ULAŞ’TA DİLLERE DESTAN FESTİVAL

ULAŞ’TA DİLLERE DESTAN FESTİVAL

Sivas Ulaş Dernekler Federasyonu (SUDEF) tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinin 10.’su Eskikarahisar Köyü’nde coşkuyla gerçekleştirildi.

Sivas Ulaş Dernekler Federasyonu (SUDEF) tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinin 10.’su Eskikarahisar Köyü’nde coşkuyla gerçekleştirildi. 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı ve SUDEF Başkanı Erol Bulut’un koordinesinde düzenlenen şenlik  Ulaşlıların yanı sıra il içinden ve dışından çok sayıda Sivaslı protokol üyesini de buluşturdu. Bulut’un Ulaş Dernekler Federasyonu 2023-2024 yılı ağası seçildiği festival davetlilerden tam not aldı. Halayların çekildiği, birlik ve beraberlik türkülerinin seslendirildiği şenlikte atlı cirit gösterileri izleyenlerden büyük beğeni topladı. 

 

Sivas Ulaş Dernekler Federasyonu tarafından 10. Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi. 

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı ve SUDEF Başkanı Erol Bulut’un koordinesinde düzenlenen festival, Ulaş’a bağlı Eskikarahisar Köyü’nde yapıldı. 

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından Kurban Bayramı’nın son günü geniş katılımla gerçekleştirilen şenlik saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden festival; Ulaşlıların yanı sıra il içinden ve il dışından çok sayıda Sivaslı protokol üyesini de buluşturdu. 

DERNEKLERİMİZ KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAKTADIR

Şenliğin açılış konuşmasını Eskikarahisar Köyü Muhtarı  Gürsel Koçtürk gerçekleştirdi.   SUDEF’in geleneksel olarak düzenlediği birlik, beraberlik ve dayanışma programına katılan herkese teşekkür eden Muhtar Koçtürk, “Bu tür organizasyonlar geçmişte birçok güzelliği beraber yaşayan hemşehrilerin şehir hayatının zorluklarından dolayı zoraki olarak birbirleriyle kaybolan ilişkilerini yeniden güzel ve sağlam bir temele oturtabilmesi için çok yararlı bir ortam oluşturmaktadır. İşte derneklerimiz bu amaçla bu tür organizasyonları gerçekleştirmektedir; kültürümüzü, geleneğimizi ve göreneğimizi gelecek nesillere aktarmaktadır. Bu tür organizasyonlara katılımların artması bizleri sevindirecek ve amacımız olan dayanışma duygusunu artırarak yaygınlaşmasını sağlayacaktır. Sözlerimi bitirirken yıl boyunca yoğun bir o kadar da başarılı çalışmalarından dolayı SUDEF Başkanım Gazi Erol Bulut beyefendiye, yönetim kurulu üyelerine, birlik ruhu için burada bulunan sayın misafirlere çok teşekkür ederim” dedi. 

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU BİZE DE MUTLULUK VERİYOR

Programın gerçekleştirilmesi için yönetim kurulu üyeleriyle birlikte büyük çaba harcayan SUDEF Başkanı ve 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut ise “Kıymetli dostlarım, protokolümüzün değerli üyeleri, köylülerim, hemşehrilerim hepinizin Kurban Bayramı'nı gönülden kutluyorum. Ne güzel bir duygu bayramda baba yurdunda olmak. Bu organizasyonu düzenleyen başta yardımcılarım ama Reşit Bahtiyar'ın çok emeği var; ona ayrıca teşekkür ediyorum. Sıla-i rahim sünnet. Biz çocukluğumuzu yaşayamamıştık. Sayın Bakanım, Sayın Vekilim; çocukların sevincini görmenizi istiyorum. Şenlik alanına kurduğumuz tatilya tarafını gezerseniz çocuklarımızdaki mutluluğu çok daha iyi göreceksiniz. İnşallah deprem bölgesine de bu tatilya çadırlarını götürmeyi Allah bize nasip etsin. Bu tatilya çadırlarını o bölgede gezdirmeyi de planlıyorum. Çocukların mutluluğu bize de mutluluk veriyor. Ben bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara ve tüm hemşehrilerime  ayrı ayrı selam ediyorum. Hepinizin ayrı ayrı bayramını tekraren kutluyorum. Sağ olun, var olun. Programımız hayırlı olsun” diye konuştu. 

BULUT’TAN DERNEK BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Başkan Bulut; konuşmasının ardından köy dernek başkanlarına plaket takdim etti. 

