UYUMLU ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRECEK

UYUMLU ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRECEK

8 dönem boyunca CHP Sivas İl teşkilatında çeşitli kademelerde görev yapan 2 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen kongrenin ardından da İl Başkanı olarak seçilen Yılmaz Coşkun, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER

2 Şubat 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı olarak seçilen Yılmaz Coşkun, yürüttükleri çalışmaların yanı sıra il ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nden Sivas Demir Çelik Fabrikası (SİDEMİR) sorununa, pandemi sürecinden işsizlik problemine kadar birçok konuda çarpıcı tespitlerde bulunan İl Başkanı Coşkun, bölgesel teşvik uygulamalarında hak ettiği yerde olmayan Sivas’ın sürekli geriye gittiğini belirtti.

CHP, 97 YILLIK ÇINARDIR

Partilerinin 97. kuruluş yıl dönümünü koronavirüs salgını nedeniyle ‘kısıtlı katılım’ ile kutladıklarını ifade eden Coşkun, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduklarını belirtti. İl Başkanı Coşkun, “CHP’nin 97. kuruluş yıl dönümünü kutladık. Partimizin kuruluş yıl dönümünü tekrar kutluyorum. CHP, aynı zamanda ülke kuran bir partidir. CHP, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda ilk sıralarda görev almıştır. CHP, laik Türkiye Cumhuriyetini kuran bir partidir. 97 yıllık bir çınardır” dedi.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİ GURUR VERİYOR

Dünyada; kuruluşu 100 yıla yaklaşan parti sayısının 4 olduğunu açıklayan İl Başkanı Coşkun, “Bunlardan birisi de CHP’dir. CHP; lider partisi değildir, dönem dönem kurulup kapanan bir parti değildir. Geriye dönüp baktığımız zaman Türkiye siyasetinde onlarca siyasi parti kurulmuştur, belli bir dönem iktidar yaşamışladır ve miatları dolduktan  sonra   kapanmışlardır. Üye olmaktan bile onur duyduğum 97 yıllık bir partide il başkanı olarak görev yapmak bana ayrı bir gurur vermektedir. Bu gururu bizlere yaşatan tüm partililerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİZİM TEK DERDİMİZ ÜLKEMİZ

CHP bayrağını daha yukarıya taşımak için mücadele verdiklerini kaydeden Coşkun, “Sivas’ta ve ülkemizde CHP’nin bayrağını ne kadar daha yükseklere çekebiliriz, bu konuda ne yapabiliriz ve bununla birlikte Sivas’a, Sivaslıya ne kadar hizmet edebiliriz; tek amacımız, derdimiz  bu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak çıktığı kongrede yeni Parti Meclisini seçtik. Ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Biz bu seçimlere giderken kimseyle kavga içerisinde olmadık, olmayacağız da. Genel Başkanımızın bu konuda kati talimatı var. Bizim tek derdimiz ülkemiz” açıklamasında bulundu.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISI VKS ÜZERİNDEN YAPILDI

CHP İl Başkanları toplantısının koronavirüs salgını dolayısıyla birkaç gün önce video konferans sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirildiğinin altını çizen Coşkun, toplantının detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI

CHP Sivas İl Başkanı Coşkun, şu şekilde konuştu: “Ankara’da yapılması gereken İl Başkanları toplantımız koronavirüs nedeniyle online yapıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yaptık. O toplantımızda Sayın Genel Başkanımız;  bizlerden bulunduğumuz illerde kimseyle kavga etmeden, kimseyle sorun yaşamadan parti politikalarımızı anlatmamızı istedi. Herhangi bir erken seçim süreci olmazsa 2023 yılında yapılacak olan seçimde CHP’nin iktidar olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ diye bir metnimiz var. Bu metni Genel Başkanımız tüm il başkanlarına imzalattı. 13 maddelik bu beyannamede ülkemiz için, dünya için yapacaklarımızın hepsi var. Bunu gittiğimiz her yerde partili olsun, olmasın fark etmez herkese anlatacağız. Partimizi anlatacağız, kendimizi anlatacağız. Bizim derdimiz ülkemiz, şehrimiz, memleketimiz. Daha iyi yönetiriz iddiasıyla ortaya çıkıyoruz. Bugün ekonomik anlamda Sivas ne kadar iyi olursa, ne kadar huzurlu bir kent olursa hepimiz de o kadar iyi oluruz. Ülkemiz için de aynı şekilde. Bizim de derdimiz 2023 yılında yapılacak olan seçimde partimizi iktidar yaparak bu memlekette Türkiye’yi en iyi noktalara getirmektir.”

