İsmail TİMUÇİN


ŞEHRİMİZİN /KÜLTÜR ?DEĞERLERİ, (MUSTAFA EPİK )

(BİR İŞİTME ENGELLİNİN NASIL ENGELLERİ AŞTIĞI) 02.09.1981 Sivas ?ta doğdu ilk ve orta öğretimini Sivas ?ta tamamladı. Sivas Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Yapı Ressamlığı Bölümünü Bölüm 1.cisi olarak tamamladı ( 1998 )


 ŞEHRİMİZİN /KÜLTÜR ?DEĞERLERİ, (MUSTAFA EPİK )

(BİR İŞİTME ENGELLİNİN NASIL ENGELLERİ AŞTIĞI) 02.09.1981 Sivas  ?ta doğdu ilk ve orta öğretimini Sivas ?ta tamamladı. Sivas Atatürk Endüstri Meslek Lisesi, Yapı Ressamlığı Bölümünü Bölüm 1.cisi olarak tamamladı ( 1998 )

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksek Okulu Bilgisayar Operatörlüğü Bölümünden mezun oldu ( 2000)

Halen Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir.

ÇALIŞMA HAYATI

İstanbul Üniversitesinin açtığı Engelli Memur sınavını kazanarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Memuriyet hayatına başladı ( 2001 )

Ailesinin Sivas ? ta ikamet etmesi nedeni ile Cumhuriyet Üniversitesi ? ne naklen geçiş yaparak Memleketi Sivas ? a tayin oldu ( 2004 )

Çalışma hayatı ve ortamını çok sevdiği Cumhuriyet Üniversitesinden İşitme Engelliler üzerine yapılan çalışmalar ve bu yönde yapılması gereken çalışmaları destekleyen birimi bünyesinde bulundurması nedeni ile Sivas Belediyesine naklen geçiş yaptı 2012

Sivas Belediyesi bünyesinde İşaret Dili Eğitim Merkezi açılması konusunda Proje Koordinatörü ile birlikte görev yapıp, Merkezin İlk İşaret Dili Eğitmeni olarak görev yapmaya devam etmektedir. ( 2012 )

SOSYAL ÇALIŞMALAR

2005 yılında Sivas ? a naklen geçiş yaptıktan sonra ilimizdeki İşitme Engellileri katkılandıracak bir İşitme Engelliler Derneği olmadığından 2007 yılında Sivas İşitme Engelliler Derneği Kurucu üyeliği ve 5 yıl Başkanlığı yaptı ( 2007 ? 2012 )

Sivas İşitme Engelliler Derneği bünyesinde İşitme Engellilere yönelik İş ? Kur projelerinde eğitmenlik yaptı .( 2007 ? 2008 )

Kamu ve Kurum Kuruluşlarına İşaret Dili ve İşitme Engelliler üzerine Seminerler verdi. ( 2007 ? halen devam )

Türk Dil Kurumu bünyesinde İşaret Dili ve bu sistemin oluşturulmasına yönelik çalıştaylara katıldı. ( 2007 )

İspanya ? da yapılan Dünya İşitme Engelliler Kongresinde Eğitim komitesi Türkiye Delegesi olarak görev yaptı.  ( 2007 )

Sivaslı şairlerin hazırladığı merhum Muhsin Yazıcı oğlu, Eski Sivas spor Teknik Direktörü Bülent UYGUN gibi şairlerin yer aldığı ve geliri Sivas İşitme Engelliler Derneğine bağışlanan GÜLDESTE isimli Şairler Seçkisi kitabının organizasyonunda görev aldı. 2009 )

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonunun Eğitim ve Projelerden sorumlu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi (2010 )

2012 yılında kurulan Sivas Gökkuşağı Engelliler ve Dostları Derneğinin Kurucu üyeliği ve Başkan Yardımcılığını yaptı .( 2012 -  halen devam )

Sivas Belediyesine naklen geçiş yaptıktan sonra Proje Koordinatörü ile birlikte İşitme Engelliler ve İşaret Dili Eğitim Merkezi kurdu ve merkezin ilk eğitmenliğini yaptı. ( 2012 ? halen devam )

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde hazırlanan İşitme Engelliler için Türk İşaret Dili Dini kavramlar sözlüğünün hazırlanması ve yayınlanması çalışmalarında komisyonu ÜYE 2013

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun; İşaret Dili ve Tercüman Kurulu, Eğitim Kurullarına seçildi. ( 2013 )

İşitme Engelli yazar Turan YALÇIN ? ın kaleme aldığı AZ Kitapları tarafından çıkarılan     ? Engelleri Aşanlar ? Kitabında yer alan başarılı engellilerden biri oldu. ( 2014 )

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından oluşturulan ? İşaret Dili Kılavuzunun ve sözlüğünün geliştirilmesi ? çalışma grubuna üye olarak davet edildi. ( 2014 )

Sağırlar Konfederasyonu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı Görevine seçildi.(2015)

ENGEL OLMA DESTEK OL KİTABI Günümüzde engelli sorunlarını sürekli konuşuyoruz, ancak bu sorunlara yönelik eserlerimiz yok denecek kadar azdır. Bu nedenle bir kitap yazma ihtiyacı hissettim, birçoğu yaşanmış gerçek hikâyelerdir. Bazıları ise yapılması gerekli olan çalışmaları anlatmaktadır. Engelli bazen sürekli yardım isteyen birey olarak görülmeye başlandığı bir vakit böyle bir eser çıkararak insanların engellilere bakış açısının değişmesini hedefliyorum. Engellilere artık balık yedirmek yerine balık tutturmanın zamanı geldi ve geçiyor. Engelliler balık tutacak kapasitedeler, sadece sağlam insanların engelliler yapamaz edemez kelimelerinden ve bu yönde düşüncelerinden ayrılarak destek vermelerini bekliyorlar? Kitabım yalnız engellilere yönelik değil, 1 saniye sonrası ne olacağını bilmediğimiz hayatın her kesimine yöneliktir. Okuyup anlamak ve yardımcı olmak dolayısı ile bu ifadeler sonrası oluşacak mutluluğa ortak olmanız temennisiyle?

Engellere engelinle varırsan

Sıratı koşarak geçebilirsin

Şükür edip hakikate sarılsan

Cennet kapısını açabilirsin

 

Kul Refik-i engelleri aşmalı

Ayak şart mı yürek ile koşmalı

Yaratanın ahkâmıyla coşmalı

Cennet. Katlarına, göçebilirisin

 

Refik Kutlu-03-Aralık 2009

Kül. Bak. Halk. Şairi