ULAŞTIRMA MEMUR-SEN GÜCÜNE GÜÇ KATTI

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN  GÜCÜNE GÜÇ KATTI

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan;  Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Naci YILDIZ/ÖZEL HABER 

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan ve Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, sendikal çalışmalar çerçevesinde ilimizde birtakım ziyaretlerde bulundu.

Genel Başkan Çalışkan ile Genel Başkan Yardımcısı Uslu; Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Vatankulu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürlükleri, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ve TÜDEMSAŞ’ta iş yeri ziyaretlerinde bulundu.

Ziyaretlerde kurum yöneticileri, çalışanlar ve üyelerle bir araya gelen Genel Başkan Çalışkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve ilgili merciler nezdinde çözüm oluşturmak üzere personelin talep, istek ve önerilerini dinledi.

Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Vatankulu ile beraber çeşitli sivil toplum kuruluşlarına da ziyaretler gerçekleştiren Çalışkan, Sivas ziyaretinin ardından Sultan Şehir Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulundu.

Sivas’ın Memur-Sen’in kalesi olduğunu kaydeden Çalışkan, Şube Başkanı Ömer Vatankulu ile birlikte önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti. Sivas’ta; Ulaştırma Memur-Sen’in üye sayısının her geçen gün arttığını kaydeden Çalışkan, ilimizdeki ezici üstünlüklerini pekiştirdiklerini vurguladı.

KIRIKKALE-SİVAS HATTI BU YIL AÇILACAK

Sivaslıların merakla beklediği Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren  (YHT) Projesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Çalışkan; “Sivas’ımızın en çok merak ettiği konu hızlı trenin ne zaman faaliyete geçeceği. Hızlı trenin Kırıkkale-Sivas hat kesiminin 2020 yılının sonuna kadar açılacağı konuşuluyor. Biz Sivas’a gelmeden önce bu konuyla ilgili idarecilerimizle, bürokratlarımızla görüştük. Ankara-Sivas hızlı tren hattının  ne zaman açılacağını sorduk. Bize söylenen Kırıkkale-Sivas kesiminin yıl sonuna kadar açılacağı. İnşallah en kısa sürede bu hat kesimi açılır. Sivas’ımız hızlı trene kavuşur” dedi.

AYHAN VE BİLGİN ŞEHRİ HIZLI TRENE HAZIRLIYOR

Hızlı trenin Sivas’tan göçü artıracağı yönündeki savı  doğru bulmadığını belirten Çalışkan, “Aksine hızlı trenin Sivas’a ekonomik anlamda katkı sunacağını düşünüyorum. Ankara-Sivas arası ticaret daha da canlanacak. Bu noktada Valimiz Salih Ayhan ve Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin’in  de projeyi yakından takip ettiğini ve ilgilendiğini biliyoruz. Şehri hızlı trene hazırlama noktasında ortak akıl ile çalıştıklarını müşahede ediyoruz. Bu vesile ile Sultan Şehir aracılığıyla kendilerine teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

2 günlük Sivas ziyaretlerini değerlendiren Çalışkan, “Bu süre boyunca buradaki iş yerlerimizi ziyaret ettik. TÜDEMSAŞ’tan başladık. TÜDEMSAŞ’ta 1 günümüzü geçirdik. Ardından  TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürlükleri, Sivas Nuri Demirağ Havalimanı ve  Ulaştırma Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettik ve böylece turnemizi tamamladık” açıklamasında bulundu.

TÜDEMSAŞ PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ 

TCDD Genel Müdürlüğü’nün bağlı ortaklıkları olan Türkiye Vagon Sanayii AŞ (TÜVASAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayii AŞ'nin (TÜDEMSAŞ) birleştirilmesiyle iktisadi devlet teşekkülü olarak Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi’nin (TÜRASAŞ) kurulduğunu anımsatan Genel Başkan Çalışkan, TÜDEMSAŞ personelini yeni yapılanma hakkında bilgilendirdiklerinin altını çizdi.

