YAPACAĞIMIZ PROJE VE ESERLER BİN YIL SONRA DA KULLANILMALI

YAPACAĞIMIZ PROJE VE ESERLER BİN YIL SONRA DA KULLANILMALI

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’a kalıcı eserler kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, yüzlerce yıldır Sivas’a hizmet eden Selçuklu eserlerini örnek gösterdi

YAPACAĞIMIZ PROJE VE ESERLER BİN YIL SONRA DA KULLANILMALI

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’a kalıcı eserler kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, yüzlerce yıldır Sivas’a hizmet eden Selçuklu eserlerini örnek gösterdi

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 23 Ocak’ta gerçekleştireceği Sivas ziyaretinin kent için büyük önem taşıdığını söyledi. Şahin, “Sivas’ın önünü açacak projeleri sayın başbakanımıza sunmak istiyoruz. Bu projelerle de inşallah Sivas, uzun yıllar gelişmeye devam edecektir. Bu projeler, 3-5 yıllık değil, Sivas’ın geleceğini, istikbalini temin eden projeler olmalıdır. Bu projelerle nasıl ki kent meydanındaki 800 yıllık Selçuklu eserleri bugün hala bizim işimize yarıyor, hala Sivas halkı ve Türkiye halkı, hatta yabancı turistler gelip kullanıyorsa, yapacağımız proje ve eserler bin yıl sonra da kullanılmalı, insanlar ondan faydalanmalı. Biz de Selçuklular, Osmanlılar gibi eserler vermeliyiz.” Dedi. AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 23 Ocak’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla Sivas’ta gerçekleştirilecek il kongresinin Sivas’ın geleceğine yön vereceğini söyledi. 23 Ocak’taki Sivas Buluşması ile birlikte kent için yeni bir sayfa açılacağını belirten Şahin, Başbakan Davutoğlu’nun bir gününü Sivas’ta geçirerek, kent halkı ile kucaklaşacağını söyledi. Şahin, İl Başkanlığı için kongreye hangi isimle gidileceği konusunda da gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

“2015 YILINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞAYACAĞIZ”

2015 yılının Türkiye ve dünyaya hayırlar getirmesini dileyen AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, özellikle Haziran ayında gerçekleştirilecek milletvekili seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Şahin; “2015 yılının ülkemize, dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Zira 2014’te hem dünyada hem de ülkemizde çeşitli felaketler meydana geldi. Hem bizdeki Soma ve Ermenek’teki ocaklarda meydana gelen felaketler hem de özellikle Irak ve Suriye’de, dünyanın birçok yanında yaşanan gelişmeler 2014 yılına damgasını vurdu. İnşallah 2015 yılı bütün bu olaylardan ders almış olarak dünyanın daha iyi daha huzurlu olduğu bir yıl olur. Biz de 2015 yılında hem Türkiye hem Sivas olarak önemli gelişmeler yaşayacağız. Özellikle 2015 yılı Haziran ayındaki milletvekili genel seçimi Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Şuanda ülkemiz 1982 Anayasası ile yönetilmekte. Bu seçimdeki neticeyle inşallah, daha modern, daha günün şartlarına uyan bir anayasa yapmak mümkün olacaktır. Bu anayasa ile birlikte Türkiye’nin hem insan hakları yönünde hem demokrasi yönünde, hem kalkınma yönünde önü daha çok açılmış olacaktır. Bunu çok önemsiyoruz.” Dedi.

“2015 YILI, SİVAS İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ”

