YOLUMUZ UZUN, HEYECANIMIZ YÜKSEK

YOLUMUZ UZUN, HEYECANIMIZ YÜKSEK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, milletvekilliğine aday adaylığını açıkladı.  Kendisini aday adaylığı açıklamasında yalnız bırakmayan partililere teşekkür eden Coşkun, “Bundan sonra ilimize, ülkemize ve partimize TBMM'de hizmet etmek istediğim için Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Gün; partimizi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma; birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Yolunuz, yolumuz hep açık olsun” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun, 2023 Genel Seçimleri öncesi Sivas milletvekili aday adaylığını açıkladı. 

İl Başkanlığı Nesrin Karababa Toplantı Salonu'nda düzenlenen aday adaylığı açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Kadın Kolları Başkanı Sebiha Yılmaz ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Alkışlar eşliğinde salona giren Coşkun; kendisini yalnız bırakmayan partililere teşekkür etti. 

“ÜLKEMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAK TEK GÜÇ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”

Coşkun; “Sayın milletvekilim, sevgili ailem, dostlarım, yol arkadaşlarım hepinizi saygı ile selamlıyor, bu mutlu günümde beni yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Bilindiği üzere partimizin yaklaşan genel seçimler öncesi yayınladığı genelgeye göre, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin, 26 Aralık 2022'e kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Değerli dostlar, 2002’den bu yana Türkiye’nin aldığı hasarları onaracak, ülkemizi yeniden ayağa kaldırıp, çağdaşlık yolunda atağa geçirecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Kuvayı Milliye’nin devamı olan, cumhuriyeti kuran, Türkiye’ye demokrasiyi getiren, her daim ‘Önce Türkiye’ anlayışıyla, parti çıkarlarını değil ülke çıkarlarını gözeten ve en sıkıntılı dönemlerde sorumluluk alarak ülkemizin önünü açan Cumhuriyet Halk Partisi ve kadrolarıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak ve hapis cezası hukuka uygun değildir; bu karar hukuka aykırı alınmış bir karardır. Halkımız bu yanlışın hesabını, en kısa sürede önüne gelen sandıkta soracaktır. Bizler, ülkemizi bu zihniyetten kurtaracağız.  Halkımızı yoksulluğa itenlerden, halkın iradesini yok sayanlardan ve halkımızın sesini kısmaya çalışanlardan hesap soracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Her zaman doğruların yanında, yalanların, yanlışların karşısında olmaya devam edeceğiz. Halkımız asla bu güvensiz, adaletsiz, hukuksuz ortamda yalnız yürümeyecektir” dedi. 

ÖRGÜT TERBİYESİ VE EKİP ANLAYIŞI İLE SİYASET YAPTIM

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bulunmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu kaydeden Coşkun, “Bugün birlikte yol yürümekten onur duyduğum milletvekilimiz olan sevgili kardeşim Ulaş Karasu ile birlikte uzun süredir il yönetiminde il yönetim kurulu üyesi, il sekreteri, il başkan vekili ve üye bile olmanın onur olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nde 3 defa Sivas il başkanlığı görevine layık görüldüm. Bu da benim için ayrı bir şeref ve gururdur. Bugüne kadar hep örgüt terbiyesi ve ekip anlayışı ile siyaset yaptım. Bu süreçte tabii ki hatalarım, eksiklerim, kırgınlıklarımız olmuştur ki bu kırgınlıklar hiçbir zaman şahsi menfaatler değil partimizin menfaat ve çıkarları için olmuştur. Bundan dolayı şahsım adına kırgınlık yaşadığım yol arkadaşlarımdan özür diliyorum.  Bu süreçte birlikte görev yaptığım il başkanlarıma, il yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, il disiplin kurulu üyesi arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kolları başkanlarım ve yöneticilerine, belde başkanlarım ve yöneticilerine, ilçe başkanlarım ve yöneticilerine, başta anısı önünde saygıyla eğildiğim merhum Murat Açıl olmak üzere, belediye başkanlarıma, belediye meclisi, il genel meclisi üyelerimize, örgüt çalışanı kardeşlerime, tüm partili dostlarıma teşekkür ediyorum.  Değerli dostlar, Genel Merkezimiz tarafından yayınlanan genelgeye uygun olarak bundan sonra ilimize, ülkemize ve partimize TBMM'de hizmet etmek istediğim için Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Sivas İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğime dair istifa dilekçemi de hem İl Başkanlığına hem de Genel Merkezimize sunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım. Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için partimizin her kademesinde çalışmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu. 

