YATIRIMIN EN DOĞRU ROTASI SİVAS

YATIRIMIN EN DOĞRU ROTASI SİVAS

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla "Toplu Açılış, Temel Atma ve 58 Yatırım Yeri Tahsis Töreni" gerçekleştirildi.

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla "Toplu Açılış, Temel Atma ve 58 Yatırım Yeri Tahsis Töreni" gerçekleştirildi. Sivas ihracatının artmasına vesile olacak törende konuşan Bakan Varank, iş insanlarına Sivas’a yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Vali Dr. Yılmaz Şimşek ise Sivas’ta yeni fabrikaların birer birer üretime geçtiğini kaydederek “İlimiz sanayi alanında da hak ettiği yere gelecek. Yeni tesislerimizin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum, yatırımın en doğru rotası Sivas” dedi.

 

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) "Toplu Açılış, Temel Atma ve 58 Yatırım Yeri Tahsis Töreni" düzenlendi.

Tören kapsamında Birinci OSB’de üretime geçen 12 fabrikanın toplu açılışının yanı sıra Demirağ OSB’de 10 fabrikanın temeli atıldı; 58 yeni firmaya da yer tahsisi gerçekleştirildi.

Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Yılmaz ŞimşekAK Parti Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Mehmet Habib SolukMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ali Özyürek, kurum müdürleri ve OSB'de faaliyet gösteren firmaların yetkilileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda katılımcılara sinevizyon gösterisi sunuldu.

Programda konuşan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek ve AK Parti Grup Başkanı Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz; Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesindeki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Milletvekili Yılmaz’ın ardından konuşan Vali Dr. Yılmaz Şimşek ise Sivas sanayisinin her geçen gün geliştiğine dikkat çekti.

SİVAS İÇİN TARİHİ BİR ANI YAŞIYORUZ

“Bugün Sivas olarak çok heyecanlıyız, gururluyuz” diyen Şimşek, “Bugün ilimizde yeni istihdam alanları, yeni fabrikalar hizmete açıyor olmanın, fabrikaların temelini atıyor olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Yatırımlarımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Gerçekten de bugün Sivas için tarihi bir anı yaşıyoruz diyebiliriz. Yapacağımız açılışlar, temel atmalar ve yeni arsa tahsisleri Sivas tarihinde yeni bir devri müjdeliyor. Adeta büyük bir sanayileşme ve istihdam hamlesinin de perdesini aralıyor” ifadelerini kullandı.

SİVAS SANAYİ MERKEZİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Üretim, istihdam ve ihracatın bir ülkenin kalkınmasındaki lokomotif güç olduğunu belirten Şimşek, “Memnuniyetle görüyoruz ki ilimiz de bu anlamda son dönemlerde çok güzel gelişmelere hep birlikte şahitlik ediyoruz.  Hititlerden Cumhuriyet’e uzanan köklü tarihinde daima önemli bir kültürel ve idare merkezi olan Sivas 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sanayi merkezi olma yolunda da hızla ilerliyor. Genç Cumhuriyet’in yaptığı demiryolu ağırlıklı yatırımlardan bir asır sonra Sivas’ta kamu ve özel sektör iş birliğiyle yeni bir sanayi hamlesi hayata geçiriliyor. Tarih boyunca kervanların, göç kafilelerinin, dünyanın bir ucundan gelip diğer ucuna giden ticari metaların geçiş güzergahı üzerinde olan Sivas şimdi ise kendi imal ettiği ürünleri tüm dünyaya sevk etme azim ve kararlılığı içerisinde ufkunu genişletiyor. Sivaslıların nesiller boyunca gurbete yöneltilen istihdam meselesi yeni sanayi hamlesiyle çözüm yoluna giriyor. Gurbet ve hasret türküleriyle bilinen Sivas bundan böyle kendi tasarladığı ve ürettiği ürünlerle, markalarla adından sıkça söz ettirmeye aday görünüyor” dedi.

SİVAS İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Sivas’ta organize sanayi bölgeleriyle sanayi altyapısının; kara, hava ve demir yolu yatırımlarıyla da  ulaştırma altyapısının güçlendiğini kaydeden Şimşek, “Şehrimiz lojistik merkezlerle de daha müreffeh yarınların temelini atıyor. İki üniversitenin taçlandırdığı güçlü eğitim altyapısı ve yetişmiş insan gücüyle devletimizin sağladığı teşvik ve imkanlarla Sivas ilerleyişini sürdürüyor. Atılan her temelde, açılan her fabrikada, tüten her bacada bundan böyle gurbet değil sıla ümidi yeşeriyor. Bu gelişim süreciyle  göçün durduğu, istihdamın arttığı, hedeflerine ulaşmak için emin adımlarla ilerleyen büyük bir şehir olma kararlığı ortaya koyuyor” diye konuştu.  