Coşkun; her an seçime hazır olduklarını belirterek “Biz 37. kurultayı yaptığımız günden itibaren Türkiye’de il, ilçe, belde örgütlerimizle seçime hazırız” açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEMİZİN DOKULARINA UYMUYOR

Başkanlık sistemine ilişkin “Ülkemizin dokularına uymuyor” değerlendirmesinde bulunan Coşkun, “Referandum yapılsın, sonuç güçlendirilmiş parlamenter sistem çıkar. Halkımız bize iktidar yolunu açsın; 2023 yılında ilk yağacağımız iş güçlendirilmiş  parlamenter sistemini geri getirmek olacaktır” dedi.

PARTİMİZİN BAŞARISINA KATKI SUNACAĞIZ

8 dönem boyunca CHP Sivas il teşkilatının çeşitli kademelerinde  görev yaptığının altını çizen İl Başkanı Coşkun; Milletvekili Ulaş Karasu ve Merkez İlçe Başkanı Celal Abbas Aslan ile çok uyumlu çalıştıklarına vurgu yaptı. Coşkun, “Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Merkez İlçe Başkanımız ile uyum anlamında en üst noktadayız. Birbirimizle kavgamız yok. Eğer bir şey yapacaksak birlikte karar alıyoruz, birlikte karar veriyoruz. Partide kendi içimizde kavgamız yoktur. Olmaması da gerekir. Ben bugün zaman zaman ilçe başkanlarımla da görüşüyorum, yöneticilerimizle bir aradayız. Uyum noktasında hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah bu uyumumuz bize başarıyı getirecektir. Önce Sivas’ta başarıyı getirecek daha sonra da ülke genelinde CHP’nin başarısına bizim de bir katkımız olacak” şeklinde konuştu.

SİVAS’IN LEHİNE OLACAK HER ADIMDA VARIZ

İlimizde bürokratlarla ve sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla sık sık görüştüğünü kaydeden Coşkun, “Bu şehri yönetenlerin hepsiyle diyalogum var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Sayın Valimizi en fazla ziyaret eden, en fazla görüşen CHP İl Başkanıyım diyebilirim. Belediye Başkanımızla, Rektörümüzle, diğer sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla zaman zaman görüşüyorum. Hiçbir sivil toplum örgütüyle sıkıntım yok. Sayın Valimiz ile de Sayın Belediye Başkanımızla da görüştüğümüzde hep şunu söylemişimdir: Sivas için yapılacak, Sivas’ın lehine olacak her adımda şahsım Yılmaz Coşkun ve CHP İl Başkanı olarak her zaman yanınızdayım ama Sivas’ın aleyhine bir şey yaşılırsa çıkar eleştirimi yaparım. Bu kavga değildir. Bizler Sivas’ta yaşıyoruz, Sivas’a yapılan hizmetlerden bizler de faydalanıyoruz” diye konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE 1200 AİLEYE DESTEK SAĞLADIK

Pandemi süreci boyunca yaptıkları çalışmalara değinen İl Başkanı Coşkun, “Sivas’ta pandemi sürecinin başladığı günden bu güne kadar biz partimizi sadece 3 gün kapalı tuttuk. O 3 günde de dezenfekte işlemi yaptırmıştık. Son zamanda zorunlu olmadıkça çok fazla ziyaretçi kabul etmiyoruz. Mart ayındaki süreçte pandemi ile birlikte işten çıkarmalar yaşandı, birçok işletme kapandı. O süreçte vatandaşlarımızın partimizden ciddi manada yardım talepleri oldu. Milletvekilimiz, Merkez İlçe Başkanımız, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız hep birlikte yardımlaşmayla ve Genel Merkezimizin de katkılarıyla Sivas ve ilçelerinde 1200 aileye  ulaştık. O süreçte mümkün olduğu kadar insanların o anlık ihtiyaçlarını giderebilmek için var olan gücümüzle çalıştık. Bunları yaparken götürdüğümüz yardım paketlerinde bir tane CHP logosu olmadı, o paketleri götürürken partimizin aracını kullanmadık. Kendi özel araçlarımızla götürdük. Partiyi kim aradıysa yardımcı olmaya çalıştık. ‘Sen hangi mahallede oturuyorsun?’, ‘Hangi partiye oy verdin?’ demedik” şeklinde konuştu.

