Yoksullar Türkiye`nin yardımlarıyla sevindi

Yoksullar Türkiye`nin yardımlarıyla sevindi

Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı ve İHH ekipleri tarafından mezbahanelerde kesilerek paketlenen kurban etleri, Orta Afrika Cumhuriyeti`nden Kamerun`a sığınan mülteciler ve önceden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kurban etlerinin bir kısmı

Yoksullar Türkiye`nin yardımlarıyla sevindi

Türkiye`den bağışlanan kurbanlar dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde yoksulların bayram sevinci oldu.

Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı ve İHH ekipleri tarafından mezbahanelerde kesilerek paketlenen kurban etleri, Orta Afrika Cumhuriyeti`nden Kamerun`a sığınan mülteciler ve önceden belirlenmiş ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kurban etlerinin bir kısmı İHH`nın partner kuruluşunda gönüllü olarak görev yapan ekipler aracılığıyla Yaounde`deki yetimhane ile çok sayıda yoksulun yaşadığı iki köye ulaştırıldı.

Devlet televizyonu organizasyonu halka duyurdu

Türkiyeli hayırseverlerin İHH aracılığıyla Kamerun`a uzattığı yardım eli buradaki herkes tarafından takdir toplarken, devlet televizyonu ile bazı özel televizyon kanalları da kurban kesimiyle dağıtımını röportaj ve görüntülerle halka duyurdu. Medya, kurban organizasyonunu "Gerçek dostluk ve kardeşlik" örneği olarak sundu.

Liman kenti Douala`da kesilecek kurbanlıkların etlerinin dağıtımı ise, Pazartesi günü başta il valisi olmak üzere çok sayıda yetkilinin de katılacağı programla yapılacak.

Suriye

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı`nın, Suriye`de 3 bin 205 kurban hissesi dağıttığı bildirildi.

İHH Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, yazılı açıklamasında, 93 ülkede faaliyet gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı`nın, 4 yıldır Suriye halkına yardım ulaştırmaya devam ettiğini belirtti.

Bayramın ilk saatlerinden itibaren 10 noktada kesilen kurbanların etlerinin İdlib, Halep, Hama, Humus ve Şam`da dağıtılmaya başlandığını aktaran Karacaoğlu, şunları kaydetti:

"İHH İnsani Yardım Vakfı,  Kurban Bayramı`nda da masum kardeşlerinin yanında. Savaşın en kötü halini yaşayan insanlara, bize verilen emanetleri ulaştırmaya devam ediyoruz. Mümkün olduğunca hızlı şekilde kurbanları ulaştırıp, insanların bayramını daha güzel yaşamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, Suriye`de 3 bin 205kurban hissesi dağıttık ve dağıtımlarımız devam ediyor."

Etiyopya

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Türkiye`den bağışlanan kurbanları Etiyopya`nın tarihi Harar kentinde keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Vakfın yetkililerinden Azzam Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harar`ın eski bir Osmanlı beldesi olduğunu belirterek "Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı olarak her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye`den bize verilen kurban vekaletleri ile burada kesim yaparak yoksul halka dağıtıyoruz. Kurban Bayramı`nı burada kutlama ve Türk kurban sahiplerinin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz" dedi.

Yıldırım, Türkiye`den verilen 2 bin 100 hisseye karşılık 300 büyükbaş hayvan kurban keserek, Harar merkezi ve kırsalındaki 5 bine yakın aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı`nın dağıttığı kurban etlerini alan Hararlılar, vakıf yetkililerine teşekkür ederek, vakfın her yıl Kurban Bayramı`nda Harar`a geldiğini ve bayram sevinçlerine ortak olduğunu belirttiler.

Tayland

Tayland`da kurban yardımlarını da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ulaştıracak.

 

İHH yetimhanelerinde kalan çocuklar ile Müslüman Malaylar, Patani Merkez Camisi`nde Türkiye`den gelen ekipleri fark edince yanlarına gitti. Vakıf görevlileriyle bayramlaşan Malaylar, Türklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Güney Asya sorumlularından Mehmet Ayduran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç gündür Patani`de olduklarını, burada Türkiye`den bir gün sonra bayramın kutlanmaya başlandığını söyledi.

Türkiye`den Afgan ailelere kurban yardımı

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ukba Uluslararası Kardeşlik Barış ve Ahlak Derneği, Afganistan`da Semerkand Vakfı aracılığıyla yoksullara kurban eti dağıtımı yaptı.

