YENİLİKÇİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI SİVAS’A KAZANDIRACAĞIZ

YENİLİKÇİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI   SİVAS’A KAZANDIRACAĞIZ

TV100 kanalında Okan Bayülgen’in sunduğu “Kimi Seçiyoruz?” programının konuğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun oldu.

TV100 ka­na­lın­da Okan Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mı­nın ko­nu­ğu Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Dr. Adem Uzun oldu. Viz­yon pro­je­le­ri­nin ba­zı­la­rı hak­kın­da açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Uzun, Sivas'taki ge­le­nek­sel be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı de­ğiş­ti­re­cek­le­ri­ni söy­le­di. Uzun, “Ye­ni­le­ne­bi­lir şe­hir­ler an­la­yı­şıy­la hiz­met ede­ce­ğiz. Şef­faf ve hesap ve­ri­le­bi­lir ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye açık bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­ce­ğiz. Ye­ni­lik­çi be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı in­şal­lah şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız” dedi.




Büyük Bir­lik Par­ti­si (BBP) Sivas Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Dr. Adem Uzun,  TV100 ka­na­lın­da Okan Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mı­na konuk oldu.



BA­YÜL­GEN, UZUN’UN PRO­JE­LERİNE HAY­RAN KALDI

31 Mart Pazar günü ger­çek­leş­ti­ri­lecek yerel se­çim­le­rin Sivas’ta en güçlü isim­le­ri ara­sın­da yer alan Dr. Uzun, seç­me­nin te­vec­cü­hüy­le Sivas Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nı ka­zan­ma­la­rı ha­lin­de ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri 58 pro­je­nin bir kıs­mı­nı Ba­yül­gen’in sun­du­ğu “Kimi Se­çi­yo­ruz?” prog­ra­mın­da an­lat­tı. Uzun’un; Şems Mey­da­nı, Ti­ca­ret Mer­ke­zi, Sel­çuk­lu Ku­le­si, Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi gibi viz­yon pro­je­le­ri Ba­yül­gen’in de büyük be­ğe­ni­si­ni ka­zan­dı.



Sü­rek­li sa­ha­da ol­duk­la­rı­nı ve va­tan­daş­la­rın yoğun te­vec­cü­hüy­le kar­şı­laş­tık­la­rı­nı be­lir­ten Dr. Uzun, Sivas’ta ya­şa­nan su so­ru­nu­na dik­kat çe­ke­rek ko­nuş­ma­sı­na baş­la­dı.

ŞEHİR YAK­LA­ŞIK 50 GÜN SUSUZ KALDI

Uzun,  “Sivas'ta 2022’nin 15 Kasım’ından sonra bir su so­ru­nuy­la kar­şı­laş­tık. 4 Eylül Ba­ra­jı­mız ku­ru­du, ku­ru­duk­tan sonra şehir yak­la­şık 50 gün susuz kaldı. Ma­hal­le­ler­de sü­rek­li su ke­sin­ti­le­ri baş­la­dı. Başka bir ba­raj­dan bo­ru­lar­la su çe­kil­di ve daha sonra şehir 3 Ocak 2023 ta­ri­hi iti­ba­riy­le tek­rar suya ka­vuş­tu ama bu su ke­sin­ti­le­ri­nin ol­du­ğu ta­rih­ler­de ba­ra­jın neden ku­ru­du­ğu sor­gu­lan­ma­dı. ‘Ba­raj­da kaçak var, kaçak ol­du­ğu için baraj ku­ru­du’ de­nil­di ama baraj 2004 ta­ri­hin­de fa­ali­ye­te geç­miş, 2004 yı­lın­dan 2022 yı­lı­na ka­dar­ki olan süre içe­ri­sin­de bak­tı­ğı­mız zaman as­lın­da ba­ra­jın 2014'e kadar tam dolu ol­du­ğu­nu gö­rü­yo­ruz, 2015'ten sonra biraz azal­ma var ama 2019 yı­lın­dan sonra özel­lik­le ba­raj­da ciddi bir azal­ma var. Biz ka­ça­ğın ba­raj­da değil de hat­lar­da ol­du­ğu­nu daha sonra tes­pit ettik. 