TEMENNİMİZ BİR AN ÖCE AŞININ BULUNMASI

Pandemi sürecinin halen devam ettiğine dikkat çeken Coşkun, “Ulaşımda verilen serbestlik nedeniyle en büyük sıkıntıyı Sivas olarak biz çektik. Çünkü gurbetçilerimiz yazın memleketlerine geldiler. Ulaşım yasağı kalkınca büyükşehirler Sivas’a doldu, sıkıntı başladı. Ramazan Bayramı’ndan önce vaka sayısı sıfırlanmıştı ama seyahat yasağından sonra  arttı. Temennimiz bir an önce aşının bulunması ve bu pandemi sürecinin atlatılmasıdır. Şu anda kapalı olan esnaflar var. Mesela kahvehaneler açık ama oyun yoktur. Çeşitli eğlence mekanları kapalı. Bunların aylık kirası var, yanlarında çalıştırdıkları işçileri var. Kendilerinin bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. 6 aydır bu insanlar sıkıntı içerisinde. Bu kişilere nasıl yardımcı olabiliriz? Bu kişilerin; Sivas’ın idarecilerinden sorunlarına çözüm bulunması noktasında talepleri var. Buradan bu taleplerini iletmiş olayım. Umarım saygıdeğer yöneticilerimiz buna bir çare bulabilirler, o insanlar da rahata kavuşurlar” değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ KÖTÜ OLDUĞU İÇİN SALGINLA MÜCADELE EDİLEMİYOR

Hükümetin salgınla etkin bir şekilde mücadele edemediğini söyleyen Coşkun, bunu ekonominin güçlü olmamasına bağladı. İl Başkanı Coşkun, “Salgınla mücadele için ekonominiz çok güçlü olmalı. Sayın yetkililer ekonominin güçlü olduğunu söylüyorlar. Nice esnaf arkadaşımız iş yerini kapattı, çok sayıda işletme işçi çıkardı. Bunlara ekonomik olarak destek verebiliyor muyuz? Yeteri kadar veremiyoruz. Zannedersem ilimizde 1000 lira esnaflara para dağıtıldı. Bankadan esnaflara 6 ay ödemesiz kredi verildi, şimdi o kredileri ödeme zamanı geldi ama iş yerleri yine kapalı. Devlet; sokağa çıkma yasağını uygulayamıyor. Neden? Ekonomimizin zayıf olmasından dolayı. Önce 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı evlere tıktık, psikolojileri bozuldu. Sonrasında ise gençlere yasak getirdik. Sivas’ın çarşısına çıktığımız zaman görüyoruz; maske vatandaşlarımızın kolunda ya da  çenesinde. Çarşı tıklım tıklım. İşi olan da olmayan da çıkıyor. Ekonomimizin kötü olması şu anda bizim salgın sürecini iyi yönetemememize neden oluyor. Sivas’ta da aynı şekilde. Hikmet Işık Caddesi’nde şöyle bir gezin. Bir dükkan açıksa, iki dükkan kapalı veya kiralık. Atatürk Caddesi’nde, Kepenek Caddesi’nde o kadar çok boş dükkan var ki insanlar artık sermayeyi bitirdiler, kapatmak zorunda kalıyor. Bu esnafa yardımcı olacak olan devlettir.  Sokağa çıkma yasağını uygulayacak bir gücümüz yoksa esnafı rahatlatıcı bir takım adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

SİVAS’IN KALKINMASI İÇİN 6. TEŞVİK BÖLGESİNDE OLMAMIZ ŞART

Sivas’ın gelişmesinin teşvikte hak ettiği noktaya gelmesi ile sağlanabileceğinin altını çizen Coşkun, “Sivas’ın ekonomik sıkıntılarının giderilmesi için öncelikle Sivas’taki tüm siyasetçilerin, tüm bürokratların birbirlerine destek vermesi, güç vermesi gerekir. Sivas için bir araya gelmemiz gerekir. Sivas; 6. Teşvik Bölgesine alınır diye umuduz vardı, olmadı. En azından 5. Teşvik Bölgesinde olsaydık o da olmadı. Milletvekillerimiz mi Ankara’da bu işe sahip çıkmadı, ilimizin yöneticileri mi bu konuda çok duyarsız kaldı bilemiyorum ama Sivas’ın kalkınması için öncelikle 6. Bölge’de olması gerekir. Biz hiçbir zaman bu teşviklerden faydalanamadık. Çevremizdeki iller  6. Bölge’de olurken biz neden olmuyoruz?  Biz çok mu kalkındık? İşsizliği bitirdik, şaha mı kalktık da biz 6. Bölge’ye alınmıyoruz? Geçmişte ‘Sivas kenevirle şaha kalkacak’ dedi sayın devlet yöneticilerimiz, ‘18 ile Sivas da eklendi dediler’ ama yine yokuz. 10 yıldır Sivas’a hızlı tren gelecek, hızlı tren bir türlü Sivas’a ulaşmadı. Sivas’ın bir diğer kanayan yarası da SİDEMİR. SİDEMİR; ciddi anlamda istihdam sağlayan ve Sivas’ın ekonomisine kan veren bir kurumdu. Bugün gelinen noktada insanlar işsiz kaldı. Bir muammanın içerisinde. Çok az sayıda çalışan var. Sivas’ta demir var, işçi var, ulaşımımız var ama bir türlü SİDEMİR’i tam anlamıyla faaliyete geçiremiyoruz. Devlet burayı alıp çalıştıramaz mı? Çalıştırabilir. SİDEMİR Sivas’ın umudu. Orada işten çıkarılan çok sayıda işçi Sivas’ı terk etti. Ne yapsın? Memleketimiz her geçen gün kan kaybediyor. Biz burayı tam olarak çalıştırır hale getirirsek ilimize büyük katkı sağlar” şeklinde konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ SİVAS

