Yatırımları Cüceleştirmeyin

Yatırımları Cüceleştirmeyin

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, son günlerde şehrin tartışmalı konuları arasında yer alan Yüksek Hızlı Tren ve Hastaneler konusunda adeta esti gürledi.

Yatırımları Cüceleştirmeyin

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, son günlerde şehrin tartışmalı konuları arasında yer alan Yüksek Hızlı Tren ve Hastaneler konusunda adeta esti gürledi.

Çok sert açıklamalar yapan Başkan Aydın, ?Son 50 yılda yapılan hastane henüz daha açılışı yapılmamışken bu yatırımı cüceleştirme gayreti içine girenler bilsin ki bu şehir onları cezalandıracaktır? dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, yeni numune hastanesi ve yüksek hızlı tren güzergahı hakkında konuştu. Sert mesajlar veren Başkan Aydın, hastane ile ilgili yatırım cüceleştirilmek istendiğini söyledi.

Yüksek Hızlı tren güzergahının değişimi ile ilgili de sert açıklamalarını sürdüren Başkan Aydın, ?Teknik olarak hiçbir alt yapı ve birikimi olmayan, bu konuyla ilgili fikir yürütürken hangi kriterleri ortaya koyduğunu bilmeyen bir şahsın uzun süredir bu konuyu gündeme getirmesi Sivas´ın ve ülkenin menfaati değil tamamen seçim atmosferinde toplumu farklı noktada yanıltmadan öte bir şey değildir? şeklinde konuştu.

Çok sinirliydi; öyle ki siniri hem yüzüne hem konuşmasına yansıdı. Şehrin son günlerde ki tartışmalı konuları hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, hem yeni numune hastanesi hem yüksek hızlı tren güzergahı hakkında çok konuşulacak sözler söyledi. Şehrin geleceği için çalıştıklarını söyleyen Aydın, ?Bir makamda olmak için belediye başkanı olmadık. Bu şehrin geleceği için belediye başkanı olduk. Bu şehrin ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Hataları az olan bir şehir inşa etmek istiyoruz. Siyaset yapıyorlarsa siyaset mecrası belli. Memlekete katkı sunuyorlarsa davet edildiklerinde gelip fikirlerini söylerler? ifadelerini kullandı.

SEÇİM ÖNCESİ AÇIKLAMALAR MANİDAR

Yüksek hızlı tren güzergahı ile ilgili yapılan değişikliğe değinen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 10 milyon TL´nin çöpe gittiği iddialarını sert şekilde yalanladı. Aydın, ?Sivas hızlı tren güzergahı ile ilgili bir takım açıklamalar yapılıyor bu tek bir noktadan yönetiliyor. Sivas hızlı tren güzergahı önce ki haliyle Sivas kamuoyuna sunuldu. Basının da katıldığı, kamu oyunun, sivil toplum örgütlerinin, rektörümüzün, valimizin katılımı ile toplantılar gerçekleştirdik. Harita üzerinde mevcut ve alternatif düşünceleri kamuoyu ile paylaştığımız da, kamuoyunun tamamı bir tane istisna olmaksızın bu hattın değiştirilmesinin doğru olacağını ve bizim sunduğumuz alternatif hattı doğru olacağını ifade ettiler. Sivas ile birlikte kararlaştırmamıza rağmen bu konuda Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ve bakanımızın da içinde olduğu görüşmeler gerçekleştirdik. Değişmesi ve mevcut hattın yapılmasının doğru olacağı kararına rağmen, 5 bakanımızın katılımı ile bu konuyu tekrar onlarla da değerlendirip ortak olarak evet bu hattın Kızılırmak´ın güneyinden geçeceği kararı çıktıktan sonra hat buraya alınmıştır? dedi.

