Vatandaşlarımız Mağdur Edildi

Vatandaşlarımız Mağdur Edildi

Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, şehit cenazesine katıldıkları için 22 otobüs sürücüsünün cezalandırıldığı ve bir kişinin işten çıkarıldığı şeklinde basında yer alan haberlerle ilgili değerlendirmede bulundu

Vatandaşlarımız Mağdur Edildi

Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, şehit cenazesine katıldıkları için 22 otobüs sürücüsünün cezalandırıldığı ve bir kişinin işten çıkarıldığı şeklinde basında yer alan haberlerle ilgili değerlendirmede bulundu

Hatta sefer yapan 7 aracın, izin verilmemesine rağmen cenazeye katılmak için hattan çıktığını ve vatandaşların mağduriyetine neden olduğunu belirten Yalman, bu kişiler hakkında tutanak tutulduğunu, olayı farklı mecralara taşıyan ve sosyal medyada yanlış bir şekilde paylaşan bir sürücünün ise araç kullanmaktan men edildiğini belirtti

Sivas Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yalman, 9 Ağustos Pazar günü memleketi Sivas´ta toprağa verilen Şehit Polis Memuru Muhammet Onur Demir´in cenazesine katıldığı için işten çıkarıldığı iddia edilen, otobüs şoförü ve olayın gelişme şekli ile ilgili açıklama yaptı. Bu konuda 22 araç sürücüsünün cezalandırıldığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Yalman, sadece 7 araçla ilgili tutanak tutulduğunu, 1 sürücünün ise olayı yanlış bir şekilde sosyal medyada paylaştığı için araç sürmekten men edildiğini söyledi. Sivas Belediyesi ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak şehit cenazesine katılan vatandaşların taşınması için gerekli araç tahsisini yaptıklarını belirten Yalman, olayın çarpıtıldığını ve farklı bir mecraya çekildiğini söyledi.

?ARAÇLARINI HATTAN ÇEKİP

GÖREVLERİNİ BIRAKARAK

CENAZEYE GİTMİŞLER?

Yaz döneminde kooperatife bağlı 80 aracın boşta olduğunu ve ihtiyaca göre bu araçlardan cenaze için görevlendirdiklerini belirten Yalman, izin verilmediği halde araçlarını hattan çekip cenazeye katılan sürücülerin birçok vatandaşın mağduriyetine neden olduğunu söyledi.

 Yalman, şu ifadeleri kullandı:

?Öncelikle Şehidimiz Muhammet Onur Demir´e Allah´tan rahmet, ailesi ve milletimize başsağlığı diliyorum. Elbette hepimizin içi yanmıştır. Ama konu vatan olunca hepimiz seve seve canımızı feda ederiz. Bütün şehitlerimizin mekânı cennet olsun.

