YÜREKLERE DOKUNAN DERNEK 4 YAŞINDA

YÜREKLERE DOKUNAN DERNEK 4 YAŞINDA

İlimizde ihtiyaç sahibi ailelerin yiyeceğinden sağlığına, eğitiminden kıyafetine kadar geniş yelpazede faaliyet göstererek yüreklere dokunan ve gönülleri fetheden Bir El De Sen Uzat Kadınlar Yardım Derneği 4 yaşına girdi.

Naci YILDIZ /ÖZEL HABER

Sivas’ta ihtiyaç sahibi vatandaşların hanelerine ışık olan Bir El De Sen Uzat Kadınlar Yardım Derneği 4 yaşında. Bir El De Sen Uzat Gönüllü Yardım Hareketi adıyla 1 erkek, 4 kadın gönüllü tarafından WhatsApp grubu üzerinden kurulan ilerleyen süreçte ise mülki amirlerin önerisiyle dernek statüsüne bürünen “Bir El De Sen Uzat Kadınlar Yardım Derneği”nin iyi kalpli “yılmaz neferleri” yaptıkları yardım faaliyetleriyle her kesimden insanın gönlünü fethediyor.

Öğretmen, doktor, öğretim görevlisi, hemşire gibi çeşitli mesleklerden 44 kadının bir araya gelerek “iyilik” ortak paydasında buluştuğu dernek hayırseverlerin de destekleriyle ihtiyaç sahibi ailelerin ve çocuklarının yiyecek, giyecek, eşya başta olmak üzere her türlü eksiklerini gideriyor.

Evlenmekte güçlük çeken çiftlere dahi kol kanat geren derneğin “yılmaz neferleri” 4. kuruluş yıl dönümleri münasebetiyle Sultan Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Nurgül YILDIZ:  Yoksullukla mücadele etmek, birlik ve beraberliği sağlamak, ekonomik olarak kalkınabilmek, manevi duygularımızı çoğaltmak, huzur ve mutluluk içinde yaşamımızı sürdürmek ancak yardımlaşma ile mümkün olabilir.    

Mehtap İÇEN ÖZÖKTEM: Böyle bir dernekte çalışmak mükemmel bir duygu. Orada iş yapıp eve geldikten sonraki huzur mutluluk anlatılamaz. Resmen yorgunluğumu unutturuyor.      

Mehmet SÜLÜN: İnsanlığın kuruyan dallarını merhamet ve vicdanla yeşertmektir bu ekipte olmak. Bir El De Sen Uzat ekibi olarak yaptığımız işten gurur duyuyoruz.

Seda MUSLU: İnsanlara yardım ettikçe o yardımları elimle götürdüğüm zaman içimde bir heyecan oluyor. Ve her yardım ettiğimde o insanların mutluluğunu gördükçe “ruhumun temizlendiği”ni hissediyorum.    

M. Cemre ERPUL:  Bir insanın yüzünde tebessüm olmak kolaydır. Bizler hepinizin merhamet duygusuyla, kalplerde tebessüm oluyoruz.

Aylin KURT: Yoksullara umut ışığı olmak, onlara koşulsuz yardım eli uzatmak, onlarla sevgiyi, hüznü paylaşmak, geceleri yastığa kafayı koyduğumda gönül rahatlığı ile uyumak; daha ne olsun.

Burcu ŞARKIŞLA GÜLDİKEN: Derin bir nefes... İyi ki... Çok şükür... 

Nazmiye ATAÇ: Yaptığımız işlerle konuşup, mutluluğu paylaşıyoruz.   

Rümeysa BİTER: Hayırseverler ile ihtiyaçların giderilmesi için buluşma noktamız. İyiliğin vücut bulmuş hali.

İrem YILDIRIM: İyilik, insanın emniyet kemeridir derler. Benim de iyilik hareketinin bir parçası olmam insani duygularımın özü, vicdanımın sesi, kalbime ışık oldu.   

Esra BAYKAL ÇAKMAKLI:  Hayata, insanlara güvenim ve inancımın bittiği anda Bir Elde Sen Uzat melekleriyle tanışmak ve onlarla hayata tutunup yol almak...

Leyla UZUNDAĞ: Hayatımızı anlamlandıran acılı yüreklere dokunabilmektir.

Tuğba ÖNİZ:  İçinde merhamet olan, yüreği ve gülüşünde samimiyeti taşıyan 44 kişinin içinde olmanın verdiği haz tarifsiz.   

Deniz DÖNER: Gönlü güzel insanlar bir araya gelmiş ve o kadar güzel işler yapıyorlar ki bu ekibin bir parçası olmak gurur verici.

Güliz ARAS: Başımı yastığa huzurlu koyma sebebim…     

Sinem DEVRİM: Bir gözde umut olmak, hele ki bir çocuk gözünde paha biçilmez bir servet… Bu kadar gönülden ve içten, yüreği merhamet, sevgi dolu olan ekibin içinde olmaktan gurur duyuyorum.

Zeynep YILMAZ: Eller çok olunca yük hafifler dedik, çıktık. Bir El De Sen Uzat… 

Asiye AYDEŞ: Bu güzel gönül işlerinde gönüllü olmak küçük büyük gönüllere dokunmak, huzurlu ve mutlu olabilmek adına yapılacak en güzel şey.