SİVAS ADINA ŞANSSIZLIK

Güzergah değişikliği fikrini kamuoyuna sunduklarını ve toplantılar gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydın, fikir sunmayanların daha sonra açıklamalar yaptığını dile getirdi. Aydın, ?Bu aşamaya kadar geçen 7-8 aylık süreçte bir tane fikir sunmayan, görüş belirtmeyen şahısların hat kesinleştikten sonra Sivas´ın menfaatini düşünüyormuş gibi bir algı oluşturmaya kalkması Sivas adına bir şanssızlıktır. O arkadaşımıza cevap vermek adına değil, Sivas kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına konuşuyorum. Kızılırmak güneyine kaydırılması minimum 100 milyon TL devletin karı olmuştur. Bırakın zararı kar olmuştur. Diğer taraftan şehrin karayolları ve kavşak bağlantıları açısından, çözümü sonradan imkansız olan bir çok problemi önlemiş durumdayız. Üniversitenin içerisine tren istasyonu yapılıyor cümlesi tamamen çarpıtmadır. Üniversitenin içine yapılmıyor. Üniversite camisinden Sivas tarafına doğru yapılıyor. Yeni İsmet Yılmaz Bulvarı, Üniversite arasına yapılıyor. Buraya yapılmasının da bir çok avantajı olduğu için yapıyoruz. Gerek Recep Tayyip Erdoğan yolu, gerek Kayseri yolu gerekse de Kızılırmak güney ve kuzey sahip yolu ve çevre yolu ile her tarafa çok rahat bağlantı sağlanacağı için orası tercih edildi. Teknik olarak hiçbir alt yapı ve birikimi olmayan, bu konuyla ilgili fikir yürütürken hangi kriterleri ortaya koyduğunu bilmeyen bir şahsın uzun süredir bu konuyu gündeme getirmesi Sivas´ın ve ülkenin menfaati değil tamamen seçim atmosferinde toplumu farklı noktada yanıltmadan öte bir şey değildir? dedi.

KÖPRÜYÜ BİZ YAPACAĞIZ

Yüksek hızlı tren için yapılan viyadük ayakları ile köprü yapacaklarını söyleyen Aydın, ?Orada ki boşta kalan köprü ise bildiğiniz gibi o bölgede oluşan mahallenin ve gene o bölgede oluşan diğer yerleşim alanlarının karayolu ulaşımı için belediyeye devredilecek ve Sivas´ın kullanımına sunulacak bir yatırımdır. Boşta kalmış, atıl kalmış gibi söylemler aldatmacadır. Sivas Kızılırmak üzerine köprü yapılması aslında bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı şimdiye kadar yine biz karşıladık. Fadlum köprüsü ihtiyaçken biz yaptık. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan bulvarıyla birlikte Sivas´ın simgesi olacak şekilde planlamayı düşündüğümüz Kızılırmak köprüsü de bizim tarafımızdan yapılacak. Dolayısıyla o köprü atıl kalacakmış, devletin 10 milyonu hebe edilmiş sözleri yanlış. O köprünün kaç lira olduğunu biliyor mu o arkadaş? Yalnızca 3 buçuk milyon TL. Onu biz üstleneceğiz ve o köprüyü de o bölgenin ihtiyacı için kullanacağız. Bundan doğal ne var. Hiçbir şeyi israf etmiyoruz. Tam tersi israfı önlüyoruz. Tam tersi şehrimizin geleceğini düşünüyoruz? ifadelerini kullandı.

MAKAM İÇİN BAŞKAN OLMADIM

Eleştirilere yönelik sözlerini sertleştiren Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Bir makamda olmak için belediye başkanı olmadık. Bu şehrin geleceği için belediye başkanı olduk. Bu şehrin ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Hataları az olan bir şehir inşa etmek istiyoruz. Siyaset yapıyorlarsa siyaset mecrası belli. Memlekete katkı sunuyorlarsa davet edildiklerinde gelip fikirlerini söylerler. Sivas´ın iyi şeylerle gündeme gelmesi lazım. Sivas´ta hangi partili olursa olsun her insanın en mükemmel hizmete layık olduklarına inanan insanlarız. Şehrin küçülmesine katkı sunan yapıya gelmemeli ve fırsat vermemeliyiz. Sürekli cevap vermek yerine sizlerle bir araya gelip toplumu yanıltma ve yanlış algı gayretlerini Sivas halkının boşa çıkaracağına inanıyorum. Sivas halkı bizi yüzde 58 oyla göreve getirdi. Bu da 10 kişiden 6´sının oyu demek. Bu destek her geç en günde artıyor. Köprü sorunlarını çözüyoruz, bu şehre vizyon ve standart kazandırıyoruz. Bu şehri layık olduğu yere taşımanın mücadelesini veriyoruz. Başta Sivaslılar olmak üzere parti ayrımı yapmaksızın hepinizin desteğini talep ediyoruz. Yanlış hesabı olan başka işle uğraşsın. Siyaset ilkeli yapılınca güzeldir ama seçim atmosferinde bu hükümetin, belediyenin yaptığı büyük hizmetleri küçültme gayreti içine girenler ve itibarsızlaştıranlar hüsrana uğrayacaktır? şeklinde konuştu.

CÜCELEŞTİRENLERİ ŞEHİR CEZALANDIRACAK

Yeni yapılan numune hastanesi ile ilgili de açıklamalar yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, ?Son 50 yılda yapılan hastane henüz daha açılışı yapılmamışken bu yatırımı cüceleştirme gayreti içine girenler bilsin ki bu şehir onları cezalandıracaktır? dedi.

