TÜRKİYE’NİN SAADET’E İHTİYACI VAR

TÜRKİYE’NİN SAADET’E İHTİYACI VAR

Saadet Partisi (SP) Sivas İl Başkanlığı 7. Olağan Kongresi geniş katılımla gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz ise “Kongre demek aynı zamanda yeni bir dönemin başlaması demektir. Öyleyse bugün yeni bir dönemi tarif etmemiz gerekir. Geleceği tarif ise ancak hedeflerle mümkündür. Önümüzdeki dönemde hedefimiz 646 bin Sivaslıya Saadet’e kavuşması gerektiğini anlatmaktır. Bunu yapmak için sadede soğuk teknolojik imkanlarla değil birebir gerçekçi ve samimi metotlarla uğraşacağımızı belirtiyorum. Değerli Saadet Partililer bu hedefleri gerçekleştirmek için canla başla çalışacağımıza, gereken fedakarlıkları yapacağımıza, sapasağlam bir aile gibi olacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

/NACİ YILDIZ/

Saadet Partisi (SP) Sivas İl Başkanlığı  7. Olağan Kongresi Atatürk Kültür  Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mesut Doğan, Yaşar Canbay ve İsmail Hakkı Akkiraz’ın yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz ve çok sayıda delege katıldı.

Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan kongre saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı’yla devam etti.

Selamlama konuşması gerçekleştiren Divan Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, “Değerli kardeşlerim bizim bir davamız var. Biz kendisini Milli Görüşçüler olarak ifade eden, inanan bir topluluğuz. Bizim dışımızda da yer alan insanlar var. Biz, ‘Ben inanıyorum’ diyen herkesi kardeş sayan bir inanışa sahibiz. Biz, Milli Görüşçüler olarak inandığımız gibi yaşamak istiyoruz. Neye inanıyorsak o inanç esası üzerine hayatımızı idame etmeyi temel vazife olarak saymışsız. Aynı zamanda biz inandığımız davayı parti programımızda belirtilen şekliyle bu toplumla paylaşıyoruz ve bu ülkede adil bir düzenin kurulmasına vatandaşlarımızın katkı sağlaması için gece-gündüz çalışıyoruz. Bizim derdimiz şahıslarımızı iktidara taşımak değil, prensiplerimizin iktidar olmasını sağlamaktır. Hak ve adalet merkezli prensiplerimiz  kim tarafından uygulanırsa uygulansın bizim için değişen bir şey olmayacak. Biz inandığımız esasların yönetimde dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

“İNŞALLAH BAŞARACAĞIZ”

Milli Görüşçüler olarak adaletten, dürüstlükten, samimiyetten ve  liyakatten yana olduklarını dile getiren Akkiraz, “Emaneti ehillerine vermek bizim en önemli şiarlarımızdan bir tanesidir. Hem maddi hem de manevi kalkınmayı birlikte yürütmeyi amaçlayan bir anlayışa sahibiz. İnşallah başaracağız. Bu vesileyle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz ise birlik ve beraberlik mesajları vererek kararlılık vurgusu yaptı.

“UMUT PROJELERİNE ARTIK KİMSE İNANMIYOR”

İl Başkanı Tokgöz, “Saadet Partimiz siyasi bir parti olmakla beraber manada kardeşlik teşkilatıdır. Bu sebeple aramızdaki yaş ve sıfat farklılıklarımıza bakmaksızın zaman zaman sizlere ‘kardeşlerim’ diyerek hitap etmekten onur duyacağım. Bugün burada Sivas’ımızın 7. Olağan Kongresini gerçekleştiriyor, tarihi bir toplantıya şahitlik ediyoruz. Erbakan Hocamız bu tabiri birçok programımızda ifade ederek Saadet Partisi’nin her toplantısının tarihi bir öneme sahip olduğunu bizlere hissettirmiştir. Lakin özellikle son yıllarda Genel Başkanımızın nezdinde Saadet Partimizin gündeme dair açıklamalarını hatırlarsak her bir ifadesinin tarih sayfalarına silinmeyecek kalemlerle yazıldığını görürüz. 70’li yıllardaki Milli Görüş siyasetinin Erbakan Hocamızın 20 yıl, bazen 30 yıl sonra anlaşılabildiğini şimdilerde herkes kabul ediyor. Bugün ise Saadet Partisi 1 yıl bazen daha kısa sürede hayretler içerisinde anlaşılabiliyor. Bu süredeki azalma belki iletişim ve teknolojik gelişmelerin olayları hızlandırdığı gerçeğine bağlanabilir ama ben latife yaparak şu yorumu yapıyorum. Erbakan Hocamızın siyasi rakipleri 20 yıl sonrasını göremezken bugün Sayın Genel Başkanımızın rakipleri 6 ay sonrasını göremiyorlar. Ancak artık milletimiz görüyor. Öyleki hükümetin uzun vadeli umut projelerine artık kimse inanmıyor. Bunu son İstanbul seçimlerinden okuyabiliyoruz. Uzun-kısa hiçbir vaade inanmayan İstanbullular kutbun bir başına dur dedi fakat içerisinde bulunduğu  bunalımdan dolayı diğer kutba koştu” dedi.

