Ülkenin Geleceğine Katkı Sunuyoruz

Ülkenin Geleceğine Katkı Sunuyoruz

İlimizde bir takıl temaslarda bulunarak sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde inceleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Şube Başkanlığının düzenlediği 2016 yılının ilk divan kurulu toplantısına katıldı

Ülkenin Geleceğine Katkı Sunuyoruz

İlimizde bir takıl temaslarda bulunarak sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde inceleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Şube Başkanlığının düzenlediği 2016 yılının ilk divan kurulu toplantısına katıldı

Memiş, ?Bizim kuruluş misyonumuz doğrultusunda sorumluluklarımız var. Bizim milletimize karşı, ülkemizin geleceğine dair, çocuklarımızın geleceğini dair, Dünya mazlumlarının sesi olmak, onlara kucak açmak, onların elinden tutmak, onlara yardım götürmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Her şeyden öte kamu çalışanlarının hakkını aldanmayan ve aldatmayan sendikacılık anlayışıyla aramak gibi önemli bir çözüm odaklı sendikal sorumluluğumuz var. İşte bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bilinçle ülkemizin ve milletimizin geleceğinin yeniden şekillenmesinde Allah´a hamd olsun katkı sunuyoruz? dedi.

Sağlık ? Sen Sivas Şube Başkanlığı´nın İl Divan Kurulu toplantısı Genel Başkan Metin Memiş´in katılımıyla gerçekleştirildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda sağlık çalışanları yaşadıkları sıkıntıları ve akıllarına takılan soruları Genel Başkan Memiş´i yöneltti. Memiş ise kanunlarda yapılan değişiklikleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Sağlık ? Sen Genel Başkanı Metin Memiş´in yanı sıra Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, sendika yöneticileri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, Genel Başkan Memiş´in katılımlarıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıda sağlık çalışanlarının fikir alış verişi yapacaklarını kaydetti.

Suriye´deki bayır bucak Türkmenlerinin içinde bulunduğu durum hakkında da bilgi veren Zileli, Türkmen kardeşlerimize yardımcı olmak için İHH ile ortak bir yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti. Bir torba unun bedelinin 60 TL olduğunu kaydeden Zileli, tüm sağlık çalışanlarının ellerinden geldiği kadar bu kampanyaya destek olmasını istedi.

ÇALIŞANLARIN

SIKINTILARINI

YERİNDE DİNLEDİK

Sağlık ?Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ?Sağlık-Sen Şube Başkanımız Efe Zileli Bey´in tertip ettiği program nedeniyle bugün ilimizdeki birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ederek, sağlık çalışanlarımızla bir araya geldik ve yaşadıkları sıkıntıları yerinde dinledik? dedi.

Konuşmasına Türkiye´nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek başlayan Memiş, ?Ülkemizde teröre karşı mücadele noktasında başlatılan önemli bir süreci yaşıyoruz? ifadelerini kullandı. Genel Başkan Memiş, şöyle devam etti:

?Bu süreç içerisinde de katil terör örgütünün hain saldırıları ve kalleşçe pusuları ile maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Bu arada görüyoruz ki terör örgütünün hedefinde sivil vatandaşlar var, çocuklar var, yaşlılar var. Dolayısıyla orada kendi egemenliklerini sürdürmek için her türlü yola başvurdular. Hendekler kapanmaya başladı, bombalara başvurdular. Bombalarla kalleşçe saldırılar düzenliyorlar.?

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş, Güneydoğu´daki olaylarla ilgili bildiriye imza atan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabası içine girdiğini öne sürerek, medyayı da eleştirdi.

Geçen hafta bölgeyi ziyaret ettiğini aktaran Metin Memiş, şunları kaydetti:

?Cizre Devlet Hastanesi´nde maalesef şu anda hasta sayısı çok fazla değil. Çünkü hastaneye 22 adet roket isabet etmiş, o roketlerden bir tanesi kapalı alan olan aslında dışarı açık olmayan doktorlarımızın dinlendikleri odaya isabet etmiş ve camdan içeriye girmesine rağmen içeride patlamadığından dolayı can kaybı yaşanmamış. Ancak orada şunu tespit ettik; sağlık çalışanlarının elbette güvenlik endişeleri var. Fakat umutlular ve o umutlarıyla birlikte o bölgenin halkına görevlerinin vermiş olduğu şerefle birlikte orada millete, vatandaşa sağlık hizmetine devam ediyorlar. Oradaki arkadaşların haklarıyla ilgili ve can güvenliklerinin sağlanması ile ilgili taleplerini dinleyerek bakanlığa ilettik.?

Sağlıkta şiddet ile ilgili Meclis´ten çıkan yasa ile hapis cezası uygulanmasıyla ilgili sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Memiş, ?Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasıyla ilgili kanun maddesi çıkarılmıştı. Ancak bugün savcı ve hâkimlerimiz bu kanunu uygulamıyor. Sağlık çalışanlarımız hasta yakınlarının şiddeti yanında terör şiddetine de maruz kalırken biz bu kanun maddesinin bir an önce uygulanmasını talep ediyoruz? dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ

YANINDA OLDUK

Sağlık ? Sen´in geçtiğimiz yıllardan bu zamana kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Başkan Memiş, her platformda sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve haklarını koruduklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte de sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayarak hizmete devam edeceklerini belirten Memiş, konuşmasında şunları kaydetti:

?Bizim kuruluş misyonumuz doğrultusunda sorumluluklarımız var. Bizim milletimize karşı sorumluluklarımız var. Bizim ülkemizin geleceğine dair sorumluluklarımız var. Bizim çocuklarımızın geleceğini inşa etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var ve bizim Dünya mazlumlarının sesi olmak, onlara kucak açmak, onların elinden tutmak, onlara yardım götürmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Ve bizim her şeyden ötesi kamu çalışanlarının hakkını aldanmayan ve aldatmayan sendikacılık anlayışıyla aramak gibi önemli bir çözüm odaklı sendikal sorumluluğumuz var. İşte bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bilinçle ülkemizin ve milletimizin geleceğinin yeniden şekillenmesinde Allah´a hamd olsun katkı sunuyoruz. Birileri bizleri eleştirebilir. Birileri bizim sendikacılık tarzımızı eleştirebilir. Ama biz Üstad Necip Fazıl Kısakürek´in dediği gibi; Kim var denildiğinde, sağına soluna bakmadan ben varım diyecek bir yapıyı oluşturmak kaydıyla kim ne derse desin. Mesele ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz olduğu zaman doğru kimden geliyorsa o doğrunun altına imza atarız. Yanlışı da kim yapıyorsa onun karşısında oluruz. Her zaman milletin yanında ülkemizin yanında, geleceğimizin yanında tavır gösteren bir sendikacılık süreci geçirdik.?



  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20.6 ° / 8.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16