Belh, Cevizcan ve Faryab`da ihtiyaç sahibi ailelere, önceden dağıtılan kartlar karşılığında 3,5 kilogram kurban eti içeren paketler teslim edildi.

Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Sekreteri Mevlüt Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada kesilen çok sayıda büyükbaş hayvanın etlerinin ülkenin kuzeyindeki Belh, Cevizcan ve Faryab vilayetlerinde ihtiyaç sahibi yaklaşık 3 bin aileye dağıtıldığını belirtti.

Bu yardımların Türk hayırseverlerin katkısıyla yapıldığına dikkati çeken Kurt, ``Yardımdan amacımız kardeşlik bağını güçlendirmek, biz buraya gönülleri yapmaya geldik`` dedi.

Afganistan Semerkand Vakfı Başkanı Muhammed Naim Mahdum da derneğin daha önceki yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi vererek yardımı gönderen Türk halkına teşekkür etti.

Mahdum, farklı alanlardaki yardım faaliyetlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini kaydetti.

Kurban Bayramı dolayısıyla ülkeye gelen Türk yardım kuruluşları, kurban eti dağıtımına bayramın son gününe kadar devam edecek.

Mali

Mali`de üç bölgede kesim ve dağıtım yapacak Cansuyu Yardımlaşma ve ve Dayanışma Derneği ekibi de namaz sonrası kesim alanlarında işlemlere başladı.

Mali`nin 2.5 milyon nüfusa sahip Sikasso kenti, zengin ormanlara ve yer altı kaynaklarına karşın ülkenin en yoksul bölgelerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Kenya

Farklı ülkelerde  Kurban Bayramı organizasyonu yapan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl Kenya`da 500 bin kişinin yaşadığı mülteci kampınakurban eti ulaştırdı.

Dernek, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 1990`lı yılların başından buyana Kenya`nın Garissa eyaletine bağlı Dadaab bölgesine gelen Somalili, Tanzanyalı, Sudanlı ve Etiyopyalıların kaldığı mülteci kampına Kurban Bayramı`nda yardım eli uzattı.

Derneğin koordinatörü Abdulkadir Çelebi, AA muhabirine, Kenya`daki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı amaçladıklarını söyledi.

Ekiplerin, daha önce tespit edilen kurban kesim bölgelerinde çalışma yürüttüğünü belirten Çelebi, " Kurban Bayramı`nın ilk günü bin hisse keserek, 10 bin Kenya vatandaşınakurban eti götürdük. Devam eden çalışmalarımızda, dünyanın en büyük mülteci kamplarından olan Somali ve Dadaab kamplarının da içinde bulunduğu bölgelerdeki 12 bin kişiye kurban eti verdik" dedi.

Dadaab ve Somali mülteci kamplarında gıda, sağlık, su ve eğitim gibi konularda sıkıntı yaşandığını aktaran Çelebi, "Buradaki kardeşlerimizin yanında olduk. Türkiye ve dünyadaki tüm yardım kuruluşlarını, bu kamplara her zaman destek olmaya çağırıyorum. Kenya`nın birçok bölgesinde kurban kesim noktalarımız bulunmakta. Mülteci kamplarına da destek olmak istedik. Burada yaşayanlara et ulaştırdık. Bundan sonraki yıllarda da faaliyetlerimiz sürecek" diye konuştu.

Deniz Feneri 32 ülkeye kurban eti ulaştırıyor

Deniz Feneri Derneği, hayırseverlerin kurban vekaletlerini yerine getirerek, 32 ülkede yoksullara ulaştırıyor.

Derneğin yazılı açıklamasına göre, yurt içindeki kesimler sırasında dernek görevlileri, noter ve veteriner hazır bulunurken, yurt dışı kesimler, dernek görevlileri nezaretinde, İslami usullere ve sağlık koşullarına uygun ortamlarda yapılıyor.

Deniz Feneri, bağışçılarını kurbanlar kesilir kesilmez kısa mesaj, bayram sonrasında da kurban kesim sertifikası ile bilgilendiriyor. Bağışçılara, isimlerinin tek tek okunarak kurbanlarının kesildiğini gösteren, kişiye özel kurban kesim görüntüleri ulaştırılıyor.

Dernek, Kurban Bayramı`nda 32 ülkede on binlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırıyor.

Muhabir: Erdinç Aksoy, Mehmet Kemal Firik, Adem Şalvarcıoğlu, Ensar Fırat, Muhammet Faruk Alagaş, Salim Taş, Andaç Hongur



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16