ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEĞİZ

ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA  TEMSİL EDECEĞİZ

Gençlerbirliği’ni Kone ve Yatabare’nin attığı gollerle 2-0 mağlup eden Sivasspor, Avrupa biletini kaptı.

Süper Lig’in flaş takımı Sivasspor, sezonun son iç saha maçında Gençlerbirliği ile karşılaştı. Güzel oyunu sonuca yansıtan Yiğido; 29. dakikada penaltıdan Arouna Kone, 67. dakikada ise Mustapha Yatabare'nin kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.  Kırmızı-beyazlı ekip; bu sonuçla ligde puanını 60'a yükselterek üçüncü sıradaki yerini korudu. Maç öncesi iki takım sporcuları farkındalık oluşturmak ve destek olmak için 'Kadına Şiddete Dur De' yazılı tişörtle seremoniye çıktı.

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor  Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 2019-2020 sezonu şampiyonu Medipol Başakşehir’u tebrik ederek sözlerine başladı. Çalımbay, “Başakşehir camiasını tebrik ediyorum. Başta Göksel başka olmak üzere Okan hoca ve tüm futbolcularını tebrik ediyorum. İnşallah Avrupa’da da çok çok başarılı olurlar. Bugünkü maçı mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Gayet de iyi oynadık. Maçın başından sonuna kadar çok üstün oynadık, çok pozisyona girdik. Belki de bugüne kadar oynayıp da en çok pozisyona girdiğimiz maçlardan bir tanesiydi. Bizim için stresli bir maçtı. 1-0 iken rahat değildik. 3-0 olduktan sonra golümüz VAR’dan döndü. Bu kaçıncı oldu bilmiyorum. Dediğim gibi herkes iyi mücadele etti. Tek yaptığımız hata son paslarda biraz daha dikkatli olabilseydik çok farklı güzel bir maç kazanmış olurduk ama buna da şükür. Bu sezon Sivas’ta son maçımızı oynadık. Galibiyetle bitirdiğimiz için de mutluyuz. Bu 8 maça baktığınız da deplasmanda hiç yenilmedik. Kendi sahamızda sadece kötü netice aldık. Onun dışında da bütün sakatlıklara rağmen sezon başından beri mükemmel bir istikrar yakalayıp iyi bir şekilde buraya kadar geldik” dedi.

“ŞAMPİYON BİLE OLABİLİRDİK”

Çalımbay; bir gazetecinin “Sivasspor ile yola devam edecek misiniz?” sorusuna “Henüz görüşmedik. Şu an benim tek düşüncem Göztepe maçı. Göztepe maçı bizim için çok çok önemli oldu. Bizim o maçtan mutlaka çok iyi şekilde ayrılmamız gerekiyor. Şu anda bütün konsantreyi oraya vereceğiz. Tabii ki şu an 4.’lüğü garantiledik ve Avrupa’ya gideceğiz. Onun için tabii ki kulübümüzle konuşacağız. Biz zaten Sivaslıyız, bir sorunumuz da yok. Oturup konuşuruz. Tabii ki benim bazı şartlarım olacak. Yönetimle anlaşırsak devam ederim. Benim şartlarım derken bu para değil, maddi açıdan değil başka açıdan şartlarımız olacak. Onları yaparsak inşallah bu sezonkinden daha başarılı bir sezon geçirmiş oluruz. Çünkü bu sene biz çok sıkıntılar yaşadık. Sakatlarımız çok oldu. Devre arası 3-4 tane oyuncu alabilseydik belki de şampiyon bile olabilirdik. Olmamak için de bir neden yoktu. Onun için bizim mükemmel bir kadro kurmamız gerekiyor. Çünkü çok değerli arkadaşlarımız gidecek. Onların yerini doldurmamız gerekiyor” cevabını verdi.