Dev­let Su İşleri’nden (DSİ) bir­çok ar­ka­daş­la gö­rüş­tüm, üst düzey bazı yet­ki­li­ler­le gö­rüş­tüm. Onlar bana ‘DSİ 70 yıl­lık bir kurum. Ba­raj­da ka­ça­ğı ön­gö­re­bi­lecek, önlem ala­bi­lecek ve ba­ra­jı ya­par­ken de dik­kat edecek bilgi ve tec­rü­be­ye sahip’ dedi.  Kaçak hat­lar­da idi. Şeh­rin hat­la­rı es­kiy­di, ciddi bir kaçak vardı. Ma­ale­sef bun­lar­la mü­ca­de­le edil­me­di­ği için baraj ku­ru­du” dedi.



ŞEHRİ BİLİM VE TEK­NO­LOJİYE DA­YA­LI BİR AN­LA­YIŞ­LA YÖ­NET­MEMİZ LAZIM

4 Eylül Ba­ra­jı­na su ge­ti­ri­len  Pusat Özen Ba­ra­jı’nda da su se­vi­ye­si­nin azal­dı­ğı­na dik­kat çeken Dr. Uzun, “Bu­ra­da da ye­ter­li ön­lem­le­rin alın­ma­dı­ğı­na şahit olduk. Şeh­rin yıl­lık su tü­ke­ti­mi 38 mil­yon met­re­küp. Bunun 19 mil­yon met­re­kü­pü fa­tu­ra­lan­dı­rı­lı­yor, ge­ri­ye kalan 19 mil­yon met­re­küp ise kayıp ve kaçak. Yani yüzde 50 ora­nın­da bir kayıp ve kaçak var. 4 Eylül Ba­ra­jı ku­ru­duk­tan sonra DSİ ta­ra­fın­dan Pusat Özen Ba­ra­jın­dan 4 Eylül’e isale hat­tıy­la, bo­ru­lar­la su ge­ti­ril­di. Bunun ma­li­ye­ti 1 mil­yar 200 mil­yon, şimdi bunun kar­şı­lı­ğı o günkü şart­lar­dan gü­nü­mü­ze yak­la­şık 3 mil­yar. Bunu kim öde­yecek? 365 bin nü­fus­lu Sivas şehri öde­yecek. Ma­ale­sef bun­lar üze­rin­de du­rul­ma­dı ama gel­di­ği­miz­de ilk ya­pa­ca­ğı­mız ko­nu­lar­dan bi­ri­si bu ola­cak. Scada Sis­te­mi is­mi­ni ver­miş ol­du­ğu­muz şu an Av­ru­pa’da bir­çok şe­hir­de uy­gu­la­nan ya­zı­lım ve bi­li­şim tek­no­lo­ji­le­ri­ne da­ya­lı bir sis­te­mi ku­ra­ca­ğız. Ba­raj­dan çıkan su ev­le­re ge­le­ne ka­dar­ki süre içe­ri­sin­de he­sap­la­ma­lar ya­pı­la­cak, özel­lik­le ne­re­ler­de ba­sınç azal­ma­la­rı varsa bu böl­ge­ler­de mü­da­ha­le­ler ya­pı­la­cak. Ben her yerde ‘Artık şehri bilim ve tek­no­lo­ji­ye da­ya­lı bir an­la­yış­la yö­net­me­miz lazım’ di­yo­rum. Dün­ya­da buna doğru bir gi­di­şat var zaten. Av­ru­pa, Ame­ri­ka bun­la­rı ger­çek­leş­tir­miş. Tür­ki­ye'de de buna doğru bir gi­di­şat var, ke­sin­lik­le bunu gel­di­ği­miz­de ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz. Artık bilim kim­li­ği­nin ön plana tu­tul­du­ğu, buna göre bir kent kim­li­ği­nin oluş­tu­rul­du­ğu yeni bir Sivas'ı İnşal­lah Sivas hal­kıy­la bir­lik­te or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız” diye ko­nuş­tu.



