimize inanarak, güvenerek birlik ve beraberlik içerisinde, bütünlüğümüzü sağladığımız zaman; başaramayacağımız bir şey değildir. Yeter ki; bunu yürekten, canı gönülden isteyelim... Nice mutlu ve huzurlu, birbirlerini anlayan insanların oluştuğu günlere...