Bizimle ilgili gündeme gelen haberler basına ilk yansıtıldığı gibi değildir. Bu arkadaşlarımız beni arayarak şehit cenazesine katılmak istediklerini söylediler. Kendilerinin çalışıp çalışmadıklarını sordum, çalıştıklarını söylediler. Yani güzergâhlarda çalışan araçlarımızdı bunlar. O şekilde güzergâhlardan araçları çekip gidemeyeceklerini, aksi halde, çarşıya gelecek veya şehit cenazesine katılmak isteyen vatandaşlarımızın da mağdur olacağını söyledik. Daha sonra bu arkadaşlarımız tamam diyerek telefonu kapattılar. Ardından belediyeyi aramışlar. Belediyeden de aynı şekilde hatlardan araba çekerek şehit cenazesine gidilmesi değil, boş araçların gitmesinin doğru olacağı söyleniyor. Bizim zaten yaz döneminde günlük 80 tane aracımız boşta kalıyor, yatıyor. Bu 80 araçtan isteyen arkadaşlarımızı biz zaten gönderdik. Ancak, buna rağmen 7 araç kendileri inisiyatif kullanarak araçlarını hattan çekip, görevlerini bırakarak cenazeye gitmişler. Bu arkadaşlarımız hakkında belediyemiz çıkış amirliği tarafından tutak tutulmuş. Bir gün sonra bu arkadaşlarımız bana gelerek tutanak tutulduğunu söyledi. Ben de kendilerinin gitmemeleri gerektiğini bir gün önceden söylediğimi hatırlattım. ?Biz buna rağmen gittik´ dediler. Bu giden arkadaşlarımızdan bir tanesi herhangi bir cezai işlem olmadan tutulan tutanağın fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşmış. Dolayısıyla bu hassas bir konu? Konu, şehit olduğu zaman vatandaşımız bunu şehit cenazesine gönderilmedi gibi algılıyor ama durum öyle değil. Biz şehit cenazesi için yattaki araçlarımızı zaten göndermiştik. Bu arkadaşlarımız çalışan arkadaşlarımız. Yani bir taraftan şehit cenazesine katılırken diğer taraftan da 1-2 saat boyunca merkezden mahallelerine, mahallelerinden de şehir merkezine gelecek olan yolcularımızı mağdur etmişlerdir. Bu mağduriyetin oluşmaması için biz bunun doğru olmadığını söylemiştik. Tutanak bunun için tutulmuştur. Ancak bir arkadaşımız bunu sosyal medyada farklı bir şekilde, kendi işine geldiği şekliyle yorum yaparak paylaşmıştır. Biz şehide karşı değiliz. Biz de bu vatanın evlatlarıyız. Denilirse ki bugün, ?cepheye gideceksiniz´ biz buna da hazırız.

Bu arkadaşımız bu işi sosyal medyaya farklı bir şekilde yansıttıktan sonra Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan Yuvacı, konu yalan yanlış haberlerle paylaştığından dolayı sadece bu arkadaşımızın araçtan indirilmesini ve bir daha halk otobüsünde çalışmayacağını söylemiştir. Bundan sonra bu arkadaşımız bu işi devamlı gündemde tutarak farklı boyutlarıyla ulusal medyaya taşımıştır. Tabi burada şehidimizi kullanarak yapıyor bu işi ki çok yanlış bir şey. Dolayısıyla bu iş bu mecraya gelmiştir. 2 tane aracın cezalandırıldığı yönünde medyada yer alan haberler var. Bu doğru değil. Giden araç 7 tanedir ve bunlardan sadece 1 tanesi araçtan uzaklaştırılmıştır belediye tarafından. Diğerleri şuanda çalışmaktadır. Onlarla ilgili sadece tutanak tutulmuştur, ifadeleri alınmıştır. Daha ileride encümene gidecek. Encümen ceza verir-vermez bu ayrı bir şeydir. Ama bir arkadaşımızın dışında hiçbir arkadaşımızın ceza alması söz konusu değildir. Sadece bir kişi yanlış beyanda bulunduğundan dolayı cezalandırılmıştır. Diğer arkadaşlarımız yanlış yaptıklarını, hata yaptıklarını kendileri de söylüyorlar.?

?BELEDİYE BAŞKANI İLE

BİR ALAKASI YOK?

Konunun Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile de bir alakası olmadığını belirten Yalman, başkan Aydın´ın olaydan bir gün sonra haberdar olduğunu söyledi.

Belediye ve kooperatif olarak kimsenin işsiz kalmasını istemediklerini belirten ancak, görev ve sorumlulukların da önemine vurgu yapan Yalman, ?Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın´ın konuyla bir alakası yoktur. Zaten olaydan bir gün sonra haberi oldu. Ne belediye kanadı, ne de kooperatif kanadı hiçbir kişinin ekmeğinden olmasını istemez, arzu etmez. Ama bizim de belirli sorumluluklarımız, görevlerimiz vardır. Bu çerçeveler içerisinde çalışmamız gerekiyor.? İfadelerini kullandı.



  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16