DAR GELİRLİ EMEKLİLERİMİZE 2 BİN LİRA ÖDEME YA­PA­CA­ĞIZ

Emek­li­le­re Sivas’ta zor şart­lar al­tın­da ge­çin­di­ği­ne dik­kat çeken Uzun, “Sivas bir emek­li şehri. Sivas'ta Gazi Mus­ta­fa Kemal Ata­türk'ün 1937 yı­lın­da te­me­li­ni at­tı­ğı TÜ­DEM­SAŞ var, şim­di­ki ismi ise TÜ­RA­SAŞ. De­mir­yo­lu ve diğer kamu ku­rum­la­rı özel­lik­le Sivas'ta önem­li bir yer teş­kil edi­yor. 

 

Sivas'ın da bir emek­li şehri ol­du­ğu­nu çok ra­hat­lık­la ifade ede­bi­li­riz. Ben sa­ha­da şunu gör­düm: 10 bin 300, 10 bin 400 TL emek­li maaşı alan, evi ki­ra­da olan, ço­cuk­la­rı üni­ver­si­te­de oku­yan çok sa­yı­da emek­li­miz var. Bun­la­rın ger­çek­ten de şu an ge­çim­de ciddi sı­kın­tı ya­şa­dık­la­rı­nı gö­rü­yo­ruz. Ev ki­ra­la­rı­nın da 8 bin TL ol­du­ğu şe­hir­den bah­se­di­yo­rum. Gel­di­ği­miz­de ilk başta tes­pit­le­ri ya­pa­ca­ğız ve  dar ge­lir­li emek­li­le­ri­mi­ze yö­ne­lik aylık 2 bin TL dü­zen­li ola­rak maaş öde­me­si­ni ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.



ŞEMS MEY­DA­NI'NIN BİRİNCİ ETA­BI­NI 5 YILDA TA­MAM­LA­YA­CA­ĞIZ

Gö­re­ve gel­dik­le­rin­de Şems Mey­da­nı Pro­je­si­ni ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri­ni be­lir­ten Uzun, “Şems demek güneş demek. Şems Mey­da­nı­nın ol­du­ğu böl­ge­de Şems-i Si­va­si Haz­ret­le­ri var. Bu­ra­da Eski Buğ­day Pa­za­rı de­di­ği­miz bir bölge var. Eski Buğ­day Pa­za­rın­da ilk ola­rak biz Şems Mey­da­nı'nın bi­rin­ci eta­bı­nı önü­müz­de­ki 5 yılda ta­mam­la­ya­ca­ğız. Altı komp­le oto­park ola­cak. Böy­le­ce şeh­rin biz oto­park so­ru­nu çöz­mek is­ti­yo­ruz. Şu an Eski Buğ­day Pa­za­rı­nın ol­du­ğu böl­ge­de bı­çak­çı­lar var, fark­lı mes­lek­ler­den ar­ka­daş­la­rı­mız var. Oto­par­kı yap­tık­tan sonra üst katta ‘u’ şek­lin­de AVM tar­zın­da bir yapı ta­sar­la­dık. Alt ta­ra­fı­na bı­çak­çı­la­rı koy­duk, üst ta­ra­fın­da yük­sek kodlu dük­kan­lar koy­duk, onun üze­ri­ne de ofis­ler ve konut alan­la­rı oluş­tur­duk. Şu an böl­ge­de gö­rün­tü çok kötü. Bu bölge şeh­rin tam mer­ke­zin­de. Dı­şa­rı­dan gelen in­san­lar­da Sivas al­gı­sı ko­nu­sun­da çok kötü bir imaj or­ta­ya çı­ka­rı­yor. Biz de bu ne­den­le gö­re­ve gel­di­ği­miz­de ilk ola­rak bu böl­ge­ye do­kun­mak is­ti­yo­ruz. Sivas'ın bir kent mey­da­nı var, biz Sivas'a ikin­ci bir mey­da­nı da böy­le­ce ka­zan­dır­mış olu­yo­ruz. Av­ru­pa'da bir mey­da­nı ge­zer­si­niz, bir sokak at­la­dık­tan sonra yeni bir mey­dan­la kar­şı­la­şır­sı­nız. Biz de kent mey­da­nı­nın dı­şın­da hemen 200-300 metre ile­ri­sin­de yeni bir mey­da­nı ka­zan­dı­ra­ca­ğız. İkinci etap­ta Hal’in ol­du­ğu bölge var, o böl­ge­ye do­ku­na­ca­ğız. O böl­ge­de biz Sivas'ın ti­ca­ret ve sos­yal ha­ya­tın­da et­ki­li bir mey­dan ola­rak oluş­tur­mak is­ti­yo­ruz” ifa­de­le­ri­ne yer verdi.



TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR MER­KEZ OLA­CAK

Ti­ca­ret Mer­ke­zi Pro­je­si hak­kın­da da bilgi veren Uzun, “Sivas göçün çok fazla ol­du­ğu bir şehir. Şu an İstan­bul'da ya­şa­yan 754 bin Si­vas­lı var. Sivas'ta ya­şa­yan­lar­dan daha fazla Si­vas­lı İstan­bul'da ya­şı­yor. Biz ‘Artık şeh­ri­mi­zin ti­ca­re­ti­ni ge­liş­tir­me­miz lazım’ dedik. Eski Buğ­day Pa­za­rı var, Eski Top­tan Sebze Hali var, Kam­yon Ga­ra­jı var. Biz şeh­rin or­ta­sın­da bir lo­kas­yon be­lir­le­dik, yak­la­şık 317 dö­nüm­lük bir arazi. ‘Bu arazi içe­ri­si­ne Top­lan Sebze Hali, Kam­yon Ga­ra­jı, Nak­li­ye Si­te­si­ni ve Buğ­day Pa­za­rı de­di­ği­miz Tarım Mer­ke­zi­ni bu­ra­ya ta­şı­ya­lım’ dedik. Bir de şe­hir­de fuar alanı yok. Bu Sivas’a ya­kış­mı­yor. Biz aynı böl­ge­ye bir de fuar alanı be­lir­le­dik. Gel­di­ği­miz­de bu 317 dö­nüm­lük arazi üze­ri­ne hep­si­ni ta­şı­ya­ca­ğız. Bu mer­kez Tür­ki­ye’ye örnek bir mer­kez ola­cak” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.