Daha sonra söz alan Ulaş Kaymakamı Selçuk Baş da “Öncelikle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Rabbim inşallah tekrarını hepimize nasip etsin. Bu güzel organizasyonda emeği geçen dernek başkanlarıma, kıymetli Federasyon Başkanımız Erol Bulut beyefendiye, buraya teşrif eden kıymetli Ulaşlı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür  ediyorum. Biz de ilçede yavaş yavaş görev süremizin sonuna geldik. Bu vesileyle de bizde hakkı olan kim varsa hepsinden helallik istiyorum. Ben de bir hakkım var ise helal olsun diyorum. Allah'a emanet olun” açıklamasında bulundu. 

SUDEF BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Programa katılanlara teşekkür eden Vali Yardımcısı Adem Taşpınar ise “Bugün bu güzel organizasyonun sağlanmasında emeği geçen SUDEF Başkanımızı tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin sizlere selamlarını iletiyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Programa katılan hemşehrimiz Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akkaya da programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek şenliğin birlik ve beraberliği perçinlemesini temenni etti. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aslen Altınyaylalı olan Yargıtay Üyesi İdris Ünal ise “Programda olmaktan dolayı çok memnunum. Gayet güzel bir şenlik olmuş, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

EROL AĞABEYİMİZİ AZMİNE AŞIĞIM

Programda konuşan Danıştay Üyesi Uğurhan Kuş da “Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. ‘Rabbim nice bayramlara sağlık, sıhhat içerisinde hep beraber tekrar kavuşmamızı nasip etsin’ diye dua ediyorum. Dernekler federasyonu birkaç tane derneğin birlikte oluşturduğu bir federasyon. Başında Erol ağabeyimiz var. 14 derneğimiz var. Erol ağabeyimizi tebrik ediyoruz. Onun azmine, gayretine gerçekten ben aşığım. Bu yaşta canla başla durmadan çalışıyor, gayret ediyor. Her yere, her memlekete onun gibi bir dernek başkanı lazım. Ben aslında burada kendisinin alkışlanmasını daha çok arzu ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. İnsanları bir araya getirdi. Diğer dernek başkanlarımızla birlikte hepsini tebrik ediyorum; sizlere de eğlenceli bir gün diliyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun” açıklamasında bulundu.  

Programda selamlama konuşması gerçekleştiren Merkez Valisi Fahri Meral ise “Hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu vesileyle Kurban Bayramı'nızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren, görev alan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

FESTİVALLERİMİZ ÇOK KIYMETLİ

Meral’in ardından söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy da “Hayatta en güzel şey bence güzel anılar biriktirmektir. Ben inanıyorum ki şu anda burada bulunan herkes hayatının güzel bir anısını bugün burada yaşayacak. Özellikle buradaki çocuklarımız çok güzel bir gün yaşayacaklar ve hayatları boyunca da belki bu anı unutmayacaklar, bugünü hatırlayacaklar. O yüzden bu festivallerimiz çok kıymetli, çok önemli diye düşünüyorum. Rutin hayatın içerisinde bir farklılık olacaktır. Dolayısıyla bu etkinliği düzenleyen başta Erol Bulut ağabeyimiz olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Federasyonu tebrik ediyorum, derneklerimizi tebrik ediyorum. İnşallah Sivas'ımızda baharı müjdeleyen bugünlerin daha da güzelleşerek devam etmesini diliyorum” diye konuştu. 

BU ETKİNLİKLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SAĞLIYOR 

“Köylerimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz bizim için çok kıymetli” diyen Toy;  “Buralarda yaşayan halkımız bizim için çok kıymetli. Dolayısıyla bu tür etkinliklerde bir araya gelmemiz, birlik ve beraberliğimizi sağlaması açısından da çok önemli diye düşünüyorum. Hem festival gününde, hem de mübarek Kurban Bayramı'nda bizleri bir araya getiren Rabbimize hamdediyorum. Rabbim sağlıkla, huzurla, mutlulukla sevdiklerimizle, ailelerimizle birlikte geçireceğimiz nice bayramlar nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin mübarek Kurban Bayramı'nı tekrar tebrik ediyor, Allah'a emanet ediyorum” diye konuştu. 

