Naci YILDIZ / Gazeteci


10. Ağustos Gururu.

10. Ağustos Gururu.


10. Ağustos Gururu.

İnsanlar için yaş günlerinin ayrı bir önemi vardır. 10 Ağustos 2010 tarihi gazetemiz için çok önemli bir gündür. Gazete Şehir 10 Ağustos 2010 tarihinde yayınlanmaya başladı.

Gazetemiz 4 yılı geride bırakıp 5. yıla girdi. 4 yıllık geçmişin muhasebesini yapmak için geriye doğru baktığımda bazen duygulanıyor, bazen üzülüp bazen de keyifleniyorum. Ama en önemlisi iyi ki gazetecilik yapıyorum diyorum.

25 yıllık meslek hayatımın 20 yılını ulusal gazete ve haber ajansı temsilciliği yaparak geçirdim.  10. Ağustos. 2010 yılında Gazete Şehir adıyla kendi gazetemi çıkardım. Geride bıraktığımız 4 yılda gururla, onurla söylüyorum ki Gazete Şehir Sivas’ta üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve Sivas basınına renk katmıştır. “İlkeli, bağımsız objektif, eleştiren, ama yargılamayan, kentin sorunlarına sahip çıkan ve çözüm üreten bir anlayışla kurulan Gazete Şehir’in beşinci yılında emeği geçen herkese başta çalışanlarımıza, köşe yazarlarımıza, abonelerimize ilan ve reklamları için gazetemizi tercih eden İş adamı ve esnafımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ömür geçtikçe insan geçmişe doğru bakıyor. Acısı ile tatlısıyla geçirdiği ömrün muhakeme ve muhasebesini yapıyor. Haftalık gazete çıkartmak kelimenin tam anlamıyla bir ayrıcalıktır. Her şeyden önce o ilde  bir kimliğin olacak, kamuoyunda itibarın olacak, saygınlığın ve sevenin olacak. Kurulduğu günden bugüne kadar Gazete Şehir bu itibarı gerçekten tam anlamıyla korudu.  Siz sevgili okurlarımızı bizleri buralara kadar taşıdıkları için can-ı gönülden selamlıyorum.  Gazete  Şehir internet üzerinden dünyaya açılmakta. Her gün on binlerce okurumuz gazetemizi (web:www.sivasgazetesehir.net) internet üzerinden takip edip, okunmakta. Gazete Şehir’i Sivas ve Türk basınına kazandırmanın haklı gururu içerisindeyim. Geride bıraktığım 4 yılda neler yaptım diye şöyle bir göz attığımda Allaha hamdolsun. Severek icra ettiğim meslekte Gazete Şehir Sivas’ta her zaman mütevazi, onurlu ve ilkeli hareket ederek Sivas’ta layık olduğu yerde yerini aldı diye düşünüyorum. Gazete Şehir’e her konuda desteklerini esirgemeyen başkan yardımcılığını yaptığım Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Anadolu Gazetesi Sahibi Fikret Ünsal’a Onur Kurulu üyesi olarak Görev yaptığım Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Usta Gazeteci Atilla Sertel’e yine Denetim Kurulu Başkanı görevini yürüttüğüm Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya şükranlarımı iletiyorum. Bu usta gazetecilerle görev yapmanın onur ve gururunu taşıdığımı belirtmek isterim.

Bugünlere gelmemizde emeği olanlara şükranlarımızı sunarken, yüce yaratana şükrediyoruz. Başarıda hırsların, çalışma arzusunun, meslek sevgisinin etkileri var ve bizlere manevi destek olan siz değerli okurlarımıza, dostlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum.

Nice güzel yıllara…