EKO­LOJİK EVLER ADLI PRO­JEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Ken­di­si­nin en fazla önem ver­di­ği ça­lış­ma­lar ara­sın­da “Eko­lo­jik Evler Pro­je­si”nin de yer al­dı­ğı­nı be­lir­ten Uzun,  “Bu proje viz­yon pro­je­le­ri­miz ara­sın­da yer alı­yor. Şeh­ri­mi­zi afet­le­re hazır hale ge­tir­me­miz lazım. Düşük yo­ğun­luk­lu konut alan­la­rı var. Düşük yo­ğun­luk­lu konut alan­la­rın­da tıpkı Av­ru­pa'da ol­du­ğu gibi 75 met­re­ka­re zemin, 75 met­re­ka­re de ikin­ci kat top­lam 150 met­re­ka­re­den olu­şan müs­ta­kil evler ya­pa­lım, bahçe alanı evle bir­lik­te ve ga­raj­la bir­lik­te 300 met­re­yi geç­me­sin. Sivas'ta ya­şa­yan­la­rın yüzde 85’i kır­sal­dan gelme. Ya il­çe­den gelme ya da köy­den gelme büyük bir ço­ğun­lu­ğu. Be­lir­li bir dö­nem­de top­rak­la haşır neşir olan in­san­lar, müs­ta­kil evde ya­şa­ma­yı seven in­san­lar. Biz İstan­bul’daki Si­vas­lı­la­rı da bu pro­je­ye dahil ede­ce­ğiz.  Bu­ra­da bi­rin­ci­si düşük yo­ğun­luk­lu ko­nut­ta dep­re­me da­ya­nık­lı bi­na­lar ya­pı­yo­ruz, ikin­ci­si va­tan­daş­la­rı­mı­zı üre­tim­le ve top­rak­la tek­rar bu­luş­tu­ru­yo­ruz, bir di­ğe­ri de İstan­bul'da bir dep­rem ola­ca­ğı uz­man­lar ta­ra­fın­dan sü­rek­li dile ge­ti­ri­li­yor. Biz İstan­bul dep­re­mi­ne şeh­ri­mi­zi de ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz. Çünkü 750 bin ki­şi­nin ya­şa­dı­ğı İstan­bul’da Si­vas­lı­lar ne­re­ye gi­de­cek­ler? 754 bin Si­vas­lı­nın, İstan­bul'dan sonra ge­le­cek­le­ri ilk yer Sivas. O zaman şim­di­den biz Sivas'ı buna da ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz. Eko­lo­jik Evler is­mi­ni ver­miş ol­du­ğu­muz bir pro­je­yi baş­la­ta­ca­ğız. En çok önem­se­di­ğim proje bu. Çünkü pan­de­mi ya­şa­dık, 6 Şubat dep­rem­le­ri­ni ya­şa­dık. Bu­ra­lar­da gör­dük. Artık yatay mi­ma­ri esa­sı­na da­ya­lı bir mi­ma­ri an­la­yı­şı be­nim­se­mek zo­run­da­yız. Bu ev­le­rin çatı kı­sım­la­rın­da güneş ener­ji pa­nel­le­ri de bu­lu­na­cak. Ener­ji­si­ni ken­di­si­nin üret­me­si­ni is­ti­yo­ruz. Lond­ra'daki yakın köy­ler­de gez­dim. 2’şer katlı evler, ça­tı­la­rın­da güneş ener­ji pa­ne­li var. İnanır mı­sı­nız gü­neş­len­me gün sa­yı­sı Tür­ki­ye'deki gü­neş­len­me gün sa­yı­sı­nın 10’da 1’idir. Gök­yü­zün­de son­suz bir ener­ji kay­na­ğı var, biz bunu kul­lan­mı­yo­ruz. Bir di­ğe­ri yağ­mur su­la­rı­nın bile artık de­ğer­len­di­ril­me­si ge­re­ki­yor. Kü­re­sel bir iklim krizi ve gıda krizi bizi bek­li­yor. Biz artık ta­sar­ru­fa git­mek zo­run­da­yız. De­di­ğim gibi en çok önem­se­di­ğim proje bu. Bu pro­je­yi Sivas'ta fa­ali­ye­te ge­çi­re­ce­ğiz. Sivas'ı artık mutlu in­san­la­rın şehri yap­mak is­ti­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.



SİVAS’A SEM­BOL BİR YAPI KA­ZAN­DIR­MAK İSTİYORUZ

Ha­zır­la­dık­la­rı Sel­çuk­lu Ku­le­si Pro­je­si­ne de de­ği­nen Dr. Uzun, “Sivas kadim bir şehir. Sel­çuk­lu'ya baş­kent­lik yap­mış bir şehir. Eya­let mer­ke­zi olan bir şehir ve Cum­hu­ri­yet’in ku­rul­du­ğu ili­miz. Biz de Sivas’a sem­bol bir yapı ka­zan­dı­ra­lım is­ti­yo­ruz. Sivas’ta Sel­çuk­lu ve Os­man­lı dö­ne­min­den önem­li eser­ler var. Bu bi­na­lar şeh­rin sem­bol ya­pı­sı ola­rak du­ru­yor. Cum­hu­ri­yet’in 100. yı­lı­nı kut­la­dık, Cum­hu­ri­yet’in 100. yı­lın­da bak­tı­ğı­mız zaman Sivas'ta ben bir sem­bol yapı gö­re­mi­yo­rum. Biz de ‘Özel­lik­le Sel­çuk­lu mi­ma­ri­si­ni esas alan bir kule ta­sar­la­ya­lım ve bu ku­le­yi şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­lım’ dedik. Nikah sa­lo­nu­nu bu­ra­ya ta­şı­ya­lım, sergi sa­lon­la­rı­nı, fuaye alan­la­rı­nı, kü­tüp­ha­ne­yi bu­ra­ya ta­şı­ya­lım is­ti­yo­ruz. En üst ta­ra­fı­na da bir res­to­ran ko­ya­lım ve şeh­ri­mi­ze gelen mi­sa­fir­le­ri­miz bu­ra­yı zi­ya­ret et­sin­ler is­ti­yo­ruz. Hem bir anı ola­rak fo­toğ­raf çe­kil­sin­ler hem de Sivas gast­ro­no­mi­si çok iyi­dir Sivas ye­mek­le­ri­ni bu­ra­da tat­sın­lar is­ti­yo­ruz” açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.



BELEDİYECİLİĞİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Si­vas­lı­lar ta­ra­fın­dan ol­duk­ça be­ğe­ni­len Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Pro­je­si hak­kın­da da ko­nu­şan Uzun, “Ge­çen­ler­de bir ma­hal­le­de ka­dın­la­rı­mız­la bu­luş­tuk, ka­dın­la­rı­mız­dan bi­ri­si Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Pro­je­mi­zi in­ce­le­miş ve çok mutlu olmuş. ‘Eşim Alz­he­imer has­ta­sı, sizin bu pro­je­ni­zi gör­dü­ğüm zaman çok mutlu oldum’ dedi. Ben top­lan­tı­dan çık­tım, top­lan­tı­dan çık­tık­tan sonra eşiy­le kar­şı­laş­tım. Ne kadar doğru bir karar ver­di­ği­mi­zi bir kez daha gör­dük. Sivas'ta çok acil ola­rak Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var, sa­de­ce Sivas'ta değil tüm Tür­ki­ye'de Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var. Gel­di­ği­miz­de bu pro­je­yi fa­ali­ye­te ge­çi­re­ce­ğiz. Artık be­le­di­ye­ci­li­ği de­ğiş­tir­mek is­ti­yo­ruz. Ge­le­nek­sel bir be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı var. Yol yap­sın, kal­dı­rım yap­sın, çöpü alsın, bir­kaç park yap­sın, bir de su fa­tu­ra­mı kes­sin. Sivas'taki be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nın biz ge­le­nek­sel be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­na sı­kış­tı­ğı­nı gö­rü­yo­ruz. Artık yeni bir be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı or­ta­ya koy­mak is­ti­yo­ruz. Ye­ni­le­ne­bi­lir şe­hir­ler an­la­yı­şıy­la hiz­met ede­ce­ğiz. Sos­yal be­le­di­ye­ci­lik ya­pa­ca­ğız. Şef­faf ve hesap ve­ri­le­bi­lir ola­ca­ğız. Halka iç içe ola­ca­ğız, ula­şı­la­bi­lir ola­ca­ğız. İsti­şa­re­ye açık bir yö­ne­tim an­la­yı­şı ser­gi­le­ye­ce­ğiz. Ye­ni­lik­çi be­le­di­ye­ci­lik an­la­yı­şı­nı in­şal­lah şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız” diye ko­nuş­tu.

Dr. Uzun, prog­ra­mın so­nun­da tüm Si­vas­lı­lar­dan des­tek is­te­ye­rek seçim so­nuç­la­rı­nın şeh­ri­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı te­men­ni etti.



UZUN’UN KO­NUŞ­MA­SIN­DAN ÖNEMLİ NOT­LAR

-Bi­lim kim­li­ği­nin ön plan­da tu­tul­du­ğu bir Sivas'ı bir­lik­te or­ta­ya çı­ka­ra­ca­ğız.

-Dar ge­lir­li emek­li­le­ri­mi­ze yö­ne­lik aylık 2 bin TL maaş öde­me­si ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz.

-Şems Mey­da­nı Pro­je­miz­le şeh­rin oto­park so­ru­nu­nu da çöz­mek is­ti­yo­ruz.

-Ti­ca­ret Mer­ke­zi Pro­je­miz şeh­ri­mi­zin ti­ca­re­ti­ne katkı sağ­la­ya­cak.

-Si­vas'ı artık mutlu in­san­la­rın şehri yap­mak is­ti­yo­ruz.

-Sel­çuk­lu Ku­le­si Pro­je­si­ni şeh­ri­mi­ze ka­zan­dı­ra­ca­ğız.

-Eko­lo­jik Evler Pro­je­miz­le İstan­bul dep­re­mi­ne şeh­ri­mi­zi de ha­zır­la­ya­lım is­ti­yo­ruz.

-Si­vas'ta çok acil ola­rak Alz­he­imer Sos­yal Yaşam Mer­ke­zi­ne ih­ti­yaç var.



  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16