Prof. Dr. Levent Eraslan


AVRUPA AYNI AVRUPA

UEFA Şampiyonlar ligindeki Atletico Madrid-PSV maçı öncesi yaşanan ´insanlık dışı´ olay sözde Medeni Avrupa´nın profilini bir kez daha gözler önüne serdi.


AVRUPA AYNI AVRUPA

UEFA Şampiyonlar ligindeki  Atletico Madrid-PSV maçı öncesi yaşanan ´insanlık dışı´ olay sözde Medeni Avrupa´nın profilini bir kez daha gözler önüne serdi.

Madrid meydanında oturan ve maç saatini bekleyen taraftarlar eğlenmek için çevredeki dilenci kadınları seçti  .İlk anda Suriyeli mülteci olarak haber yapılsa da daha sonra Bulgar romanları olduğu ortaya çıktı .Bizim için insan insandır ve hiçbir insanda bu muamaleyi hak etmez .Tüm insanlar izzet ve şeref görmeye layıktır .Biz Müslümanlara göre Allah insanı ´Eşrefi mahlukat´ olarak  yaratmıştır.
Aslında Avrupa´dan  yansıyan bu görüntüler ne ilk , kanaatimce ,ne de son olacak.
Fransa sömürge ülkelerinden getirdiği halkı para karşılığında sergilemişti  90 yıl önce. ´İnsan hayvanat bahçesi´ adını verdikleri tellerle çevrili yere bir de tabela koymayı ihmal etmemişlerdi.   ´Daha önce beslendiler, lütfen yem atmayınız´ diye..
Batı´nın soykırım tarihi ve katliamların tamamı sıralanmaya çalışılsa ciltler dolusu kitaplar olur.
Ortaçağda   kilise ; bilim adamlarından ve papazlardan oluşmuş bir kurul tarafından zenciler üzerinde bir araştırma yapmış! Şu ilginç sonuca ulaşmış: ´Siyahların kasları daha yoğun  ,beyazlarınkinden üstündür .Ancak beyazların beyinleri ,siyahlarınkinden daha büyüktür, daha akıllıdırlar. Dolayısıyla tanrı  ,siyahları çalışmak ve hizmet için ,beyazları ise düşünmek ve hizmetlerden yararlanmak için yaratmıştır.´ Bu ve benzeri söylemlerle Avrupa´da kölelik ve ırkçılık yaygınlaştırılmıştır.
İngiliz ve Fransızların Kuzey Amerika´da Kızılderilileri nasıl katlettikleri ,topraklarına nasıl el koydukları çoğumuzun malumu...Kızılderili Soykırımı ,Nazi Almanya´sında yahudilere karşı uygulanan soykırımdan çok daha korkunçtu. Bir ırk tamamen ortadan kaldırılmış 20 milyondan fazla Kızılderili işkencelere , tecavüzlere, açlığa ,sürgüne maruz bırakılmıştı. Sonra da filmlerde hep bize Kızılderilileri kafa derisi yüzen vahşi yaratıklar olarak tanıtmadılar mı ?
Avrupa´da değişen bir şey yok   .Öldürülen  ,aşağılanan insanlar eğer kendi ırkından değilse ,çıkarlarına aykırı bir durum yoksa kimsenin ölmesi ,aç kalması ,vatansız kalması velhasıl hiçbir insanlık dramı umurlarında bile olmaz.
PSV ´li taraftarların insanlık dışı hareketi  Batı´nın zulüm  ,hakaret ,işkence ,alçaklık tarihine eklenen bir kare oldu .Biz Müslümanlar ise her halukarda her asırda zalim kim olursa olsun ona karşı durmaya mazlum kim olursa olsun onun yanında olmaya devam edeceğiz.
Şahsiyetine her daim hayran olduğum İstiklal Marşı şairimiz ne güzel demiş;
Tükürün Ehl-i Salib´in o hayasız yüzüne!
Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!
Medeniyet denilen maskara mahluku görün
Tükürün maskeli vicdanına asrın ,tükürün!