2015 yılının ilk ayında Sivas’ta büyük bir buluşma gerçekleştirileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, burada atılacak adımların Sivas’ın geleceğine etki edeceğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu’nun Sivas’ta olacağı 23 Ocak Cuma gününde ilk ve orta dereceli okullarda karne heyecanı yaşanacağını belirten Şahin, kentte bu vesile ile bir karne programı düzenlemeyi hedeflediklerini söyledi. Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Ayrıca 2015 yılının Sivas açısından büyük bir önemi olacak. Zira 23 Ocak Cuma günü Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Sivas’a gelecek ve Başbakan olarak ilk ziyaretini gerçekleştirecekler. O gün, daha dolu dolu bir Sivas gündemi olsun arzu ediyoruz. Aslında bir sonraki gün 3 saatlik bir programı vardı, buradan Ordu’ya geçilecekti ancak biz kış şartlarını da dikkate alarak Sivas’ta 3 saatin yeterli olmayacağını söyledik ve onlar da hafta için bir gün de kongremizi yapıp yapamayacağımızı sordular ve biz de yaparız dedik. 23 Ocak Cuma günü kongremiz sebebiyle Başbakanımızı sadece Sivas’ta ağırlayacağız. Dolayısıyla daha geniş bir zamanda bir Sivas programı yapmış olacaklar. Öncelikle o gün 23 Ocak’ta İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler karne alacaklar. Bu husus bütün Türkiye’de inşallah bir sevinç ve coşkuya dönüşür. Hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin karne günlerini kutluyorum.  O gün başbakanımızla, bakanlarımızla, genel başkan yardımcılarımızla milletvekillerimizle Sivas’ta bir karne töreni yapmayı arzu ediyoruz. Bütün Türkiye’nin izleyeceği güzel bir karne töreni ile bir kere Türkiye gündemini Sivas olarak ele geçirelim istiyoruz. Sayın başbakanımız arkasından halkla birlikte olacak. Kuvvetle muhtemel Ulu Cami’de Cuma namazını eda edecekler ve halkla camiden önce ve sonra sohbetleri olacak. Arkasından da inşallah Sivas ile ilgili bir toplantı, sonrasında kongremizi gerçekleştirip ardından da yine Sivas ile ilgili genel bir toplantı tertip etmeyi planlıyoruz. Bu şekliyle 23 Ocak Cuma gününü Sivas’ın her tarafında ve bütün Sivaslılarla beraber başbakanımızla buluşturmak suretiyle geçirmek istiyoruz. Onun için hem ilçelerimizde, hem köylerimizde hem de merkezimizde bir heyecan var. Bu heyecanın o güne kadar daha da yükselerek devam etmesini arzu ediyoruz. Biz de bununla ilgili gerekli çalışmaları yapmaktayız. Başbakanımız bütün illerdeki kongrelere gidiyor. Dolayısıyla Türkiye’yi tanıyan, Sivas’ı da tanıyor. Orta Anadolu’dan yetişmiş bir büyüğümüz. Sivas’ı da çok seven birisi… 2012’deki kongremize Dışişleri Bakanı olarak katılmışlardı. Şimdi de Başbakan olarak 2015’teki kongremize katılacaklar. Sayın bakanımızla geçmişten bu tarafa hukuku olan bir başbakanımız var.’’

“YAPACAĞIMIZ PROJE VE ESERLER BİN YIL SONRA DA KULLANILMALI”

Sivas’ı geleceğe taşıyacak projelerle ilgili bir çalışmalarının hali hazırda bulunduğunu, bu çalışmayı güncelleyerek Başbakan Davutoğlu’na bir dosya sunacaklarını belirten Şahin, bu kapsamdaki hazırlıklarının devam ettiğini söyledi. Sivas’a tıpkı, Selçuklu ve Osmanlı gibi kalıcı eserler kazandırılması gerektiğinin altını çizerek, önemli bir mesaj da veren Şahin, şu şekilde konuştu:

“İnşallah 23 Ocak’ın Sivas için yeni bir sayfa olmasını arzu ediyoruz. Zira şehirlerin gelişiminde böyle sayfalar vardır. Geçmişe bakın; Halil Rıfat Paşa gelir bir sayfa açılır, Vali Reşit Paşa gelir öyle bir dönem yaşanır. Geçmişte bakanınız vardır öyle bir sayfa açılmıştır. Bir alanda yüksek bir bürokratınız vardır o alanda bir sayfa açılmıştır. Sivas’ta özellikle 4 Eylül 2003’te şuandaki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı Sivas’ta güçlü bir sayfa açtı o zaman. Hükümetten talep edilen şeyler genel anlamda tamamıyla yapıldı. Dolayısıyla bu tür bir sayfayı başbakanımızla açmak istiyoruz. Tabi ki 12 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde AK Parti’nin iktidar olmasından önceki sorunlarımız kalmadı. O zaman havaalanı istiyorduk, organize sanayi de yatırımlar istiyorduk, yollar istiyorduk. Geminbeli tüneli, Deliktaş tüneli vardı. 4 Eylül Barajı ve daha birçok şey vardı. Dolayısıyla bunların hepsi tamamlandı. Ama şimdi önümüze yeni vizyonlar koymalıyız. Bununla ilgili hazırlığımız var. Cumhurbaşkanımıza, başbakan olduğu dönemde 22 Şubat’ta ki büyük mitingimizde sunduğumuz dosyamız var. Dolayısıyla bununla ilgili hazırlığımız geçmişten beri var. Bunu revize ederek Sivas’ın önünü açacak projeleri sayın başbakanımıza sunmak istiyoruz. Bu projelerle de inşallah Sivas, uzun yıllar gelişmeye devam edecektir. Bu projeler, 3-5 yıllık değil, Sivas’ın geleceğini, istikbalini temin eden projeler olmalıdır. Bu projelerle nasıl ki kent meydanındaki 800 yıllık Selçuklu eserleri bugün hala bizim işimize yarıyor, hala Sivas halkı ve Türkiye halkı, hatta yabancı turistler gelip kullanıyorsa, yapacağımız proje ve eserler 1000 yıl sonra da kullanılmalı, insanlar ondan faydalanmalı. Biz de Selçuklular, Osmanlılar gibi eserler vermeliyiz.”

