Yenilenen Bina Hizmette

Yenilenen Bina Hizmette

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) vatandaşlar tarafından en çok kullanılan servisler, SGK’nın İstasyonda Caddesi üzerinde bulunan eski binasına taşındı

Yenilenen Bina Hizmette

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) vatandaşlar tarafından en çok kullanılan servisler, SGK’nın İstasyonda Caddesi üzerinde bulunan eski binasına taşındı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) İstasyon Caddesi üzerinde bulunan eski binası yenilerek hizmete açıldı.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Kayış, vatandaşların en çok hangi servisleri kullandıkları konusunda yaptıkları çalışmadan sonra 3 servisi yenilenen binaya taşıdıklarını ifade etti.

Kayış “Kurum Başkanlığımızın taşra teşkilatlarının yeniden yapılanması ve organizasyonu çerçevesinde kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmetin sigortalı, işveren ve bunların hak sahiplerine daha kaliteli hızlı, adil ve kesintisiz hizmet sunulabilmesi amacıyla, fiziki olarak yetersiz olduğu için vatandaşlarımıza yeterli ve nitelikli hizmet veremediğimiz İstasyon Caddesindeki eski binamız tamirat ve onarımın ardından yeniden hizmete açılmıştır.

Çağdaş yapı teknolojilerinin tümünü içinde bulunduran ve onarımı tamamlanan binanın faaliyete geçirilmesi ile birlikte, Müdürlüğümüz bazı birimlerinin hizmet vereceği modern binasına kavuşmuştur”

3 SERVİS HİZMETTE

Yenilenen binaya geçen servisler hakkında bilgi veren Kayış “Bu binanın zemin katında ilimizde yeni oluşturulan 4 Eylül Sosyal Güvenlik Merkezi, birinci katında Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi, ikinci katında ise Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkezi hizmet verecektir. Bu birimlerimizden 4 Eylül Sosyal Güvenlik Merkezinde Genel Sağlık Sigortası, Kısa Vadeli Sigortalar, Sağlık Aktivasyon, Rehberlik ve Halkla İlişkiler servislerimiz görev yapacaktır. Buralarda vatandaşlara yönelik olarak sunulacak hizmetlerimizi sıralayacak olursak, 5510 sayılı kanunun 60. Maddesi gereğince Genel Sağlık Sigortalısı sayılanların yani 4a, 4b, 4c kapsamında sigortalılar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerinin veya bunların dışında herhangi bir sigortalılığı bulunmayan vatandaşların tescil ve sağlık aktivasyonu işlemleri, Hastalık, iş kazası ve benzer sebeplerle sigortalının işyerinde çalışamadığı süreler için geçici iş göremezlik ödemeleri, Ayrıca İş Kazası ve Meslek Hastalığı yönünden yazılı talepler veya işverenler tarafından kuruma yapılan iş kazası bildirimlerinin değerlendirilmesi, Doğum yapan sigortalıya veya sigortalının doğum yapan eşine emzirme ödeneği verilmesi, Vatandaşların talebi doğrultusunda Hizmet Dökümü, Maaş Bordrosu gibi belgelerin verilmesi ve banka değişikliği işlemlerinin yapılması,

Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi’nde; Sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yol, gündelik ve refakatçi giderlerinin ödenmesi, eczane ve hastaneler ile şahısların tıbbi ödemelerinin gerçekleştirilmesi, Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğümüzde ise İl Müdürlüğümüz ve bağlı Merkez Müdürlüklerinin gelir ve gider hesap işlemlerinin yürütülmesi”

İNSAN UNSURLU HİZMET

Kurum olarak amaçlarının insan odaklı hizmet olduğunu vurgulayan Müdür Kayış “Amacımız hizmet veren bir kurum olarak hizmet alan bütün kesimlere ayağa hizmeti sunarak bu sayede beklentilerini en üst seviyeye çıkarmaktır. Bütün bu yapılan çalışmalarda en önemli unsur insandır. İnsan unsuru olmadan herhangi bir mesafe almamız mümkün değildir. Dolayısıyla da insanımıza sosyal güvenlik bilincinin aşılanması, kalite ve performans çalışmalarına önem verilmesi ve güvenli çalışmanın bir kültür haline getirilmesi bir esastır” şeklinde konuştu.

