Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Biz Üretiyoruz Kaymağını Başkası Yiyor

Geçtiğimiz aylarda Sivas ve ülke sporu olarak, Abdullah KAYAPINAR sayesinde bir gurur yaşamıştık.


Kendisi, yaklaşık üç-dört yıldır yakından tanıma fırsatı bulduğum bir sporcu...  Nereden geldiğinin farkında olup hiçbir şekilde havaya girmeyen, ve bulunduğu yerinde kıymetini bilen bir kişilik... Beş altı yıllık bir sporculuk geçmişi olmasına karşın, disiplini ile kısa sürede dünya şampiyonu unvanı kazanarak, azmin önemini vücut diliyle çok güzel anlattı bizlere... Şimdi aynı Kayapınar, bu yaz yapılacak Paralimpik oyunlarında da boy gösterecek. Sonucu ne olursa olsun isterse madalya ile dönmese bile gerek Sivas halkı, gerekse tüm Türkiye onu bağrına basacaktır. Orada bulunmak orada Sivas’ı ve ülkemizi temsil etmesi, başlı başına bir gurur kaynağıdır. Tabi bu anlamda kendisinin bugünlere gelmesine emeği olan Semih hocayı da kutlamak gerekir.  Abdullah KAYAPINAR’ın dünya şampiyonluğu yolunda gerek, uyguladığı doğru antrenman programı, gerekse, bire bir motive edici konuşmalarıyla sporcusuna özgüven aşılayarak, onun bugünlere gelmesinde büyük emeği olan bir isim. 
Yazımın buraya kadarki anlattığım bölümü ile birlikte;  vurgulamak istediğim, bizim Sivasımız amatör branşlarda sporcu kaynağı desem yanılmam herhalde.... Bunların son örneği de Abdullah KAYAPINAR ve son olarak 3-11 Nisan Tarihlerinde yapılacak olan Avrupa Büyükler Halter Şampiyonasında boy gösterecek olan, Caner TOPTAŞ... Sporcu, 13-14 yaşlarında başladığı haltere kısa sürede önce Halter Gençlik Olimpiyatları’nda Olimpiyat ikinciliği elde etti. Şimdi de daha 20 yaşında olmasına rağmen, Büyükler Avrupa Şampiyonası’na gidiyor. Dediğim gibi; Sivasın amatörde sporcu havuzu bu kadar genişken, adını duyuran sporcular başka illerin takımlarına ve büyük çoğunluğu da Ankara B.B. Askispor’a transfer oldular. Bu durum, bizim kulüplerimizin zararına oldu. Sivas’ta yakın zamanda çıkan sporcular arasından  İsim vermek gerekirse; Abdullah KAYAPINAR, Caner TOPTAŞ, Taha AKGÜL, Ahmet Turan OKYAY, Nurcan TAYLAN bunlar akla ilk gelenler... Kısacası biz üretiyoruz, kaymağını başkası yiyor.
Not: Sivas Belediyespor, Profesyonel branşları bırakıp amatör branşlara yönelmeli. Çünkü özellikle futbol şubesinin takımın bulunduğu konum itibariyle kârından çok zararı olduğu aşikâr. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını büyük resimde çok net görebiliyoruz.