GÜZEL İNSANLARIN DERDİ, DOĞDUĞU TOPRAKLARA VEFA BORCUNU ÖDEMEK

Festivalde son olarak kürsüye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz çıktı. Hemşehrimiz Boyraz; programın tertip edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  Bakan Yardımcısı Boyraz; “Uzaktan yakından gelip bu güzel mekanı anlamlandıran, güzelleştiren, değer katan kıymetli hemşehrilerim; soğuk iklimin sımsıcak insanları, hepinizi en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle böylesine güzel bir programı organize eden belki günlerce, haftalarca alın terini, emeğini, samimiyetini, fedakarlığını ortaya koyan diyarı gurbetten buraya gelip, burada güzel bir programa vesile olan değerli Federasyon Başkanımıza, onun yöneticilerine sizler adına gönülden teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bir derdiniz olmazsa bu güzel hizmetleri yapamazsınız. ‘Derdi olmayan insan dünyaya yük olurmuş’ derler. Bu güzel insanların derdi, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek. Bunun için bugün burada bu güzel etkinliği düzenlediler. Bu güzel etkinliğe davet etmek güzel ama davete icabet etmek ise en güzeli. Uzaktan, yakından bu davete icap edip, burayı güzelleştiren sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.  

BURASI KİMLİĞİMİZİN MAYALANDIĞI TOPRAKLAR

Boyraz, konuşmasının devamında; “Burası bizim doğduğumuz topraklar, ana yurdumuz, ata yurdumuz, baba yurdumuz. Kimliğimizin mayalandığı, anılarımızın tarlası, çocukluğumuzun geçtiği her sokağını ezbere bildiğimiz, sevdiklerimize emanet ettiğimiz bu şehir, özellikle bizim gibi gurbette yaşayanlar için çok daha anlamlı, çok daha farklı. Zaman zaman belki hüzünlendiğimizde, dertlendiğimizde gözümüze Tecer etekleri, yaylalar geldiğinde hüzünleniriz, dertleniriz. Şairin de ifade ettiği gibi Bir mucize olaydı kırk yıl geri gideydim / Anamla harman edip, dağda davar güdeydim / Sereydik yatakları damın orta düzüne / Uyanaydık Ulaş’ın, doyumsuz gündüzüne. Bir mucize olmayacak. 40 yıl geri gitmeyeceğiz ama bu Ulaş’ımızın doyumsuz gündüzünü seyretmek ve burada bulunmak için özellikle ki gurbetteki hemşehrilerimizin, Aşık Veysel'in de;  Veysel bu gurbetlik kar etti cana / Karıştır göçünü ulu kervana / Gün geçirip fırsat verme zamana / Sakın uzamasın yol deyi yazmış sözleriyle ifade ettiği gibi gurbetle sılayı buluşturan hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Katılımcılara yürekten, gönülden teşekkür ediyorum. Aranızdan bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tekrar emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sağlık içinde, sıhhat içinde birlik ve beraberliğimizin de neşvü nema olduğu bu ortamlarda yapılmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun” dedi. 

BULUT, PROTOKOL ÜYELERİNE PLAKET TAKDİM ETTİ 

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı ve SUDEF Başkanı Erol Bulut konuşmaların ardından protokol üyelerine plaket takdim etti. 

BULUT, AĞA SEÇİLDİ 

Plaket töreninin ardından Bulut; Ulaş Dernekler Federasyonu 2023-2024 yılı ağası seçildi. Bulut’a ağa elbisesi ve kuşağını Osman Boyraz giydirdi. 

ATLI CİRİT GÖSTERİSİ NEFES KESTİ 

Ağa seçilen Bulut, beraberindeki protokol üyeleri ve Ulaşlılar daha sonra atlı cirit gösterisini izledi. Nefes kesen cirit gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Ata binen Bulut ve Boyraz; muhteşem gösterilerinden ötürü atlı cirit ekibine teşekkür etti. 

ÇOCUKLARA PAMUK ŞEKERİ VE ŞERBET İKRAM ETTİLER 

Bulut daha sonra Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve protokol üyeleriyle birlikte şenlik alanında kendileri için kurulan tatilya çadırlarında doyasıya eğlenen çocuklarla sohbet etti. Miniklerle yakından ilgilenen protokol üyeleri çocuklara pamuk şekeri ve şerbet ikramında bulundu.

UNUTULMAZ BİR GÜN GEÇİRDİLER

Festivalde davul ve zurna eşliğinde halay çeken Ulaşlılar;  Hikmet Karadeniz, Sezai Çubukçu, Cansu Pala, Bahar Doğan ve Halil İbrahim Dumlu’nun sahne aldığı şenlikte unutulmaz bir gün geçirdi. 

 

SİVAS’A ÖZGÜ YEMEKLER İKRAM EDİLDİ 

Programa katılan davetlilere Eskikarahisar Köyü Muhtarı  Gürsel Koçtürk’ün eşi Ayten Koçtürk ve hanehalkı  tarafından hazırlanan Sivas’a özgü mantı, madımak, işli köfte gibi yemekler ikram edildi.  

Program hatıra fotoğrafları çekinilmesiyle sona erdi. /SULTAN ŞEHİR/



Anahtar Kelimeler: DİLLERE DESTAN FESTİVAL
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16