“Yeni Bir Yol Haritası Belirlemek Zorundayız”

“Yeni Bir Yol Haritası Belirlemek Zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas’ta halka seslendi. CHP İl Başkanlığı’nca Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, vaatlerini sıraladı, Sivaslı seçmenden destek istedi

“Yeni Bir Yol Haritası Belirlemek Zorundayız”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas’ta halka seslendi. CHP İl Başkanlığı’nca Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, vaatlerini sıraladı, Sivaslı seçmenden destek istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas mitinginde konuştu. Sivaslı seçmenlerden destek isteyen Kılıçdaroğlu, “Yeni bir yol haritası belirlemek zorundayız. Kavgadan bıktık artık. Kavgasız, huzur içinde, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Türkiye’ye demokrasiyi getireceğim. Türkiye’de 4. Yılın sonunda asla ve asla hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Koşuyorlar anlatıyorlar, propaganda yapıyorlar. CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş. Niye keselim? Hangi gerekçe ile keseceğiz. Sözüm söz, sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Halk için çalışıyoruz. Sizin için çalışıyoruz. Hiçbir kaynak sorunumuz yoktur.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sivas’ta halka seslendi. CHP İl Başkanlığı’nca Sivas Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, vaatlerini sıraladı, Sivaslı seçmenden destek istedi. CHP iktidarında, yoksulluğun, işsizliğin, açlığın sefaletin olmayacağını savunan Kılıçdaroğlu, öğretmen adaylarına, taşeron işçilere, çiftçiye, emekliye ve polise yönelik önemli vaatlerde bulundu.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN SANDIĞA ÖYLE GİDİN”

Sivas’ın, geçmişte cazibesi yüksek bir kent iken, sürekli kan kaybettiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’tan taşınan askeri dikimevini örnek gösterdi ve Sivaslıların Sivas’a bunu yapanları sandıkta cezalandırmalarını istedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin bağımsızlık tarihinde Sivas’ın ayrı bir yeri var. Manda isteyenlere karşı ilk kez Sivaslı ‘biz mandayı istemiyoruz’ demiştir. İlk kez bu kadar net, bu kadar tutarlı bir tavır sergilemiştir. ‘Biz bağımsız Türkiye istiyoruz. Kendi ülkemizde birilerinin bize emir vermesini istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Şehit mi şehit vereceğiz, gazi mi gazi olacağız. Ama bağımsızlığımızı koruyacağız’ demiştir Sivaslı. Sivaslı kendi sanayisini kurmuştur. Devlet yatırım yapmıştır. Bir dönem Sivas gerçekten de Orta Anadolu’nun cazibesi yüksek olan bir kentiydi. Bütün Sivaslı kardeşlerime söylüyorum, 7 Haziran’da sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun ve sandığa öyle gidin. Burada bir askeri dikimevi vardı 300-400 kişi çalışıyordu. Onu kapattılar. Fabrikayı İstanbul’a götürdüler. Sandıkta buna tepkinizi gösterin. Sandığa gidip bunu yapanları demokratik yollarla cezalandırın, iktidardan düşürün. Kardeşim sen dikimevini kapatıyorsun İstanbul’a götürüyorsun. Sanki İstanbul’da hiç fabrika yok.  O fabrikada çalışanlar esnafın can suyuydu. Aylığını alırdı gider alışverişini yapardı. Bakın Sivas sürekli göç veriyor. İşsizlik var, gençler işsiz. Eğer bir evde işsiz var ise o evde huzur yoktur. Anne baba bekler. Oğlum ne zaman işe girecek diye. Askerliğini yaptı geldi, babadan para istemeye utanıyor. Anneye söylüyor ‘babama söyleyin de bana harçlık versin’ diye. Bu ayıptan gençlerimizi kurtaracağız. CHP iktidarında işsizlik sorununu çözeceğiz. Sözüm söz. Onların çocukları KPSS sınavına girmeden doğrudan devlet memuru oluyor. Ama Sivaslı’nın çocuğu, garibanın, arkası olmayanın çocuğu, tarlada çalışan Ahmet efendinin çocuğu kurslara giriyor, sınava giriyor alın teri döküyor, bekliyor ne zaman devlet memuru olacağım diye. Onların çocukları hiçbir sınava girmiyor. Otomatikman jet hızıyla devlet memuru oluyor. Ben Sivaslı kardeşlerime sesleniyorum eğer bu adaletli, hakka hukuka uygun diyorsanız koşa koşa gidin oyunuzu verin. Sonuçta senin çocuğun işsiz kalacak. Eğer diyorsan ki hayır bu adaletli değil, bu düzen adaletli bir düzen değil. Bu düzeni kim değiştirecekse, kim adaleti getirecekse, hakka hukuka kim uyacaksa ben ona oy vereceğim diyorsan, adresin yerin bellidir, Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

“ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMEN KALMAYACAK”

CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kalmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ülkede 200 bin ek derslik ihtiyacı bulunduğunu, bunları da tamamlayarak Ferhat ile şirini buluşturur gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu; “Anneyi babayı düşünün. Çocuğunu üniversiteye gönderiyor, öğretmen yetişiyor. Mezun oluyor öğretmen olarak atama bekliyor. İskenderun’da bir baba geldi yanıma, çocuk gibi ağlayarak; 10 yıldır oğlum öğretmenliği bekliyor dedi. Ki, 350 bin öğretmen bekliyor. Söz, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kalmayacak. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağız.  200 bin ek derslik ihtiyacımız var. Ben söylemiyorum, Milli Eğitim Bakanlığı söylüyor.  Ek derslik ihtiyacı var ise yapacağız. Öğretmenlerimiz gidecek, çocuklarımızı yetiştirecek. Onlara minnet borçluyuz. Öğretmen bütün toplumlarda en saygın kişidir. Çocuğumuzu huzur içinde ona teslim ederiz. Çocuğumuzu yetiştirir. Adaleti öğretmen için yetiştirir. Değerlerimizi öğretir çocuklarımıza. Öğretmenler dünyanın her toplumunda en saygın kişidir. Bütün öğretmen kardeşlerime söz veriyorum; hiçbir ayrım yapmadan CHP iktidarında sizi bu ülkenin en saygın kişileri arasına alacağım.

Bugün öğretmen aybaşını nasıl getireceğim diye düşünüyor. Binlerce sorunu var. Her sorunun çözümü vardır. Sosyal alanda çözülmeyecek sorun yoktur. Eksik olan temiz siyasettir. Eksik olan halkı düşünen siyasettir, halkı düşünen siyasettir. Şu lafımı hiçbir zaman unutmayın; Kılıçdaroğlu halk için çalışır, Davutoğlu Erdoğan için çalışır.” İfadelerini kullandı.

“EMEKLİYE 2 MAAŞ İKRAMİYE VERECEĞİM”

Emeklilere yönelik vaatlerini Sivas’ta bir kez daha tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin açlığa mahkûm edildiğini söyledi. CHP iktidarında sosyal yardımların kesilmeyeceğini aksine 2 katına çıkarılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçiye mazotu 1,5 liraya vereceklerini söyledi.

CHP iktidarında taşeron işçiliği kaldıracağını ve kadro vereceğini de belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim diyorum. Nasıl vereceksin diye kıyameti kopartıyorlar. Vereceğim arkadaş, çatlasanız da vallahi de billahi de vereceğim. Emekliye bu toplumun vefa borcu var. Sivas’ı Sivas yapan, fabrikaları kuran bu ülkenin emeklileridir. Bu insanları açlığa mahkûm ettiler. Ne veriyoruz ki sen itiraz ediyorsun? Altı üstü 2 maaş ikramiye. Bir emekli bayramlarda torunundan kaçar mı? Seni bu ülkenin onurlu vatandaşı yapacağım emekli kardeşim. Zaten emekliye ne veriyorsun? İkramiyeyi alınca doğru bakkala gidecek alışveriş yapacak. Emekli bunu yapacak. Kim kazanacak? Emekli, esnaf, sanayici kazanacak. Kim kaybedecek? Hortumcu kaybedecek. Dedim ki Çiftçiye mazotu 1,5 lira yapacağım. Dünyanın en pahalı mazotu çiftçiye Türkiye’de veriliyor. Ben 27,5 yılımı devlete verdim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, kul hakkı nasıl yenilmez çok iyi biliyorum. İktidar olduğumda onlara devlet nasıl yönetilir diye kurs açacağım.