TÜDEMSAŞ’IN TÜZEL KİŞİLİĞİ DÜŞECEK

Genel Başkan Çalışkan; konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: “TÜDEMSAŞ’ta şu anda personelin bir tedirginliği var. Biliyorsunuz TÜRASAŞ kuruldu. TÜDEMSAŞ, TÜRASAŞ’ın bir bölge müdürlüğü pozisyonuna geliyor. Personel bu sürecin nasıl yürüyeceğini, ne şekilde bir yol izleneceğini bizlere sordu. Biz de onlara bilgilendirmeler yaptık. TÜRASAŞ kurumu Eskişehir’deki TÜLOMSAŞ, Sakarya’daki TÜVASAŞ ve Sivas’taki TÜDEMSAŞ’ın birleşiminden oluşuyor. Ana statüsü geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Önümüzdeki kısa süre içerisinde yönetim kurulu atanacak ve bu atanan yönetim kurulu şirketi tescil edecek ve buradaki TÜDEMSAŞ’ın da tüzel kişiliği düşmüş olacak.  TÜDEMSAŞ, Ankara’da kurulan TÜRASAŞ’ın bölge müdürlüğü olacak ama fabrika sahasında, üretim kapasitesinde veya çalışan sayısında herhangi bir değişiklik şu anda düşünülmüyor. Kimseyi bulunduğu yerden başka bir yere göndermeyecekler. Personelin bu süreçte mali özlük haklarında bir kayıp olmaması için görüşmelerimizi yürüttük. Kaldı ki idarenin de zaten böyle bir düşüncesi yok. Herkes mevcut mali özlük haklarıyla bulunduğu yerde görevine devam edecek. Burada sadece organizasyon yapısı değişikliği gerçekleştirildi. Buradaki bağlı ortaklıkların hepsi ayrı ayrı genel müdürlük, birleşmesi gerektiğine yönelik Sayıştay raporları da var. Uzun zamandır bu bakanlıkta konuşuluyordu ve birleşme gerçekleşti.”

TÜDEMSAŞ PERSONELİNİN TEMİNATI MEMUR-SEN’DİR

“Geçiş süreci muhakkak sancılı olacaktır ama sonrasında arkadaşlarımızın burada mağduriyet yaşamaması için de süreç inşallah bizim gözetimimizde yürüyecek” diyen Çalışkan,  “Bu arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için, mali özlük haklarının korunması için Memur-Sen teminattır. Ben bu birleşimde Sivas’ın bir şey kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Sivas’tan dünyaya ihraç edilen demiryolu araçları daha profesyonel bir şekilde artacaksa Sivas kazanacaktır demektir. Kısa bir geçiş sürecinin ardından fabrikamızın eskisinden daha profesyonel bir şekilde imalatına devam edeceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“SİVAS MEMUR-SEN’İN KURTARILMIŞ BÖLGESİDİR”

Sivas’a 3 kez geldiğini kaydeden Genel Başkan Çalışkan, “İnşallah bundan sonra da Sivas’ımıza gelmeye devam edeceğiz. Sivas’ta Ömer Vatankulu Başkanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Siyasi danışmanımız Ömer bey. Başkanımızın güzel hizmetleri oluyor, kendisinden çok memnunuz.  Biz Sivas’ta en başından beri çok güçlüyüz. Sivas Memur-Sen’in kalesi. Memur-Sen’in kurtarılmış bölgesi burası. Sivas’ta bir genel başkan çıkmış ama buradaki üye sayıları değişmedi. Memur-Sen burada ezici bir çoğunlukla genel yetkili sendika olarak devam ediyor. Bu da Ömer Başkanımızın başarısını gösteriyor. Biz Ömer Başkanımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TÜRASAŞ’TA SİVASLI BÜROKRATLARIMIZ OLSUN İSTİYORUZ”

Ulaştırma alanında faaliyet gösteren kamu kurumlarında Sivaslı bürokratların sayısının çok fazla olduğunu dile getiren Çalışkan, “Üyelerimizin talepleri, sıkıntıları olduğu zaman Sivaslı genel müdür yardımcılarımıza gidiyoruz. Sağ olsunlar ilgileniyorlar, kendilerinden memnunuz. Bürokratlarımız; milliyetçi, muhafazakar, Memur-Sen ile de iyi ilişkiler kuran isimler. İnşallah TÜRASAŞ’ın yeni yapısında da Sivaslı genel müdür yardımcılarımız, daire başkanlarımız olsun istiyoruz. Bizi güçlendirir” değerlendirmesinde bulundu.

Sivas ziyaretlerinin çok verimli geçtiğine dikkat çeken Genel Başkan Çalışkan, “2 gündür yaptığımız ziyaretimizde özellikle TÜDEMSAŞ olmak üzere Sivas’tan sendikamıza çok ciddi bir katılım oldu. Üyelerimize sendikamıza gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Özellikle TÜDEMSAŞ’tan yeni arkadaşlarımızın katılımı bizleri ziyadesiyle memnun etti. Demiryolunda da hava limanında da sendikamıza yeni katılımlar oldu. Sivas’ta güçlenmeye devam ediyoruz. Zaten burada çalışanların çok büyük bir kısmı bize üye ama halen yeni arkadaşlarımız da katılmaya devam ediyor. Sivas’ta zaten güçlü olan kalemizi biraz daha güçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: ULAŞTIRMA MEMUR- GÜCÜNE KATTI
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16