“YATIRIMLARIN HIZLANDIRILMASINI TALEP EDECEĞİZ”

Sivas için planlanan ve devam eden yatırımların hızlandırılması noktasında talepleri de Başbakan Davutoğlu’na ileteceklerini belirten Şahin, Sivas Belediyesi ve diğer AK Partili belediyelerin gerçekleştirmiş olduğu mega projelere dikkat çekerek, “Marka şehir” hedefine değindi.

Şahin; “Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Şubat ayında yaptığı yerel yönetimlerle ilgili seçim beyannamesinde marka şehirler olmasını arzu etti ve partimiz bunu bir kitap haline dönüştürdü. Belediyemiz olan her yerin marka olmasını arzu ediyoruz. Bu bizim vizyonumuzdur. Bundan sonra da artık eserler öyle geçici, derme çatma değil gerçek anlamıyla o beldeyi, o ilçeyi, ili geleceğe taşıyacak eserler ortaya koymamız gerekiyor. Hem Sivas’ta hem Türkiye genelinde biz de bu vizyonu takip ediyoruz. İnşallah bu eserleri de hep birlikte koyacak altyapımız var. Artık çöp, kaldırım, asfalt gibi belirli belediye hizmetleri artık rutine bindi bizim belediyelerimizde. Artık, devasa eserler ve o ilin çehresini değiştirecek eserler gerekiyor. Bunları da yapacak gücümüz, birikimimiz altyapımız var. Hükümetimiz bu projelere büyük destek veriyor. Sivas’ta da belediyemizin seçimlerde projelendirdiği büyük projeler var. Bunlar; Kızılırmak projesi, Kuzey Çevre Yolu, Mevlana Tüneli, Kale Projesi, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarımız, En az 1000 konutluk yeni TOKİ yapımı, bunun dışında büyük bölge parkları ve birçok alandaki altyapı çalışmaları. Bunlar, belediyemizin belirli başlı projeleri. Ama bunun dışında rutine bağlanmış belirli yaşlarla ilgili, bağımlılar, gençler, çocuklarla ilgili belirli projeler var. Bunların hepsini gerçekleştireceğiz ama Başbakanımızla büyük projeleri konuşacağız inşallah. Bunun dışında il genelinde özellikle tarım ve hayvancılık noktasında, madencilik noktasında ikinci entegre organize sanayi bölgesi kurulması noktasında, özellikle Sivas’ımıza istediğimiz teknik üniversite noktasında taleplerimizi devam ettireceğiz. Bunun yanında hızlı tren çalışmalarının, diğer yatırımların hızlandırılmasını ve belirli yatırım teşviklerinden Sivas’ın faydalanmasını talep edeceğiz. Bunları Sivas için, Sivas’ın gelişmesi için önemsiyoruz.”

HEDEFİMİZ BÜYÜKŞEHİR OLMAK

Sivas’ta üretici nüfusu artırma noktasında çalışmaların devam ettiğini belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, hedeflerinin Sivas’ın 2019 seçimlerine büyükşehir olarak girmesi olduğunu söyledi.