Hilal ŞEKER KANGAL: En samimi duygularımla söylüyorum ki; böylesine anlamlı bir iyilik hareketinde bulunmak benim için dünyada elde edilebilecek en büyük servet.   

Sümeyra KUMRU: Bazen bir yetimin başını okşarsın; yüreğin yanar. Bazen bir yaşlıyla göz göze gelirsin kalbin sızlar.

N. Nesibe GÜÇER: Bu derneğin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkesten öncelikle  Allah razı olsun . Bizleri de ihtiyaç sahiplerine, yetim yetemaya hizmette istihdam eden Rabbimize hamdolsun. Nice salih amellerimizin devamı dileğiyle...

Zeynep YILDIZ: İç huzur, gönül rahatlığı...

Züleyha KARADAĞ: Yaptığımız yardımlarla, vermekle hiçbir şeyin azalmadığını, aksine arttığını, insanların kalbine dokununca da gözlerindeki mutluluğu gördüm.

Kübra KARADAŞ: Sıkıntıları geride bırakmak için bir umut oluyor ve yaşanacak bir el uzatıyoruz.

Saliha TAŞKIRAN: Asla anlatamayacağımız, tadını başka bir yerde bulamayacağımız, bir çok yüreğe dokunmayı başarmış kadınlar.

Şenay İLKÖRÜCÜ: Sevmek fiilinden sonra gelen dünyanın en güzel fiili yardım etmektir. Benim de en mutlu olduğum an  arkamda mutlu insanlar bıraktığım andır.  Birilerinin sıkıntılarını gidermekle duyduğum huzur tarif edilemez.

Ömer KARAKUŞ: İnandığımız, yapılması gerekeni yapmanın huzur ve mutluluğunu, yetimin yüzü gülünce duyduğumuz huzuru, insanların derdine derman olmanın sevincini, onurunu ve mutluluğunu hissettiriyor.

Selda ALPAY: Bir gönüle girip onun derdini bir nebze olsun hafifletebilmek duygusu tarif edilemez bir şey.

Mehtap AKKAYA: Unutmayın! Eylem sözden daha güçlüdür... Hem de mutlu ediyor muhatabını...

Ayfer DEMİREL: Merhamet, masum olduğu için her kalbe misafir olmazmış. Burada tekrardan öğrendim.

Nagihan YÜKSEK:  Hayalimdeki iyilik hareketinde olabilmenin bana yaşattığı mutluluk tarifsiz.

Merve GÜNDOĞDU: 3 yıldır bu ekipteyim. Her gün bir  ihtiyaçlıya daha ulaşmanın huzuruyla başımı yastığa koyuyorum.

Deniz GÖLBAŞI: Kimsesi olmayan, desteğe ihtiyacı olan çaresiz insanların sorunlarına çare  aramak, bulmak  yaşamının geçek anlamı…

Sümeyra KUMRU: Bu dünyadaki en büyük zenginlik; bir çocuğun yüzündeki gülümseme olabilmektir.  

Ahmet Özaydın: 2016 yılında, Bir El De Sen Uzat Gönüllü Yardım Hareketi 1 erkek, 4 kadın gönüllü tarafından WhatsApp gurubu olarak kuruluyor. 2017 yılında yapılan hizmetlere baktığımda burası benim de grubum olmalı dedim ve bu gruba katıldım. 45 yıla yakın, sosyal ve kültürel çalışmalar yapan derneklerde başkan  ve yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu grup; 4 yıl içerisinde 42 kadın üyeye sahip oldu. İki ay önce de Sayın Valimizin önerisiyle dernek kuruldu. Sağolsunlar beni de  bu derneğe ‘onursal başkan’ seçtiler. Hayatımda, bu kadar samimi, içten, hiçbir menfaat gözetmeksizin ihtiyaç sahibi ailelere yardım eden bir grup görmedim. Ve nihayet, aradığımı buldum. Parolamız; ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara en çok faydası olandır’ ile  ‘Yaratılanı severiz Yaratan’dan ötürü’ söz ve düşünceleri oldu. Bu grubumuzun en önemli özelliği ‘iyilik’ yaparak, yetimlerin, gariplerin ve sahipsizlerin gönlünü kazanmak ve sahip çıkmaktır. Unutmayalım; dünyayı İyilik Hareketi kurtaracaktır.

NİYET EDEREK ÇIKACAĞIZ, ŞÜKÜRLERLE DÖNECEĞİZ

İyilik hareketiyle çıktığımız bu yolda, 4 yıldır ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanındayız.

Bizler iyilik hareketiyle kalmadık, şimdi kocaman bir dernek olduk. “Bir El De Sen Uzat Kadınlar Yardım Derneği” olarak 4. yıl dönümümüzde niyet ederek çıkacağız, şükürlerle döneceğiz.

İnanan, güvenen, destekleyen, ilk günden bugüne iyilik için hareket eden  yüreği güzel tüm dostlara teşekkürü bir borç biliriz.



Anahtar Kelimeler: YÜREKLERE DOKUNAN DERNEK YAŞINDA
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16