Dedim ki taşeron işçiliği kaldıracağım. Taşeron işçisi devletin hastanesinde, TBMM’de çalışıyor, bakanlıklarda çalışıyor ama kadrolu değil. Köle statüsünde. Hakkı, hukuku yok. Sendika hakkı yok, örgütlenme hakkı yok. Ben ne diyorum taşerona kadroyu vereceğim. Ey devlet sen işçiye para mı vereceksin? Doğrudan gidip ver niye araya aracı koyuyorsunuz.

Yeni bir yol haritası belirlemek zorundayız. Kavgadan bıktık artık. Kavgasız, huzur içinde, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Türkiye’yi bu ayıplardan temizleyeceğim. Türkiye’ye demokrasiyi getireceğim. Türkiye’de 4. Yılın sonunda asla ve asla hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Koşuyorlar anlatıyorlar, propaganda yapıyorlar. CHP gelirse sosyal yardımları kesecekmiş. Niye keselim? Hangi gerekçe ile keseceğiz. Sözüm söz, sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağız. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız. Halk için çalışıyoruz. Sizin için çalışıyoruz. Hiçbir kaynak sorunumuz yoktur.”

“CHP İKTİDARINDA POLİSİN SORUNUNU ÇÖZECEĞİM”

Polisin emeklilikteki hak kaybına da değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında bu sorunu çözüme kavuşturacağının da sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu; “Bizim güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimiz var. Onlarda mesai kavramı hemen hemen hiç yok. Emekli olduklarında hayat standartlarında düşüş oluyor. Ben onlara şu sözü verdim hangi parti olursa olsun sakın ola iktidarın polisi olmasın, halkın polisi olun ben sizin sorununuzu çözeceğim, 3 bin 600 göstergeyi de ben size vereceğim.” Dedi.

“BİR KİŞİ DE BERABERİNİZDE GÖTÜRECEKSİNİZ”

 Kılıçdaroğlu, mitingde Sivaslı seçmenlerden bir de söz istedi. CHP seçmeninin sandığa giderken yanında geçen seçimde CHP’ye oy vermemiş bir kardeşini de götürmesini isteyen Kılıçdaroğlu, “Ben de sizin için alın teri dökeceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini,  “Kavgadan, hortumculardan bıktık. Yolsuzluk, hırsızlık var. Bunlar 21. Yüzyılın Türkiye’sine yakışmıyor. Ben caddelerde sokaklarda hiçbir vatandaşımızın kaşı çatık gezmesini istemiyorum. Her evde huzur, her evde kazan kaynayacak. Sandığa giderken bir vatandaşımızı daha ikna edeceğiz. Ben de size söz veriyorum. Sizin için çocuklarımız, torunlarımız, geleceğimiz için, güzel ülkemiz için, onurlu bayrağımız için, 1 saat diyorsanız 1 saat, 12 saat diyorsanız 12 saat, 36 saat diyorsanız, 36 saat sizin için çalışacağım, sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim. Sivas’ı şaha kaldıracak mıyız, Türkiye’yi şaha kaldıracak mıyız?” ifadeleri ile noktaladı.

Mitingde, Kılıçdaroğlu’na CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve CHP Sivas Milletvekili Adayları Ali Akyıldız, Haydar Gölbaşı, Ulaş Karasu ve Baki Çoban da eşlik etti. Milletvekili Adayları miting sonunda sahneye çıkarak halkı selamladı.



  • Salı 20.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16