Bu hedef için istihdamı ve buna paralel olarak nüfusu artırıcı çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, TANAP projesi, çağrı merkezleri ve toplum yararına çalışma programı kapsamında sağlanan istihdam oluşturan çalışmaları örnek verdi. Şahin, “Sivas’ın 2019 seçimlerine büyükşehir olarak girmesini arzu ediyoruz. Bunun için şuandaki mevzuata göre 750 bin nüfus gerekiyor.  Biz bunu üretici nüfusla tamamlamayı, istihdamı artırarak 750 bine çıkmayı hedefliyoruz. Her ne kadar İstanbul’dan gelen hemşerilerimizle her yaz 400 bin civarında kişi aylarca Sivas’ta kalıyorsa da onların da ikametlerini aldırmalarını istiyoruz. Ama onlar fazladan olsun. Biz özellikle üretici, kalıcı nüfusla büyükşehir nüfusunu yakalayalım istiyoruz. Tabi şuanda nüfusu 500 bini geçen illerin büyükşehir yapılması yönünde de bir çalışma var. O şekliyle de olabilir ama bizim üretici nüfusu belirli şekilde artırarak Sivas’ın hem üretimini artırmak, hem de nüfusunu büyükşehre çıkarıp büyükşehir imkânlarından faydalanmak istiyoruz. Sürekli takip etmemiz gereken bir proje bu.

Bu noktada istihdamı artırıcı teşvikler olduğu sürece Sivas’ta bunu yapmamız daha kolaylaşacaktır. İstihdam artarsa, müteşebbisin işi kolaylaşırsa diğer illere göre daha kolay imkânlar sunulursa nüfusu artırmamız daha kolaylaşacaktır. Dolayısıyla TANAP Projesi ile ilgili yeni bir doğal gaz boru hattı ilimizden geçiyor. Bu kapsamda Hafik-Sivas arasında Altıntepe dediğimiz bir bölgede BOTAŞ büyük bir şantiye kurdu. Şuanda 100’den fazla kişi orada işe başladı ama Nisan’dan itibaren de 500-600 ve 1000’e kadar oradaki istihdam sayısı artacak. Bunu önemsiyoruz. Bununla birlikte çağrı merkezlerinde 2 bine yakın kişi çalışıyor. 112 çağrı merkezi de açılacak. Aynı şekilde toplum yararına çalışma projesi kapsamında Sivas genelinde 2 bin tane dezavantajlı insana iş verdik. Öncelikle, Sivas için öngörülen rakam 500’dü. Ama sayın bakanımız ve milletvekillerimizi çalışmalarıyla bu rakam önce 700’e sonra 2 bine çıkarıldı. 1 Kasım’da da işe başladılar. 2 Bin tane dezavantajlı grup dediğimiz engelliler, eski hükümlüler, bayanlar, 45 yaşından büyük erkekler olmak üzere Sivas genelinde 2 bin ailenin evine şimdi maaş giriyor. Onlar şimdi çeşitli kurumlarımızda hizmet veriyor ve maaşlarını da İŞKUR veriyor, devlet veriyor. Bu 2 bin ailenin evine kış döneminde maaş girmesi demektir, onların geçimine, kış hazırlıklarına yardımcı olmak demektir. Biz burada istihdam edilecek kişileri kura ile belirledik. Mülakat yapmak, tercihte bulunma gibi kurumların hakları var idi. Ama biz Sivaslılar olarak bütün vatandaşlarımıza hak tanımak maksadıyla, eşitlik olsun, adalet olsun, herkesin nasibindeki olsun dedik ve kura ile belirledik. Bu hususu bir başka partinin yapabileceğini düşünmüyoruz. 2 bin tane insanı işe alma imkânı var ama bunu kuraya bırakacağını düşünmüyoruz.  Mevzuatta mülakatla alma imkânı olmasına rağmen dedik ki, hepsi Sivaslıdır, hepsi Sivas’ın insanıdır. Kimin nasibinde var ise o ekmek yesin dedik ve kura ile bu çalışma yapıldı. Özellikle bunu şunun için de önemsiyoruz; kadınlar için bir sigorta başlangıcıdır. Engelliler kolay kolay özel sektörde iş bulamıyor onlar için, eski hükümlüler bulamıyorlar ama evi barkı, çoluk çocukları var onlar için, bir de 45 yaşından büyük kişileri kimse işe almıyor, onlar dolayısıyla sigortalarını tamamlayamıyor ve emekli olamıyorlar. Onlar için bu toplum yararına çalışma projesi son derece önemli. Onlar da bu imkândan faydalandılar.