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM

Son yıllarda yapılan yatırımlarla Birinci OSB’nin üretim ve istihdam kapasitesinin giderek arttığını belirten Vali Şimşek, “Birinci OSB; 2022 yılı başından itibaren tam doluluğa ulaşmış durumdadır. 11 bin vatandaşımızın istihdam edildiği Birinci OSB’miz Sivas’ımıza güç katmaya devam ediyor. Bilindiği üzere Demirağ OSB’de de yeni fabrikalarımız birer birer yükselmeye başladı. 225 parselden 130 parseli 82 firmamıza tahsis etmiş durumdayız. 40 bin istihdam hedeflediğimiz Demirağ OSB, kısa sürede bugünlere geldi. İnşallah 2023 yılı içinde de birçok fabrikamız burada üretime geçecek, birçok fabrikamızın da yine burada temelini hep birlikte atacağız. Şüphesiz bu sürecin hızlanmasında, bölgemizin bu aşamaya gelmesinde öncelikle bölgenin cazibe merkezi programına alınmasının payı büyük. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

SİVAS GÜÇLÜ BİR SANAYİ VE TİCARET MERKEZİ OLACAK

Demirağ OSB’nin yanında yeşeren 1 milyon ton taşıma kapasiteli lojistik merkezinin de Bakan Varank’ın destekleriyle kısa sürede hayata geçeceğini kaydeden Şimşek, “Sivas güçlü bir sanayi ve ticaret merkezi olacaktır. İnanıyorum ki şehrimizdeki bu heyecanla, yatırımcılarımızdaki bu azimle yine ilimizdeki bu enerjiyle, sinerjiyle ilimiz sanayi alanında da hak ettiği yere gelecek, üretim ve istihdam artacaktır. Sözlerime burada son verirken tekrar yeni tesislerimizin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyor; yatırımın en doğru rotası Sivas’tır diyorum” şeklinde konuştu.

BAKAN VARANK İŞ İNSANLARINA YATIRIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da iş insanlarına yatırım çağrısında bulunarak; “Sivas 1. OSB'de doluluk oranı yüzde 100'e ulaşmış durumda. Şimdi sıra cazibe merkezi Demirağ OSB'de. Gelin hep beraber Sivas'ı yeni yatırımlarla kalkındıralım" ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak Türkiye’nin her bir şehrini hak ettiği noktaya taşımak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Bakan Varank; “Kahramanlar diyarı Sivas’ta fabrika açılışları yapmak, temel atma törenleri düzenlemek ve kalkınma projelerimizin resmi açılışlarını gerçekleştirme vesilesiyle bir kez daha huzurlarınızdayız. Sanayisi ivme kazanan Sivas; potansiyeline yaraşır işler yapmaya devam ediyor. Bugün 364 milyon lira yatırım bütçesine sahip 743 vatandaşımıza ekmek kapısı olan 11 tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yine şu an içerisinde bulunduğumuz Demirağ OSB’de yaklaşık 2 milyar lira yatırım tutarına sahip 4 binin üzerinde istihdam sağlayacak fabrikaların da temel atmalarını gerçekleştiriyoruz. Yatırımcılarımızın ilgisinin giderek arttığı Demirağ OSB’de 548 firmamıza da yatırım yeri tahsis belgelerini sembolik olarak teslim  edeceğiz. Bu tahsislerle beraber 9 buçuk milyar liraya yakın yatırımın ve 13 binin üzerinde istihdamın da önünü açmış olacağız. Bütün bu yatırımlar vatanımıza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

STSO’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDULAR

Törenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sivas temasları kapsamında Vali Dr. Yılmaz Şimşek ve beraberindekilerle birlikte Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını (STSO)  ziyaret etti. Bir süre önce yeni göreve seçilen STSO Başkanı Zeki Özdemir ve ekibini tebrik eden Varank, iş insanlarıyla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

ŞİMŞEK, PROJELER HAKKINDA VARANK’A BİLGİ VERDİ

Bakan Varank STSO’nun ardından Sivas Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şimşek, Bakan Varank’a ilde devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

VARANK ESTAŞ’I ZİYARET ETTİ

Sivas Belediye Başkanlığını da ziyaret ederek çalışmalar hakkında Başkan Hilmi Bilgin’den bilgi alan Varank, daha sonra 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yasin Tekstil ve ESTAŞ fabrikalarını ziyaret ederek, tesislerde incelemelerde bulundu.

PROF. DR. İLHAN VARANK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Bakan Varank; Sivas temasları kapsamında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) içerisinde oluşturulan Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

BÜYÜK BEDELLER ÖDEYEREK ÜLKEMİZİ BİR VATAN HALİNE GETİRDİK

Açılışta konuşan  Bakan Varank; “Bu bilim yuvasına şehidimizin isminin verilmesi hain darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm 15 Temmuz şehitlerini onurlandırdı. Bu kararı alan üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Biz büyük bedeller ödeyerek ülkemizi bir vatan haline getirdik. O bedelleri ödemeye cesurca hazır şehitlerimiz vardı. Rabbim onlardan razı olsun. Bizler de Allah’ın izni ile onlara layık olacağız. Bu kütüphanemiz öğrencilere eğitim yuvası olacak. Öğrencilerimizin burada fikir teri dökerek katma değer üretmelerini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bakan Varank’ın konuşmasının ardından kesilen kurdele ile Prof. Dr. İlhan Varank kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Bakan Varank, kütüphane ziyaretinin ardından SBTÜ öğrencileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.



Anahtar Kelimeler: YATIRIMIN DOĞRU ROTASI SİVAS
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16