Orhan ARSLAN /Eğitimci -Yazar


Son Dakika... BM´de Türkiye ve Filistin´in zaferi, ABD ve İsrail´in hezimeti!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda ABD´nin Kudüs kararını geri almasını, öngören bir tasarıyı oyladı. 128 ülkenin oylarıyla tasarı kabul edildi. 9 ülke ABD´nin kararını desteklerken, 35 ülke çekimser kaldı.


 Son Dakika... BM´de Türkiye ve Filistin´in zaferi, ABD ve İsrail´in hezimeti!        

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu´nda ABD´nin Kudüs kararını geri almasını, öngören bir tasarıyı oyladı. 128 ülkenin oylarıyla tasarı kabul edildi. 9 ülke ABD´nin kararını desteklerken, 35 ülke çekimser kaldı.

Birleşmiş Milletler üyesi 172 ülkeden diplomatlar, ABD´nin kararını geri almasını New York´taki BM Genel Merkezi´nde yapılan oturumda oyladı. 128 ülke tasarıyı kabul etti, 9 ülke ABD´nin kararını destekledi. 35 ülke çekimser kaldı.

 

                ABD  ye destek veren küçük ülkelerin, toplam nüfusu; yüz bin bile; değil. Yapılan tehdit; O, ülkelerde karşılığını buldu.

 

                Bosna, üçlü yapısı nedeniyle; çekimser kaldı. Bu durum Boşnaklardan kaynaklanan, bir durum değildir.

 

                 BUNDAN, günler öncesinde; KUDÜS için İstanbul´da bir karar alındı?

 

İstanbul´ da yapılan İslam Ülkeleri toplantısında, tarihi bir karar alındı. İlk defa Kudüs Meselesi; bu kadar yüksek bir sesle, yüksek perdeden, DÜNYA Kamuoyuna; deklere edildi. Allah hayırlı eylesin, diyelim? Aynı zamanda, İslam Ülkeleri arasında, bir samimiyet testi oluşturacağına, inanıyorum?

 

Çünkü, bu girişimi desteklemeyenler, olabilir?

İnsanlar arasındaki ilişkileri; en iyi şekilde belirleyen ve ona göre kurallar koyan şüphesiz, Yüce Dinimizdir. Sosyal hayata ait kurallara baktığınız zaman; bunu açıkça görebilirsiniz. İnsan hakkı affedilmeyen suçlardan birisidir. Ancak, kul kendi rızası ile bir başkasına hakkını helal edebilir. Bu kadar insan hakkına değer veren, Bir Dinin mensupları olarak bizler ise; hem genel manada, hem kişisel anlamda; kul haklarına yeteri kadar dikkat edebiliyor muyuz? Bu açıdan baktığımız zaman; işimizin pek kolay olduğu söylenemez.

 

Zalime karşı çıkmak, mazlumun yanında olmak; aynı zamanda, insani bir görevdir. Hatta, zalime dolaylı destek vermek; kul hakkını ihlal etmeye, girer. Bu kadar önemli bir konudur.

Benim en çok merak ettiğim, konu şudur. Yeri geldiği zaman; İslam´ ın her türlü emir ve yasaklarını; anlamak açısından çaba sarf eden, kimi İslam Alimi olduğunu iddia eden insanların; Kudüs olayı karşısındaki, sessizlikleridir? Acaba arkasında; İsrail ve ABD gibi, bir güç vardır. Düşüncesi mi, onları Kudüs konusunda, açıklama yapmaktan; uzak tutmaktadır?

Yazılacak çok şey vardır. Söylenecek, çok söz vardır. Ancak, yutkunuyoruz?

 

BM de çoğunlukla  alınan; Bu karardan sonra; Bakalım yerli medyamızdaki, kimi yorumcular, kararı; nasıl değerlendirecekler? Siyasiler olaya, nasıl bakacaklar?

 

Onu da; göreceğiz?

 

Dünya barış istiyor ise; İslam ile, barışık olmalıdır. İslam´ ı araştırmalı, anlamalı ve araştırmalıdır. Sorunlarının, çözüm kaynağı; olduğunu görecektir.

 

Tam tersine; terör kavramı ile; İslam, kavramını özdeş hale getirme çabası içerisindeler.

 

Eğer, gerçekten insanlığa barış ve huzur getirmek istiyorlar ise; bu önerimi ciddiye almalıdırlar.

 

Amaçlarının bu olmadığı, yaptıkları davranışlardan, hareketlerden, bellidir.

 

Dünyayı sömürmek adına; köleleştirmek adına; yapmayacakları şey yoktur.

 

 İşte asıl sorun; İslam dinine inandığını söyleyen, devletlerin; parçalanmış halleridir?

 

 

 

Özlenen şudur;

 

Yaratan´ ın en şerefli olarak yarattığı insan; en güzel davranış ve tavırlarla, daha şerefli ve daha gıpta edilecek bir varlık olur. İşte o zaman özlenen barış, huzur, güven ortamı oluşur. O nedenle Yüce Peygamber ?´Müslüman elinden, dilinden kimsenin rahatsız olmadığı kişidir´´ buyurmuştur.  Başka bir sözünde ise; ?´Kendin için istediğini, Müslüman kardeşin için istemediğin müddetçe; kamil imana erişmiş sayılamazsın´´ gibi uyarılarda bulunmuştur.

 

Bu uyarılara kulak vermek, gerekir. Eğer insanlığın barış ve huzuru gerçekten istiyor isek; bunları duymamazlıktan, gelemeyiz.

İşte, anahtar; buradadır? Dünya, bu gerçekleri, göz ardı edemez? Zulüm, kan, gözyaşı, ile; nereye kadar?

İsrail bu kararın arkasından; saldırılara, başlamıştır?   Her gün, TV  Yayınlarının haberlerine; insanın dayanamayacağı, görüntüler, yansımaktadır. Kadın, çocuk, yaşlı demeden; sadece Müslüman olduğu için; öldürülen insanlar?

Aynı İsrail, BM de çoğunlukla alınan bu karara, nasıl tepki verecektir? Zulümlerinin duracağını sanmıyorum. Bekleyip, göreceğiz?

 

Zulümlere, kan ve gözyaşına, Bütün bunlara seyirci kalan; Koca Bir Dünya?

 

Bu anlamda, Bir Müslüman için; Kudüs´e sahip çıkmak; Mukaddes bir yüktür. Taşıyabilenlere selam olsun?

 

KUDÜS, Sınavı İslam Ümmeti için; bir atlama taşı, olabilir?

 

BM  Alınan bu karar; Dünya ülkelerinin gözünü açar, diye; umut ediyorum?