Bunun gibi Sivas’ı geliştirici, istihdamı artırıcı, vatandaşın sıkıntısını azaltıcı projelerimiz devam edecek. Sayın bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz, Sivas Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız hep birlikte Sivas’ı çevresindeki illerden daha ileriye geçirmek, modern çağın gerekliliklerine daha kolay ayak uydurmak için, kuracağımız tesislerle Sivas’ın kalkınmasını ilelebet temin etmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. İnşallah 2015 seçimlerini geçirdikten sonra 2019’a kadar 4 yıl seçim yok. Bu dönem hem Sivas hem Türkiye için istikrar ve kalkınma dönemi. Bu dönemde inşallah 2015 seçimlerinde iyi bir netice aldığımız takdirde Türkiye için Cenabı Hak, hayırlısını nasip etsin diyoruz. İnşallah, önümüzdeki süreçte 2009’a kadar büyük bir kalkınma hamlesi Türkiye’yi bekliyor. O zaman bizim 2023 hedefimiz var. Türkiye’nin kalkınmış ilk 10 ülke arasına girme hedefi var. O hedefe doğru 2019’a kadar yapacağımız atılımlarla çok yaklaşmış olacağız ve inşallah 2023’te de kalkınmış 10 ülke arasına girip dünyadaki saygınlığımızı daha da artırmış olacağız.” İfadelerini kullandı.

“DEVAM KARARI ÇIKTI”

Sivas’ta gerçekleştirilen istişare toplantısı ve parti genel merkezinin İl Başkanlığı konusundaki tavrına da değinen Şahin, Sivas’ta ilçe başkanları ve il başkanının devam etmesi yönünde bir kanaat oluştuğunu belirterek kongreye mevcut yönetimle gidileceği belirtti. Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Kurban Bayramı’ndaki bayramlaşmanın ardından 4 Ekim’de bir istişaremiz oldu. Sayın bakanımızın başkanlığında milletvekillerimiz, belediye başkanımız, kadın kolları, gençlik kolları, merkez ilçe başkanlarımız, benimle beraber siyasi ve hukuki işler başkanımız ve teşkilat başkanımızın da katıldığı bir istişaremiz oldu. Bu istişare neticesinde merkez ilçe başkanımız ve il başkanımızın görevlerine devam etmeleri sonucu çıktı. Ayrıca diğer ilçelerimizden de görevi kendi istekleri ile bırakan Şarkışla ve Divriği ilçelerimiz dışındaki ilçe başkanlarımızın devam etmeleri sonucu çıktı. Biz bu istişare sonucunu genel merkezimize bildirdik. İlçe kongreleri sürecine 15 Kasım itibariyle Merkez İlçe Kongremizle başlarken bu minval üzerine kongrelerimize başladık ve Şarkışla ve Divriği dışındaki ilçe başkanlarımız istişare sonucuna uyularak aynen devam etti. Genel Merkez de Şarkışla ve Divriği ilçelerimiz dışında kimseyi Ankara’ya çağırmadı, kimseden müracaat formu almadı. Sadece Şarkışla’dan 4, Divriği’den 3 kişi Ankara’ya gitti ve genel merkezimiz mülakatla muhtemel aday belirleme çalışmasını yaptı. O şekliyle bu süreçleri yaşadık. Diğer 15 ilçemizde herhangi bir müracaat, aday belirleme, Ankara’ya çağırma, mülakat süreçleri yaşanmadı. Aynı şekilde aynı istişare toplantısında mevcut il başkanının devam etmesi istişare edildiği için şuanda bu şekliyle kongreye götürüyoruz. İnşallah genel merkezimiz ve büyüklerimizin de tavrı ve tarzı bu şekilde. Bizim, tabi bu noktada geçmişten bu tarafa üzerimizdeki görevi azami gayretle yapmaya çalışan bir yapımız var. İnşallah görev üzerimizde olduğu sürece her dakikamızı, her saniyemizi ona hasrederek görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu işler bir kere süreli işlerdir. Ne yapmanız gerekiyorsa, nasıl bir hizmet ortaya koymanız gerekiyorsa görev üzerinizde olduğu sürece yapmalısınız. Çünkü o belirli süreler bittikten sonra ‘şunu da yapsaydık’ dememeniz, vicdanınızın rahat olması lazım.”



  • Salı 20.6 ° / 7.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 27.3 ° / 13.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16