“ŞİMDİ BÜYÜK HAMLE DÖNEMİ”

Başkan Tokgöz, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: “Şimdi Saadet Partimizin büyük hamle dönemi. Yapacağımız çalışmalarla inşallah insanlara bu kutuplarla alakası olmayan ancak tüm kutupları kucaklayan, her görüşe, her çeşitliliğe kapısı açık olan ve evrensel prensiplerinden vazgeçmeyen Saadet Partimizi sunacağız. Bu partinin insanımızın  ta kendisi olduğunu ifade edeceğiz. Bunu anlamasının yollarını sürekli araştıracağız. Kongremiz hayırlara vesile olsun inşallah, bereketi bir sonraki kongremize kadar dinmesin.”

“KARDEŞLİK TEŞKİLATIYIZ”

Kongrelerin siyasi prosedür olarak görülebileceğinin belirten Başkan Tokgöz, “Kongreler; demokrasinin gereği olarak kanunlarımızda tarif edilmiş, parti tüzüğümüze işlenmiş programlardır. Biz bu toplantıları önemsiyor ve gereğini eksiksiz yapmak üzere çaba sarf ediyoruz. Siyasetin kurallarını iyi biliyor ve riayet ediyoruz. Birazdan muhasip başkanımız hesap raporunu, teşkilat başkanımız ise faaliyet raporunu arz edecekler.  Öyleyse kongre demek bir hesap günü demektir, hesap vermek demektir. Bizler bir kardeşlik teşkilatıyız. Bu kardeşler arasında hepimize farklı sorumluluklar yüklenmiştir. Kimimiz muhasip, kimimiz teşkilat başkanı, kimimiz delege, kimimiz sadece üye. Unutulmamalıdır ki şu vereceğimiz hesap bu ailenin hesabıdır, hepimizi aynı anda yansıtmaktadır. Bu şuurla burada yaşayacağımız hesap gününü bir sonraki dönemde unutmamak ve gereğini yapmak üzere motivasyonumuzu sağlamak durumundayız. Kongre demek aynı zamanda yeni bir dönemin başlaması demektir. Öyleyse bugün yeni bir dönemi tarif etmemiz gerekir. Geleceği tarif ise ancak hedeflerle mümkündür. Önümüzdeki dönemde hedefimiz 646 bin Sivaslıya Saadet’e kavuşması gerektiğini anlatmaktır. Bunu yapmak için sadede soğuk teknolojik imkanlarla değil birebir gerçekçi ve samimi metotlarla uğraşacağımızı belirtiyorum. Değerli Saadet Partililer bu hedefleri gerçekleştirmek için canla başla çalışacağımıza, gereken fedakarlıkları yapacağımıza, sapasağlam bir aile gibi olacağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize tekraren saygılarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

İl Başkanı Tokgöz’ün konuşmasının ardından faaliyet raporu teşkilat başkanı İlyas Zeki tarafından hesap raporu ise muhasip Bayram Mermer tarafından okunarak ibra edildi.

HEDEF, YENİ BİR DÜNYA KURMAK

Kongrede selamlama konuşması gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Yaşar Canbay ise  “Biz bugün burada bir yardım kuruluşunun kongresini yapmıyoruz, biz bir hayır kuruluşunun da kongresini yapmıyoruz. Biz temeli sevgi, kardeşlik ve şefkat olan Milli Görüş hareketinin kongresini yapıyoruz. Biz gayesi yeryüzünde hak ve adalete dayanan yeni bir dünya kurmak için çalışan bir hareketin kongresini yapıyoruz. Ne mutlu bu  uğurda canla başla çalışanlara, değerli dava kardeşlerime. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Yönetimde görev alacak kardeşlerime başarılar diliyorum” diye konuştu.

Canbay’ın ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan da hükümetin politikalarını eleştirerek çarenin Milli Görüş iktidarında olduğunu söyledi.

“ETRAFIMIZ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE DOLDU”

İktidarın kazanmak için tüm yollara başvurduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Doğan, “Siyasette,  sanat camiasında, ticarette kazanmak için her şeyin mubah  olduğu inancının zirve yaptığı çirkin bir dönemi yaşıyoruz. 4-5 ay öncesinde iktidar partisi 1 oy fazla alabilmek için kendisi gibi düşünmeyen herkesi vatan haini ilan etti. Herkesi terörist ilan etti. 10 yıldır dış politikada attığımız yanlış adımlar nedeniyle etrafımız düşmanlarla doldu. Terör örgütleriyle doldu. Bu hale kim getirdi? Bu bölgenin bu hale gelmesine kim neden oldu? Şunu unutmayın kardeşlerim. Bu ülkede bir olay vuku bulduğunda siyasetçiler üç nokta üzerinde konuşuyorlarsa bilesiniz ki sahtekarlık yapıyorlar. Eğer dünü atlayarak sadece bugünü konuşuyorlarsa sahtekarlık yapıyorlar. Eğer kuklacıyı atlayarak sadece kuklayı konuşuyorlarsa sahtekarlık yapıyorlar. Eğer sebebi atlayarak sadece sonucu konuşuyorlarsa sahtekarlık yapıyorlar” açıklamasında bulundu.

“GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN KOŞTURMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Türkiye’nin her alanda iyi bir konuma gelmesi için atılması gereken adımlara değinen Genel Başkan Yardımcısı Doğan, “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Biz bin yıllık bir tecrübeye sahibiz. Bu tecrübeyi akıllıca kullanmak mecburiyetindeyiz. Öyle olduğu takdirde göreceksiniz bu ülkede hep beraber kardeşane duygular içerisinde herkesin insanca yaşadığı bir ortam oluşturmuş olacağız. Bu ülkede kardeşliği hep beraber yeniden  tesis etmek mecburiyetindeyiz. Bunun olabilmesi için Allah  kendilerinden razı olsun Genel Başkanımız tabiri caizse hiç dinlenmeden bütün teşkilat mensuplarımızla çalışıyor. Genel Başkanımızın yaptığı çalışmalar neticesinde Türkiye’de dikkatle izlenen, saygınlığı en yüksek noktada olan bir parti konumuna geldik. Bunu oya dönüştürmek için hep beraber gece-gündüz demeden koşturmak mecburiyetindeyiz. İstanbul’umuzdan Sivas’ımıza kadar, Edirne’mizden  Kars’ımıza kadar kapı kapı dolaşıp insanlara Türkiye ile alakalı fikirlerimizi, çözüm önerilerimizi ulaştırmak mecburiyetindeyiz. Biz görevimizi yaparsak inanıyorum ki Rabbim yapmış olduğumuz çalışmaları bereketlendirecektir” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ ERKEN SEÇİM BEKLİYOR”   

Türkiye’de son 2 yıl içerisinde en çok konuşulan partinin “Saadet” olduğunu kaydeden  Genel Başkan Yardımcısı Doğan, “Biz artık Saadet Partisi’ni en çok konuşulan parti konumundan çıkartıp en çok oy alan parti konumuna getirmek mecburiyetindeyiz. 31 Mart seçimleri Türkiye’de yeni bir dönemin başladığına işarettir. İnsanlar iktidara, iktidar yöneticilerine, cumhurbaşkanına ulaştıramadığı sorunu İstanbul’da direkt sandıkta ulaştırdı. İktidar gidecek ama bunu doğru okumadığı takdirde bu gidişini daha da hızlandıracak. Bilesiniz ki kardeşlerim Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafi, ekonomik şartlara baktığımızda çok kısa sürede Türkiye’yi erken seçim bekliyor. Bu erken seçimin olacağı gün yarın olur, 1 yıl sonra olur ama Saadet Partisi teşkilatları olarak biz bugünden hazırlanmak mecburiyetindeyiz. Seçimlere seçim dönemlerinde hazırlanılmaz. Ülkemizin Saadet Partisi’ne ihtiyacı var. Saadet Partisi’nin duruşuna ihtiyacı var. Bu mazlum coğrafyanın bizim duruşumuza ihtiyacı var. Tüm insanlığın Saadet Partisi’nin beslendiği kaynağa ihtiyacı var. Bunu başarmak da bizim boynumuzun borcu. Öyleyse önümüzdeki süreçte kızmadan, küsmeden pes etmeden asla dışarıdan etkilenmeden hep beraber çalışarak Saadet Partisi’nin iktidara gelmesine vesile olacak çalışmaları seçim günü gelmeden bitirmek mecburiyetindeyiz. İnanıyorum ki Saadet Partisi iktidarını hep beraber yaşamış olacağız. Kongremizin Saadet Partisi’nin iktidara gelmesine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim bu kongreyi başta Sivas’ımız olmak üzere ülkemiz için hayırlarsa vesile kılsın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ROZET TAKILDI, PLAKET TAKDİM EDİLDİ 

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan’ın konuşmasının ardından Saadet Partisi’ne üye olan çeşitli meslek gruplarından kişilere rozet takıldı. Daha sonra partiye çeşitli kademelerde hizmet etmiş olan üyelere plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut başkan Mehmet Zahit Tokgöz tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

İŞTE YENİ YÖNETİM:

ASİL ÜYELER

Mehmet Zahit Tokgöz

Abdulaziz Ateş

Adem Işık

Duran Musul

Hamdi Corten

Harun Gül

Hurşit Doğan

İlhan Otar

İlyas Zeki

Mehmet Hazırbulan

Mehmet Emin Duman

Murat Tuzcuoğlu

Orhan Gökçe

Ömer Ağırkaya

Ömer Faruk Koç

 

İS DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

Alaaddin Tokgöz

Bayram Mermer

Mustafa Kaçmaz

Mustafa Taşar

Şemsettin Koçak

 

ÜST KURUL ÜYELERİ

Mehmet Zahit Tokgöz

Abdullah Yıldız

Dursun Coşar

Halim Uzun

Hulusi Erdoğan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE’ SAADET’ İHTİYACI
  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16