“SON 1 MAÇI ALIP LİGİ İYİ BİR YERDE BİTİRECEĞİZ”

Kayserispor ve Malatyaspor mağlubiyetinin futbolcuları etkilediğini belirten Çalımbay, “Kayseri maçında Mert Hakan bir penaltı kullandı. Şanssızlık, topu dışarıya attı. Hele Malatya maçında bütün maç boyunca yüzde 65 top bizdeydi. Bir tane bile korneri yok Malatya'nın bir kere geldiler, gol oldu. Bir sürü pozisyona girdik bu günkü gibi ama değerlendiremedik. Onlara üzülüyoruz, keşke bir tanesini kazansaydık diyoruz. Şu anda bizim, ikinciliğimiz garanti gibi bir şey olacaktı ama yapacak bir şey yok. Sivasspor olarak mütevazi kadroyla belki de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'ın aldığı bir oyuncuyla bütün takımı yaptık. Hiç bir bonservis bedeli ödemeden bir takım kurduk. Yani bu takıma herkes baktığında düşmeye oynayacak bir takım olarak bakıyordu. Lig'in son 1 maçına geldik şu an da ligde üçüncüyüz. İnşallah son 1 maçı alıp ligi iyi bir yerde bitireceğiz. Onun için şu an Sivasspor'un yaptığı şey şampiyonluk kadar değerli bir şeydir. Anadolu takımının orada olması. Başakşehir'i ben Anadolu takımı saymıyorum. Başakşehir de bir İstanbul takımı ve imkanları bütün kulüplerden daha iyi. Onun için onların bütçelerine rağmen aralarına girmek çok büyük başarıdır Sivasspor açısından. Ben Valimiz başta olmak üzere Sivas halkımızı, taraftarımızı tebrik ediyorum. Bu sene gerçekten taraftarımız mükemmeldi. Eğer bu sene pandemi olmasaydı her şey daha farklı olabilirdi. Ben hepsine teşekkür ederim. İnşallah seneye de daha başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasında bulundu.

Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen Sivasspor’da Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, maç sonu stadyum çıkışında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı. Otyakmaz, şampiyon olan Medipol Başakşehir’i tebrik ederek, “Hayırlı olsun. Başakşehir’i kutluyorum. Göksel başkanı tebrik ediyoruz. Türk futbolu için yeni bir dönem oldu. 6'ncı şampiyon olan takım da geldi. Gönül isterdi ki tabii ki şampiyon biz olalım. İlk yarıyı lider bitirmiştik ama maalesef olmadı ama yine Başakşehir'i örnek gösterirsem son 4 yıl da göstermiş oldukları başarıyı biz de gösterirsek, biz de üst sıralara oynayan takım olarak gelecekte şampiyonluğu kucaklamak istiyoruz” dedi.



Gelecek sezon Avrupa’da Türkiye'yi iyi temsil etmek için iyi bir kadro kuracaklarını belirten Otyakmaz, “Keşke devre arası bizi ilk yarı lider yapan takımımızı çok fazla bozmayalım. Üzerlerine fazla transferler yapmayalım, diye düşünmüştüm. Kısmen düşündüğümüz gibi oldu ama bazı önemli maçlarda da çok şey umduğumuz ve bizi ilk yarı liderliğe taşıyan arkadaşlarımızdan gerekli performansı göremedik. Biraz daha onları sıkıştıracak transferler yapmış olsaydık, daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Yeni çıkan yabancı oyuncu kuralına göre yeni takımımızı oluşturacağız. Ülkemizi Avrupa'da temsil etmek için iyi bir takım oluşturmaya gayret edeceğiz” ifadesini kullandı.

Teknik Direktör Çalımbay’ın gelecek sezonda da takımın başında olacağını söyleyen Otyakmaz, “Rıza Hoca ile de görüşüyoruz. Transfer çalışmalarımız da yavaş yavaş sürüyor. Son maçtan sonra artık tamamıyla bu işe odaklanacağız. Yine geçen sene ki gibi İstanbul'daki bir ofisimizi transfer merkezi olarak hazırlayacağız. Rıza hoca ile de tabii ki devam edeceğiz. Görüşme devam ediyor. Olağanüstü şeyler olmadığı sürece Rıza hocamız Sivas'ta devam edecek” dedi.

SİVAS’IN İKİNCİLİK HESABI

Ligde son haftaya ikili averajda üstün olduğu Beşiktaş'ın 1 puan önünde üçüncü sırada giren Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 fazla ön eleme oynamamak için 26 Temmuz Pazar günü saat 19.00’da oynayacağı Göztepe deplasmanında galibiyet arayacak. Öte yandan şampiyonluğu kaçıran Trabzon'un sahasında Konya'ya 4-3 yenilmesi, yeni bir hesabı ortaya çıkardı. Buna göre son hafta bordo mavililer mağlup olur, Sivasspor kazanırsa; Yiğidolar Süper Lig'i ikinci sırada bitirmeyi başaracak. /Sultan Şehir/

 



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13