“Sivas’a Cumhuriyet döneminde yapılan tüm fabrikalar bizim kırmızı çizgimizdir” diyen Coşkun, “Ama hepsi bugün teker teker kayboldu. TÜDEMSAŞ gitti, Çimento Fabrikası gitti. Ya satıldı, ya başka illere gitti ya da çalışmaz duruma getirildi. TÜDEMSAŞ tek kuruma bağlandığı zaman buna tepki gösteren yine CHP idi. Ben o gün basın açıklaması yaptım. Milletvekilimiz; partililerimizle  birlikte TÜDEMSAŞ önünde basın açıklaması yaptı. ‘TÜDEMSAŞ yerinde kalacak’ dediler; küçülüyor. SİDEMİR de yerinde kaldı, gitmedi. SİDEMİR’de yıllar önce çalışan sayısıyla bugün çalışan sayısı bir mi? Kesinlikle değil.  Sivas’ta Devlet Malzeme Ofisi gitti. Dikimevi İstanbul’a gitti. Biz İstanbul’dan, İzmir’den, Ankara’dan buraya getirelim; buradan götürmeyelim. Buraya getirirsek bütün sektörlere faydası olur. Yazık, günah. Bizim önceliğimiz Sivas. İnanın günlük onlarca insan partiye gelerek çocuğuna iş istiyor. O çaresizlik bile bizi sıkıntıya sokuyor. TÜDEMSAŞ, SİDEMİR gibi fabrikalarımız tam olarak çalışmış olsa bunların hiçbirini yaşamayacağız” şeklinde konuştu.

YÜKSEK KAPASİTELİ HASTANELERE İHTİYACIMIZ VAR

Eski Numune Hastanesi’nin yerine yapılması planlanan Millet Bahçesi projesinin doğru bir adım olmayacağını söyleyen Coşkun, o alana yıkılan tarihi binanın mimari yapısına  uygun yeni hastane binası inşa edilmesini önerdi. Coşkun; “Eski Numune Hastanesi’nin yerinin akıbetini bizler de merak ediyoruz. Bizim bir tane Millet Bahçemiz var. Vatandaş gezmeye, yürüyüşe gidiyor. Bunlar da gerekli ama bugün içerisinde bulunduğumuz süreçte en önemli ihtiyacımız hastane. Bizim şimdi kaç hastanemiz var. Bir Numune bir de Üniversitesi Hastanemiz var. Rahmi Günay Caddesi’ndeki Numune Hastanemiz yıkılmasa idi orası pandemi hastanesi olarak kullanılabilirdi. Yıkılan hastanenin bulunduğu yere Cumhuriyetimizin ilk  yıllarında yapılan o örnek binanın yenisinin yapılmasını öneriyoruz. Teklifimiz budur. Millet Bahçesi var. Orası yetersiz mi kalıyor da hastanenin yerine de Millet Bahçesi yapılması planlanıyor bilemiyorum. Sivas’ta sosyal alanlara da ihtiyaçlarımız var ama şu süreçte yüksek kapasiteli hastanelere ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

YARIM KALAN HİKAYEYİ TAMAMLAYACAĞIZ

Konuşmasının sonunda Demir Grup Sivasspor’a değinen Coşkun, “Sivasspor’umuza ciddi anlamda destek veren Mecnun Başkan’a ve Teknik  Direktörümüz Rıza Çalımbay hocamıza emeklerinden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçen sezon şampiyonluğu kıl payı kaçırdık ama umudum var. Göz bebeğimiz Sivasspor’umuza  hem UEFA’da hem ligde başarılar diliyorum. Umarım bu sezon gülen taraf Sivasspor olacak diye temenni ediyorum. Yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 



Anahtar Kelimeler: UYUMLU ÇALIŞMA BAŞARIYI GETİRECEK
  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13