TÜRK DÜNYASI 3.GAZETECİLER ŞURASI KAZAKİSTAN´DA YAPILIYOR

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, ?Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası´nı, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan´ın Türkistan şehrinde gerçekleştiriyor.

MEDYA 19.10.2017 17:20:57 2653 0
TÜRK DÜNYASI 3.GAZETECİLER ŞURASI KAZAKİSTAN´DA YAPILIYOR

TÜRK DÜNYASI 3.GAZETECİLER ŞURASI KAZAKİSTAN´DA YAPILIYOR

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, ?Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası´nı, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan´ın Türkistan şehrinde gerçekleştiriyor.

26-29 Ekim 2017 tarihleri arasındaki etkinliğe Türk Dünyası dâhilindeki ülkelerden 60 gazetecinin katılacağını vurgulayan Vakıf Başkanı Yılmaz Karaca, ?Hedefimiz, Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız arasında mesleki ve kültürel birlikteliği tesis etmek? dedi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Sivas Gazete Şehir imtiyaz sahibi Naci Yıldız´ın da katılacağı, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı´nın organize ettiği Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF), Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Anadolu´daki meslek kuruluşlarının destek verdiği, ?Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası?, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan´ın Türkistan şehrinde gerçekleştiriliyor.

26-29 Ekim 2017 tarihleri arasındaki etkinliğe, Türk Dünyası dahilindeki ülkelerden katılacak 60 gazeteci, Türkistan´ın yanı sıra Almatı ve Çimkent şehirlerinde de kültürel amaçlı gözlem ve incelemelerde bulunacak.

Gazeteci heyeti daha sonra Kırgızistan´a geçerek Başkent Bişkek´te, 29-31 Ekim tarihleri arasında ?Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı?nı gerçekleştirecek.

Merkezi Ankara´da bulunan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ?Hedefimiz, Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız arasında mesleki ve kültürel birlikteliği tesis etmek? dedi. Projenin anlamlı bir misyon içerdiğini belirten Başkan Karaca şunları söyledi:

?Basın Vakfı olarak Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan gazetecileri bir çatı altında toplamak, iletişimlerini sağlamak ve Türk kültürü, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılmasına ortak organizasyonlar ile katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle 2014 Yılı´nda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir´de ?Türk Dünyası Basın Şurası?nın birincisini gerçekleştirdik.

Türk Dünyası ve Türk Akraba Toplulukları ülkelerinden 350 gazetecinin katılımı ile yaptığımız proje büyük ses getirdi ve anlamlı sonuçlar ortaya çıkardı. İkinci Şuramızı ise 2015 Yılı´nda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Tataristan´ın Başkenti Kazan´da hayata geçirdik.

Kazan toplantısı da, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımızın birlik beraberliğinin sağlanmasında önemli bir kilometre taşı oldu. Şimdi de Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası´nı yapıyor olmanın heyecanı içindeyiz.

Bu kez meslektaşlarımızla birlikte 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında, bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kazakistan´ın Türkistan kentinde olacağız. Kültürel ve mesleki alışverişin yanı sıra gazeteciliğin sorunları ve çözüm yollarını da değerlendireceğimiz etkinliğimizin yanı sıra, Almatı ve Çimkent´te de gözlem yapma fırsatı bulacağız.

Türk Dünyası Gazeteciler Heyeti olarak, Şura´nın hemen ardından Kırgızistan´a geçerek Başkent Bişkek´te 29-31 Ekim 2017 tarihleri arasında TGF 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı´nı gerçekleştireceğiz. 

Yorumlar (0)

SCADA BAŞARISI DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU…

Sivas’tan Adana’ya Stratejik Ziyaret

Başkan Özdemir Genç MÜSİAD Programında Tecrübelerini Paylaştı

KADEM Sivas, Turuncu Nokta ile Şiddete Karşı Birlik Mesajı Verdi

Öğretmenlik, Hayalleri Gerçekleştiren Yüce Bir Sanattır

(VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ EMEKLİNİN YANINDA

STSO’ dan Dünya Kadın Girişimcilik Günü’nde Kooperatif Ziyareti

Meclisi toplantısında yapılan gençlik ve spor yatırımlarını anlattı.

STSO, Üyelerini Sahte Belge Riskine Karşı Bilinçlendiriyor

(VİDEOLU HABER) 2026 YILI YAKACAK YARDIMI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

SİVAS’TA AFET KONTEYNERİ UYGULAMASI BAŞLADI…

Çolak Selo’dan Özbelsan Genel Müdürü Kantar’a Sivasspor teşekkürü

  • Salı 6.5 ° / 0.4 ° false
  • Çarşamba 6.8 ° / -0.6 ° Güneşli
  • Perşembe 6.8 ° / 0 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8