Dedikodu Değil, Sendikacılık Yapacağız

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkan adayı Halil İbrahim Temiz, Genel Kurul süreciyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

Üye ve arkadaşlarından gelen talepler doğrultusunda bu göreve talip olduğunu kaydeden Temiz, “Biz bu süreçte hakikaten sendikacılık yapmak istiyoruz. Dedikodu yapmak istemiyoruz. Olayları kişiselleştirmek istemiyoruz. Projeler konuşulsun istiyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanlığı genel kurula hazırlanıyor. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz, önümüzdeki süreci ve adaylığı konusunda gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Sendikanın ilk kurulduğu andan itibaren üyesi olduğunu kaydeden Temiz, “Yeri geldi iş yeri temsilciliği yaptık. Yeri geldi Disiplin Denetleme Kurulunda görev yaptık. 2010 yılında yapılan seçimlerde de Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. 4 yıldır da bu görevi sürdürüyorum” ifadelerini kullandı.

Gelinen noktada bugün tüm Türkiye’de bütün illerimizde Genel Merkezin ‘Demokrasi Şenliği’ olarak ilan ettiği bir seçim sürecine girdiklerini kaydeden Eğitim-Bir-Sen Şube Başkan Adayı Halil İbrahim Temiz, “Demokrasilerde aday olmak, ortaya çıkmak en doğal haklardan bir tanesi. Bizde bu süreçte arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Başkan adayı olarak ortaya çıktık. Burada neden aday oldunuz’ sorusu ortaya çıkabilir. Öncelikli olarak tabandan gelen isteğe üyelerimizden gelen talebe karşılıksız duramazdık. Bizde gelen bu talepler karşısında aday olmayı tercih ettik. Daha iyisini yapacağımızı arzuluyoruz. Daha iyisini yapacağımızı biliyoruz. Bunun bir hayırda yarış olduğunu düşünüyoruz. Hayırda yarış olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizim hayata bakış açımız içerisinde yer aldığımız vakıf, dernek, teşkilat, siyaset hatta sendika bütün bunların hepsinde sadakayı cariye, yani bizi Allah’a götüren, Allah’a yaklaştıran, sevip hanemize sevap yazdıran bir aracı olduğunu düşünüyor ve öyle görüyoruz. Sendikayı da biz bu gözle görüyoruz. Eğer buradan ayrıldığımızda bir takım insanlar arkamızdan ‘Allah razı olsun’ diyorlarsa, bizim için en büyük kazanım budur diye düşünüyoruz. Yani yola çıkarken, daha iyisini yapmak, bu sendikayı daha iyi yerlere getirmek,1992 yılında Akif İnan’ın kurduğu bu sendikayı onun koymuş olduğu felsefe etrafında, onun ortaya koymuş olduğu değerler etrafında bir sendikal faaliyet haline getirmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Seçim sürecinin iki aşamadan oluşacağını ifade eden Temiz, “İlk aşamada delegelerin seçimi gerçekleştirilecek. İkincisi ise delegelerin yönetimi seçmesi. Şuanda bizim 3 bin 500 tane üyemiz var. Bu üyelerimiz 150 tane delegemizi seçecek. Bu seçim 27 Eylül tarihinde Başöğretmen Atatürk Ortaokulu’nda gerçekleşecek. Tüm üyelerimiz il delegelerini seçecek. İl merkezinde 82, ilçelerde de 68 delegemiz olmak üzere toplamda 150 delegenin seçimi yapılacak. 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimin ikinci aşamasında da bu 150 delegemiz yeni yönetimi oluşturacak” dedi.

SENDİKACILIK YAPACAĞIZ

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Temiz şunları kaydetti:

“Projelerimize gelecek olursak, biz bu süreçte hakikaten sendikacılık yapmak istiyoruz. Dedikodu yapmak istemiyoruz. Olayları kişiselleştirmek istemiyoruz. Projeler konuşulsun istiyoruz. Bu nedenle de biz yönetime geldiğimiz neler yapacağımızla ilgili bilgileri broşür haline getirdik. Üyemiz olan öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza bunları ulaştırdık. İnternet sitemiz aracılığıyla bunları duyurduk. Arkadaşlarımız buralardan takip edebiliyorlar.

Biz yönetime geldiğimiz zaman öncelikli olarak, bizim bütün işlerimiz istişareyle olacak. Biz işlerimizi istişareyle yapacağız. Arkadaşlarımıza danışarak, onlarla görüşerek yapacağız. Zaten biz yola çıkarken, ‘Arkadaşlar gelin biz sendikayı beraber yönetelim. Despotça bir tane liderin etrafında onun söylediğiyle yönetilen bir sendika değil, tabana yayılmış, üyelerinin görüşlerine dikkat kesilen, üyelerinin görüşlerine kulak veren bir yönetim anlayışı ile ortaya çıkalım’ dedik.”



  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 7.4 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16