Son 50 yılda Sivas´a yapılan en büyük hastanenin tartışmalara sebep olduğunu belirten Aydın, ?Sivas´ta son 50 yılda böyle bir hastane yapıldı mı? Hastanenin hangi fonksiyonları içerdiğini biliyor muyuz ? Maliyetinin ne kadar olduğunu biliyor muyuz? Diğer hastaneler kapatılıyormuş yok öyle bir şey. Belki bu açıklamayı benim dışımda başkaları yapmalıydı, ama ben görüyorum ki benim yapmam gerekiyormuş. Bunu kamuoyuna sunmak istiyorum. Biz hizmet almalıyız. Hangi parti iktidarda olursa olsun, emin olun başka bir parti iktidar da olsa bu şehre yapılan hizmetten gurur duyar yapanlara teşekkür ederim. Bizim hizmete ve yatırıma ihtiyacımız var. Sivas olarak bunu başarmamız lazım. Sivas´ta önüne gelen de konuyu bilip bilmeden, araştırma yapmadan inceleme gerçekleştirmeden ve tarafların fikrini almadan kamu oyu oluşturmalarına kusura bakmasınlar fırsat vermeyiz. Sivas halkına sesleniyorum, sevgili hemşehrilerim bu şehir hizipten, dedikodudan çok şey kaybetti. Lütfen bunlara fırsat vermeyelim; şehrimizi layık olduğu yere hep birlikte taşıyalım diyorum? şeklinde konuştu.

ENGELLİ YOLLARI ÇARPITILDI

Kaldırımlarda yapılan engelli banklarının çarpıtıldığını söyleyen Başkan Aydın, ?Bir televizyon kanalında haberi izlediğimde üzüldüğümü belirtmek isterim. OSB´de standartı yüksek bir yol yapıyoruz. Orada kaldırım üzerinde bulunan eski elektrik direklerini görme engelli vatandaşlar için yaptığımız engelli bandına denk gelmesi haber yapılmış. Keşke böyle bir haber yapılırken bize bir sorulsa. Biz o hatları yer altına aldırdık. İlgili kurumumuz tarafından çalışmalar tamamlandı. Hizmete sunulmadan önce beton elektrik direkleri kaldırılacak. Bunun kaldırılmayacağını düşünmek sanki orada görme engelli vatandaşımızın direğe çarpacakmış gibi algılanmış olmasından üzüntü duyduğumu söylemek istiyorum. Biz elbette ki haber yapacağız, eksikleri dile getireceğiz ama bunu yapıcı ve adaletli olması gerektiğini düşünüyorum. Sivas belediyesi olarak yapılan çalışmalar bu şehre yönelik çalışmalardır. Ancak bunların çarpıtılması bizleri üzer. Açıkcası bu şekilde, bir engelli derneğimizin başkanı da çok iyi niyetlidir ve konuyu bilmeyebilir. Bu arkadaşımızı götürüp orada gidip direğe direk temas etmesini sağlamak ve bunu haber yapmak habercilik değildir. Biz Sivas´a hizmet ediyoruz. Vatandaşa doğru bilgiyi sunmak hepimizin görevidir. Bu insanlar bizim insanımızdır. Dernek başkanımızın ifadeleri belki bilmediği için haklı olabilir, görme engelliyiz bir de direğe çarparak zihinsel engelli mi olalım ifadeler söz konusu. Öyle bir direk buraya konulur mu söz konusu. Sanki o direği yeni yaptık gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Yersiz olduğunu belirtmek istiyorum? dedi.

TEHDİT İDDİALARI

Engelli yolları ile ilgili haberin önce bir belediye meclis üyesince sosyal medyada paylaşıldığını söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, meclis üyesini tehdit ettiği iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti. Muhsin Yazıcıoğlu´ndan örnek veren Başkan Aydın, ?Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye´de partili partisiz herkes tarafından takdir edilen bir siyasetçi. Sebebi nedir, ilkeli siyasetçidir. Muhsin Yazıcıoğlu o direğin kalkacağını biliyorsa onu kullanmaz. Toplumu yanıltmaz. O yüzden onun partisinde olan arkadaşlarımızın da onun ilkeleri doğrultusunda olması gerekiyor. Ben yakıştıramadığımı söyledim. Bunu fırsatçılık olarak görüyorsan bu doğru değil dedim. Beni tehdit mi ediyorsun gibi cümleler kullandı. Sivas´ta bir Allah´ın kulu lehte veya aleyhte bu makamı kullanarak Sami Aydın, benim hakkımı vermedi veya hakkım olanı Sami Aydın´dan aldım diyemez. O yüzden tartışır konuşuruz ama hakkaniyetten ve adaletten taviz vermeyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın? ifadelerini kullandı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16