GÜN, DOSTLUK, BARIŞ, SEVGİ VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Coşkun; konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

“Milletvekili aday adaylığı kararımla il başkanı olarak aranızdan ayrılsam da büyük ailem olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olarak, hep sizin yanınızda, aranızda olacağım. Mücadelemiz bitmedi. Türkiye’yi çağdaş, demokratik, hak, hukuk, adalet ile yönetilen, laik bir hukuk devleti, sokaklarında çocukların mutluluk çığlıkları attığı, yaşanabilir bir ülke haline getirene dek bu mücadeleyi milletvekilimiz, örgütlerimiz ve siz değerli yol arkadaşlarımız ile birlikte sürdüreceğiz.  Gün, farklılıklarımızı ayrışma nedeni olarak değil, bir zenginlik olarak görmemiz gereken gündür. Gün, kişisel zaaflarımızı parti dışında tutarak partimize yaraşır bir disiplin içerisinde, ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün, dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün; partimizi iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza birlik olma; birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün, hep birlikte bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. Sevgili dostlarım hep beraber güçlü olduk, önümüzdeki süreçte bu birlik, beraberlik içerisinde daha da güçlü olacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Yarın, hepimiz için yeni bir gün… Hava şartları ne olursa olsun, yürümeye devam... Yolunuz, yolumuz hep açık olsun… Sevgiyle kalın…” 

ÇIKMIŞ OLDUĞU YOLDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Coşkun’u milletvekili aday adaylığından dolayı tebrik eden  Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ise “Yılmaz ağabeyle 2008 yılında il yöneticiliğine beraber başlamıştık. Yaklaşık 15 yıldır Sivas’ta beraber yol yürüdük. Ben il başkanlığı yaptım, o il başkan yardımcılığımızı yürüttü. Ben milletvekili oldum o il başkanlığı görevinde bulundu. Şimdide genel merkezimizin belirtmiş olduğu takvim doğrultusunda istifa edecek. Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye kritik bir seçime gireceğinin altını çizen Karasu, “Önce İstanbul İl Başkanımıza ceza verdiler sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdiler ama  bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığına dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil.  Cumhuriyet Halk Partisi savaş meydanlarında kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne il başkanlarını ne belediye başkanlarını ne milletvekilini ne genel başkanını mahkemelerle, tehditlerle, cezalarla engelleyemezler. Cumhuriyet Halk Partisi; 6 ay içerisinde yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı ile birlikte 13. cumhurbaşkanını seçecek ve bu ülkeye adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü hep beraber getirecektir ve bunu sadece Cumhuriyet Halk Partililer için değil, sadece Millet İttifakı’na oy vermiş vatandaşlarımız için değil  85 milyon Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı için yapacağız.  Hep beraber yapacağız. Yolumuz uzun, yolumuz zor. Bu noktada öncelikle kendi içimizde birleşeceğiz, kendi içimizde bütünleşeceğimiz. Cumhuriyet Halk Partililer birleşecek, bütünleşecekler. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Sürecin nasıl bir süreç olduğunu hep beraber görüyoruz.  Hepimize büyük görevler düşüyor. Bu görev bilinciyle yol yürüyeceğiz. Bu kapı ‘Bu ülkede adaletsizlik, hukuksuzluk var’ diyen, ‘Bu ülke iyiye gitmiyor’ diyen, ‘Bu ülkenin geleceğinden şüphemiz var’ diyen tüm hemşehrilerimize açıktır. Bu kürsüler de siyaset yapmak isteyen, aday olmak isteyen, aday adayı olmak isteyen tüm partililerimize açıktır. Herkesi buraya davet ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin evidir, başka gidecek bir yer de bizim için olmamıştır, olmayacaktır. Tekrar Yılmaz ağabeye çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bu süreçte yine el ele, kol kola, omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Sivas’ın her köşesinde sıkılmadık el, girilmedik kapı bırakmayacağız ve Sivas’ta Cumhuriyet Halk Partisi’ni yeniden eski güçlü günlerine hep beraber kavuşturacağız. Yiğit önce düştüğü yerden kalkar; Sivas’ta Cumhuriyet Halk Partisini ayağa kaldıracağız, Türkiye’de de iktidar yapacağız” dedi. 

Programın ardından CHP Milletvekili Karasu ve parti mensupları Coşkun’u tebrik ederek “hayırlı olsun” temennilerini iletti. 



Anahtar Kelimeler: YOLUMUZ HEYECANIMIZ YÜKSEK
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 23.8 ° / 12 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16